Папата използва Фейсбук, за да примамва младите

Пуснаха новия сайт на Ватикана www.pope2you.net
23 май 2009 07:50,
40
Папата използва Фейсбук, за да примамва младите
Снимка: БГНЕС

Ватиканът иска да използва сайта за социални контакти Фейсбук, за да накара младите хора да се върнат към църквата, предаде Ройтерс.

Новият сайт на Ватикана www.pope2you.net беше пуснат и предлага приложение, наречено "Папата се среща с вас във Фейсбук", както и друго, което позволява на вярващите да видят проповедите и посланията на главата на Римокатолическата църква на своя iPhone или iPod.

Обявеният от Ватикана Световен ден на комуникациите тази неделя има за цел да предаде Светото писание с помощта на новите технологии.

"Ние разбираме, че църква, която не комуникира, престава да бъде църква", заяви монсениор Пол Тигхе, секретар на отдела по социални комуникации на Ватикана.

"Много хора днес вече не се обръщат към традиционни медии, като вестници и списания, за информация и забавления. Те търсят различна медийна култура и ние се стремим да гарантираме, че църквата присъства в тази комуникационна култура", каза още той.

Потребителите на новия сайт могат да избират между десетки "виртуални пощенски картички" с образа на папата и послания от него за вярата, любовта и живота, които специално са насочени към младите хора.

Те ще могат да ги препращат и на други потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
красимир преди 14 години
За да не бъда голословен нека прочетем какво казва Мартин Лутер.Когато папската була стигна до Лутер, той каза: "Аз я презирам и я отхвърлям като безбожна и лъжлива... Тя осъжда самия Христос... радвам се, че трябва да понеса такива злини за доброто на делото. Вече чувствам по-голяма свобода в сърцето си; защото най-сетне зная, че папата е антихрист и, че неговият трон е тронът на самия Сатана". /Д'Обине, кн. 6, гл.9/
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
сектанти... хич не му се слиза на земята само да се занимава с умиращи от глад деца и разни такива скучни истории....
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
затова обърнете се и повярвайте в Христос -Месията , за да имате живот вечен
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
всеки който мрази светлината , не отива към светлината , за да не се открият делата му.....Господ идва скоро за да извърши съд!
35
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 14 години
Мръсни гадни ,посрани комунистически гадове!
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Аз така и не разбирам как изобщо хората вярват, че бог съществува... утре ще намерят книга скрита в някоя джунгла, която казва, че въшките са ни създали и сигурно пак ще повярвате аахаха
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Абе varg1 ти най-накрая няма ли да дадеш един сносен коментар с поне едно пълно изречение??
32
0
 
0
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 14 години
е сатанист
31
0
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 14 години
всичко е ясно, точно, логично и разбираемо и за децата, че да вярваме в Бог, нали? :Д
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Тц, тц, искрено съжалявам такива заблудени хора като теб които просто живеят в една заблуда, или по точно ИЛЮЗИЯ!И заради такива като теб, които са готови да повярват и то дотолкова в Бог, че са готови да ходят на война в негово име, както е било и в мианлото през варварството на Средновековието, така и сега и то от другата страна - свещените войни на исляма.И след като казваш че учените си мислят, че са големите и великите, че Господ е сътворил всичко тогава опитай да го докажаш.Не можеш, защото ще кажеш че в Библията така било написано.Тц, тц.Само дето Библията и тя е писана от хора.А щом мислиш че Господ съществува, тогава кажи как така Земята е на повече от 4,7 милиарда години, вселената е на окло 13 милиарда години.Ето две прости неща които тотално отричат да е имало каквото и да била божия намеса!Или ще ми кажеш че начина по кйто планетите и звездите се формират, та и галактиките ако ще, и черните дупки, начина по който всички те се формират и съществиват, е грешен, тъй ли!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Martin преди 14 години
Да, абсолютни престъпници и мародери. Религията винаги е била причина и оправдание за всякакъв тип агресия. А колкото до хуманните й стойности и мисии, не мисля, че е нужно да бъдеш облечен в каквото и да е вероизповедание, за да свършиш добро. А за исляма и вредите от него не знам дали да се съглася, щото все пак те имат да наваксват 500 години и там нещата тепърва може да ескалират.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
и за срам на християнския свят ислямския джихад е нанесъл най-малко вреди на очвечеството от всички иброени. християнската църква и религия е донесла на света таолква зло, че ако имат и капка срам, тряабва да се самозакрият.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Но любовта не идва насила или със зло - само егоизмът винаги се налага над другите със сила без да гледа благополучието и доброто за другите."........Да, проповеднико, много правилно го каза: С Великата инквизиция, Кръстоносните походи, Покръстването на българите, Конкистадорите, Джихадът при мюсюлманите и т.н. и т.н.С тези заучени фрази от пасторите и поповете сте се превърнали на ЗОМБИТА И БЕЗМОЗЪЧНИ ФАНАТИЦИ!!!!!!!! ВИЕ ПРОСТО НЕ СЕ ЧУВАТЕ КАКВО ГОВОРИТЕ, ЛУНАТИЦИ!
26
0
 
0
 
! Отговори
Martin преди 14 години
Жал ми е за хората, които сега, хиляди години по-късно, все още са обсебени от религиозни идеи. Още повече обаче, се страхувам от тяхното поведение. Това с "Влъстелинът..." ми хареса, забавно звучи, но Библията не е фентъзи, а по-скоро нещо от сорта на "документна измама" от невероятен мащаб.
25
0
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 14 години
Бог е създал нещо велико, а хората тепърва се докосват до него с техните ограничени умове и наричат това свое дело "наука" и си мислят вече, че са по-велики от Бог. Това, че хората не вярват в книгата на живота, Библията, и че не искат да повярват, че Бог ги обича толкова много, че би дал всичко да бъде с тях, се дължи на факта, че ние всички сме егоисти, които мислят първо за себе си и не ни интересува колко зло ще направим, стига ние да сме добре. Но Бог ни обича и би дал всичко, за да бъде с нас. Но любовта не идва насила или със зло - само егоизмът винаги се налага над другите със сила без да гледа благополучието и доброто за другите. Но тези, които се боят от Бога, знаят как да вършат добро, а тези, които не ги е страх, един ден ще треперят, но тогава ще е вече твърде късно за тях. Християнството е вяра преди всичко в силата и безкрайната любов на Бог, и много по-малко религия, но за това трябва да си образован и да си чел, за да разбереш разликата между вяра, доверие в Бога и религия.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ТАКА, ЧЕ НЯМА НУЖДА ВЕЧЕ ОТ РЕЛИГИИ И ПОЗНАНИЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНОТО "СВЕТО ПИСАНИЕ"!Не го казвай на нас,християните,а направо на евреите,да видиш каква случка ще ти се случи!...
23
0
 
0
 
! Отговори
Debora преди 14 години
Библията е учебник по история. В него има човешки съдби ,войни ,победители и победени. В него има закони на човешкия живот от момента на раждането до смъртта. Питам се аз ,колко ли разбиране ,съвест и любов са необходими на един човешки живот за да направи всичко това достъпно до днешното поколение....? Да вярваш означява ли , да приемаш без необходимост да разбираш...? Никой не трябва да бъде винен за това ,че неможе да вярва .
22
0
 
0
 
! Отговори
D. преди 14 години
До известна степен има право. Хората на стария завет говорят на много езици, но всички знаят един-езика на своя Бог ,който ги е свързвал през вековете и ги е запазил като нация разпръсната по цял свят. Чух някой да казва- "Религията и вярата са за простолюдието," Нищо подобно! Аз не познавам нито един евреин ,който не може да чете. Да спазваш закони,които не познаваш, да се молиш без да благославяш и само да се кръстиш ру звучи суриозно и убедително.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Абе Днес. бг видях ви новия фейс на сайта! Вие какво - с цвета на опозицията ли го давате!? :D:D:D:D
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
от Господ, та ми изтрихте коментара? Е сори, ама глаголът "примамва" баш такива асоциации навява. пак: па като ги примами, ги заключи в магерницата, па им цепне.... шушонете.