Как изгорих тялото на диктатора Хитлер

Шофьорът Кемпка разказва за последните му часове
26 яну 2010 07:07,
300
Как изгорих тялото на диктатора Хитлер
Снимка: БГНЕС

Книга, в която са публикувани спомените на последния шофьор на Хитлер - Ерих Кемпка, разказва как той е запалил трупа на бившия диктатор, след като се е самоубил.

Разказите му, които излизат в книга днес, са опит да се разсеят всички митове, че Хитлер е успял да преживее войната, посочва британският таблоид "Дейли мейл".

Кемпка си спомня, че е видял за последен път Хитлер на 29 април 1945 г., и въпреки че го познавал от 13 години, не си е давал сметка, че се готви да се самоубие.

На втория ден, след като съветските войски се приближили към бункера му, разположен в центъра на Берлин, Кемпка получил позвъняване от един от помощниците на Хитлер - Ото Гюнше, който поискал от него да се сдобие спешно с 200 литра бензин.

В момента, в който пристигнал на мястото, където се укривал Хитлер, Гюнше заявил пред Кемпка, че диктаторът се е застрелял, а неговата любима Ева Браун е отровена.

Тогава именно Кемпка разбрал за какво му е необходим толкова много бензин - Хитлер настоял тялото му да бъде изгорено.

Двата трупа били извадени от бункера и залети с бензин, а самият Кемпка запалил парче плат с "кибрит, който поисках от Гьобелс, за да запаля телата им",  казва той пред изданието.

Впоследствие, останките на Хитлер и Браун били погребани близо до бункера.

Ерих Кемпка е роден през 1910 г. и произхожда от семейство на полски имигранти. Става шофьор на Хитлер на 20 години. След приключването на войната се предава на съюзническите войски и прекарва известно време в затвора в Берхтесгаден, откъдето впоследствие е освободен през 1947 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
0
 
! Отговори
az de преди 14 години
АБЕ ТОВА НЕ Е ЛИ ПЪРВОТО ЕМО :) :) :)
184
0
 
0
 
! Отговори
dr House преди 14 години
До: 146Текстът ми се ограничава, не знам как някои успяват да напишат цели реферати от по няколко страници, но аз не мога. Затова не уточних, че съм гледал документални филми за Бруно Бегер и Ернст Шафер. Видял съм наистина във филма, а не на живо естествено, как мерят черепите на уж близките до тях тибетци. На мен повече ми приличаха на индианци отколкото на германци. Това ми беше мисълта.
183
0
 
0
 
! Отговори
dr House преди 14 години
До: 154Моля без обиди! Аз съм си образован. Не виждам нищо погрешно в това което съм написал. Писах само че понятието "арийци" е измислено понятие за несъществуваща митична "арийска" раса, която, според някои от мненията тук, била бяла раса. Затова коментарът ми беше отговор на твърдението, че "арийската" раса била бяла.
182
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ако Хитлер беше спечил войната, днес той щеше да бъде смятан за най-великия човек живял някога на планетата, а хора като Сталин, Чърчил, Рузвелт, Де Гол и т.н. щяха да бъдат тотално оплюти. Обвиняват Хитлер за етническо прочистване, но колко зверства са извършили по време на войната американци /Хирошима, Нагасаки, Дрезден и т.н./, англичани, французи, руснаци и т.н.
181
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тази статия е доста стара сцена. Как се е самоубил един БАРБАР не е толкова важно. Изтъкнати психолози изследват неговото детство и въпреки това, дори логистите не могат да съставят обективност за този барбар. Но никий не става прочут без другите, тоест, винаги другите правят някого популярен.
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не само, че САЩ финансират Хитлер в политическите му години както спомена коментиращия малко по надолу от мен, ами САЩ финансират и Червената революция в Русия през 1917 година, отпускат огромен заем на Троцки, приближен до Ленин.И Ленин и Хитлер са били еврей, съвпадение?! Може би? но и двамата разрушиха Русия и Германия и им донесоха много кръв и страдания
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
a by6 i klintun malko li maiki razplakaha
178
0
 
0
 
! Отговори
До 170 преди 14 години
Има една велика и много точна фраза - Историята се пише от победителите! След края на ВСВ Хитлер стана най-големия злодей, след края на студената война Сталин стана най-големия злодей, кой ли ще е следващия злодей.......
177
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
И един мармот загъва парченца шоколад.
176
0
 
0
 
! Отговори
kementor преди 14 години
toz *** ne znam kakvo zaslujava, no dano da si e polu4il zaslujenoto kudeto i da e. zli misli zul 4ovek.
175
0
 
0
 
! Отговори
коментатор преди 14 години
Ерих Кемпка е починал 1975 година.Ало, журналистите, 2010 година сме, не 1946, че да ни поднасяте такива "ексклузивни" новини.
174
0
 
0
 
! Отговори
pitanka ? преди 14 години
Voinata e sito, prez koeto minavat samo sitnite . Pita se v zadachata, kolko shte bade sitno sledvashtoto sito ? Ami ako e edro..i v koia li kategoria sme nie ?!!
173
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Ако Хитлер е разчитал на златните зъби на евреите, за да финансира военната си машина, е нямало да стигне до никъде. Вземи потърси и прочети нещо относно този въпрос, сега, в ерата на "Интернет" поне имаш възможност! Банкерите от "Уолстриит" осигуряват заеми на хитлер да вдигне икономиката на страната на "крака" и да превъоръжи армията си...
172
0
 
1
 
! Отговори
Павле Костадиновски преди 14 години
Хитлер е приятел на всички българи и македонци!
171
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
Хитлер беше братовчед на дядо ми
170
0
 
0
 
! Отговори
до Spiro преди 14 години
Да, сигурно са му притрябвали спешно парите от интервюто да си наеме *** за 100-годишнината.
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Tozi e *** ! Mahnete tazi snimka ! Kolko maiki e razplakal tozi nenormalnik?! Kolko dechica e ostavil siracheta ! Ne go pojelavam na nito edna maika i na nito edno dete tova chudo.
168
0
 
0
 
! Отговори
1944 преди 14 години
Колко ли парички е получил тоя полски шофьор??? И аз се чудя, но най-много се учудвам на тези дето са разпространили тази смешка. Представяте ли си ако се запалят 200 литра бензин какво ще стане? Пробвайте да подпалите само 2 литра бензин и ще видите...
167
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 14 години
Да, сигурно е продал тази история за 100000 евро ... който не вярва, да провери.
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВЕЛИК