Аржентина легализира марихуаната

Мексико също разреши притежанието на малки количества дрога
26 авг 2009 11:42,
153
Аржентина легализира марихуаната
Снимка: БГНЕС

Аржентинският Върховен съд декриминализира притежанието на малки количества марихуана за лична употреба, предаде АФП.

Решението ограничава суровите закони, приети в провинциите на страната, чиито наказания бяха обявени за противоконституционни.

Решението защитава "личния живот на възрастните, които са отговорни за собственото си поведение", се казва в изявлението на съда.

Според съдиите Конституцията защитава "личните действия на индивидите, които по никакъв начин не нарушават реда, обществения морал или вредят на трета страна; които отговарят пред Бог, свободни от властта на съда".

Съдът взе решението си по повод на процеса и осъждането на петима младежи, арестувани по време на полицейска акция през 2006 г.

Полицията беше намерила между 1 и 3 цигари с марихуана у всеки от тях. Съдът обаче предупреждава, че решението "не може да се смята за позволение да се консумира без ограничение".

Решението беше взето само 4 дни след като Мексико разреши притежанието на малки количества наркотици като хероин, марихуана и кокаин с аргумента, че ограничените количества е по-добре да се използват в борбата срещу организираната престъпност.

Мексиканците могат да притежават до 5 грама марихуана, 500 милиграма кокаин, 2 грама опиум или 50 милиграма кокаин без страх от преследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
до: номер 106 преди 14 години
В марихуаната няма халюциногени! Самата марихуана е халюциноген! Спри да пушиш, изчакай да ти мине и чети по-внимателно!!!Не съм казал че ще изпиташ задължително нежелани ефекти. Ефектите са много, и нежеланите като параноя, атаксия и деперсонализация са само една част от тях. Всъщност, деперсонализацията може и да е желан ефект, особено ако искаш да се преселиш по-бързо в отвъдното.
108
0
 
0
 
! Отговори
Чикатильо преди 14 години
Всички на опашка пред аржентинското посолство.
107
0
 
0
 
! Отговори
до 104 преди 14 години
Извинявай и ти обаче рискови са абсолютно всички шофьори независимо кой какво е и дали е употребил. Мисля, че не е нужно да ти изреждам аз примери за това, но има хора, които правят грешки и то големи просто от некадърност, притеснение, недоспиване и какво ли не още. Но дори и така да е, какво пречи да се разреши марихуаната за лична употреба, но да си остане забранено да се шофира след употребата й???? КАТ трябва да следят за тия работи и да си вършат работата.
106
0
 
0
 
! Отговори
до 101 преди 14 години
При мене грешка няма!
105
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
До 100: Какви халюцигени в марихуаната бе *** ? Кой знае какво са ти дали да пушиш. Аз пуша марихуана от 10 години и нито 1 път не съм имал халюцинации, не ми е ставало зле, не съм се депресирал и т.н. нежелани ефекти, за които ти и много други говорите. Гледайте си вашата грозна ракия със салата и не се занимавайте с неща, които не са ви ясни. Всеки да прави каквото сметне за добре - тялото си е твое ти решаваш !!!
104
0
 
0
 
! Отговори
Лулу преди 14 години
дваж по-яко ми е като чета мненията на разумни потребители. Е така, изведнъж ми се струва че има надежда у тая дРъжавица, па макар и само на интернетно ниво :) вдъхнових се да завия още едно :)
103
0
 
0
 
! Отговори
до: номер 94 преди 14 години
Извинявай, ама четеш научните изследвания като дявола евангелието!Става въпрос за изследване именно в Англия, от "United Kingdom Transit Research Laboratory", в което пушещите марихуана шофьори се определят като рискова група. Резултатите показват, че шофьорите правят неадекватни завои, имат забавени рефлекси и са склонни да карат по-предпазливо и на по-голяма дистанция. Това обаче ги определя като РИСКОВИ - колкото и да са отпуснати и спокойни!
102
0
 
0
 
! Отговори
BRAWO преди 14 години
Браво на Аржентина и Мексико. Не си заслужава да се лежат присъди заради това, че си решил да си пушиш козче без да разпространяваш дори !!!! И да си имаш куп други свързани с това проблеми. Двете страни са проумяли на държавно ниво, че това не е проблем и не е нужно излишно да тормозят хората. Дано и в България стане така, тъй като почти всеки втори употребява марихуана и това не е никаква тайна. Тъкмо ще се започнат да се регулират и цени и качество и т.н. и няма да има квартални дилъри и т.н.
101
0
 
0
 
! Отговори
MayDaY преди 14 години
е тва ти е грешката брато! :))
100
0
 
0
 
! Отговори
до: номер 82 преди 14 години
Я ми кажи, откога кафето, чаят и захарта станаха халюциногени?Колкото пъти съм пил кафе и чай със захар, да не говорим за шоколад, и нито веднъж не изпитах халюциногенното им действие както при марихуаната (канабиса) например!
99
0
 
0
 
! Отговори
Ицо жумела преди 14 години
че мн яко, така трябва :)
98
0
 
0
 
! Отговори
MayDaY преди 14 години
хаха наздраве! :)
97
0
 
0
 
! Отговори
Лулу преди 14 години
и мен, и мен :) да ви е сладко :)
96
0
 
0
 
! Отговори
Pepa преди 14 години
Тук никога няма да легализират марихуаната, защото тогава статистиката на полицията ще умре до 2-3 разкрити престъпления годишно.Сега успяват да стъкмят цифрите благодарение на изловените тревоманчета.
95
0
 
0
 
! Отговори
MayDaY преди 14 години
Аз съм само цвят зелен :))) Тая дискусия ме кара да свивам с ненормална скорост :)))))
94
0
 
0
 
! Отговори
дим преди 14 години
тук става въпрос за марихуана,тя със сигурност е по безопасна от алкохола при шофиране.Има иследване на трафика в Лондон,което показва,че вечерния трафик е по голям от сутрешния,защото след работния ден около 30% от хората изпушват една непразна цигара,която ги успокоява,прави ги по толерантни към участниците в движението и пешеходците с което се образува трафик НЕ катастрофи
93
0
 
0
 
! Отговори
до: номер 41 преди 14 години
Информационно затъмнение има баба ти!И аз съм бил в САЩ и без да работя, но за три месеца обиколих сумати щати и не видях нито един да пуши трева! А, виж, New Jersey съм го пропуснал. Там може и да пушат. Ама ми казаха, че ако разберат че някой е от New Jersey и му хихикат зад гърба: "Виж го тоя е от NJ!". Апропо - на нашата улица кварталния алкохолик само с бира се налива и е вечно пиян!
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някои хора са толкова ограничени,че никога няма да живеят в хармония с останалите,с тези насадени идеи,които проповядваш само смешен ставаш,чалгар си ми ти,то е ясно
91
0
 
0
 
! Отговори
свободата Санчооо преди 14 години
Някои хора са толкова ограничени,че никога няма да живеят в хармония с останалите,с тези насадени идеи,които проповядваш само смешен ставаш,чалгар си ми ти,то е ясно
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе ей генератор, земи пийни една парцуца да се успокоиш, че нещо нервен ми се виждаш... бих ти предложил да запалиш, ама на ткива като теб не им понася....И да, трябва да я легализират! Питай някой батко защо!