17-годишна вероятно е една от шахидките, взривили се в Москва

Мъжът й - кавказки бунтовник, бил убит миналата година
2 апр 2010 13:55,
63
17-годишна вероятно е една от шахидките, взривили се в Москва
Атентатите убиха 39 души. Снимка: БГНЕС

17-годишната вдовица на севернокавказки бунтовник е вероятно една от шахидките, взиривили се в московското метро в понеделник, съобщи ВВС.

Дженет Абдурахманова от Дагестан, най-вероятно е била на едната от станциите при атентатите, които убиха 39 души и раниха над 70.

Дагестан, по подобие на Чечня, е размирна зона. Според полицията там, момичето е било женено за един от лидерите на бунтовниците в Дагестан, който е убит от руските сили за сигурност в края на миналата година.

Още по темата

Все още няма категорични доказателства, че точно тя се е взривила, но според кореспондента на ВВС в Москва, има прилики между снимката й, публикувана в руския вестник Комерсант, и едно от телата на атентаторките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Република Дагестан (в състава на РФ) живеят около 2,5 млн души. Население аварци, даргинци, лезгини, кумики, лаки, кубачинци, чеченци, азери, руснаци, украинци, калмики, тати и др. Там, като минеш в съседната долина, хората говорят на друг език, а той може и да е от друга езикова група. Затова руският е обединяващият език в Дагестан. Религии мюслманство (сунити, по-малко шиити), православно христианство, будизъм (ламаизъм) при калмиките, юдаизъм малко (при татите и горските евреи). Това е повод за размисъл!
50
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 14 години
sory gospoda i dami >v islama nyama ubiystvo na hora to e>>> zabranen<<<prosto kajete che sa teroristi>te nesa muslimani asa teroristi
49
0
 
5
 
! Отговори
Просветител преди 14 години
Обяснявам на някои полирани мозъци като Ангел, 25. Дагестан е РЕПУБЛИКА В СЪСТАВА НА РФ със знаме, герб, химн, столица. Тоест, не може и да стане дума за БОРБА ЗА НЕЗАВИСИМОСТ. В Дагестан живеят около 30(!) различни народа най-пъстрото по етнически състав място на планетата. Говорят се езици от няколко езикови групи иранска, нахска, тюркска, монголска, славянска. На колко демократични държави предлагате да разделим територия, голяма колкото Словакия?
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Предполагам че е намерила своя рай хъ
47
0
 
5
 
! Отговори
КурХоджа преди 14 години
Жената не е човек !!! Жената може да се използва ...... Ислям ,най-античовешката религия !!!! Там няма зачитане на друга вяра ...." ...убии неверника ..." ,няма зачитане на нищо светско и позитивно ... Ислям .....
46
2
 
2
 
! Отговори
КуРец преди 14 години
Малиии колко простотия има и в нас , хорааа ! Днес.бг дават някаква статия и ние всички като най-долните кучета се караме и псуваме ! Засрамете се , защото така се повишава етническото и всякакво напрежение ! ОТКАЧИХТЕ БЕ ХОРА !!! Ленка , Мленка , Генади , Менади , Анти-религии , анонимни ... разбирачи .... всички много лаят , а какви действия предприемат ????
45
2
 
3
 
! Отговори
генади преди 14 години
Ленка, а нещо да кажеш за Рязанската афера?chitanka.info/mylib/index.php/text/2019/56#textstart
44
0
 
8
 
! Отговори
Ленка преди 14 години
Новина твърде жалка и неприятна-шахидка на 17 години. Тя все още не е жена, тя е дете. Дете чиито мозък промит, детска психика много по-лабилна и лесна за манипулации. Тези хора, които промиват така детски мозъци, нарушители също федерални закона за защита на деца. Липса на образование и равни права прави момичета лесни жертви на фанатизиран ислям.
43
0
 
5
 
! Отговори
genadi преди 14 години
***, скрий се обратно в *** бърлога, от която си изпълзял!nobelisti
42
5
 
5
 
! Отговори
genadi преди 14 години
Другари русофили, а какъв *** търсят руснаците в Кавказ? Тая планина ми се вижда малко далече от етническите граници на Русия /а те се ограничават до Централния Федерален окръг - Московска, Тулска, Рязанска и т.н. области/
41
0
 
4
 
! Отговори
KIRIL преди 14 години
Око за око зъб за зъб. За тях отмъщението е нещо нормално, само че тук даже е още по зле убиват се вЪВ война а едните посягат на безащитни граждани >>> CITAM OT 4OVEK KOITO OSUZNAVA ZA KAKVO STAVA DUMA///beliver ///
40
0
 
3
 
! Отговори
kiril преди 14 години
da a ti ima6 li elementarna predstava za ne6ata v Moskva KAK SEDQT I 4E4ENCI I 6AXIDKITE KOGATO POJIIVE666 MALKKOOOOOO TAM 6TE SI GOVORIME PRITEL
39
2
 
5
 
! Отговори
beliver преди 14 години
Защо се очудвате? Исляма много прилича на юдаизма. Око за око зъб за зъб. За тях отмъщението е нещо нормално, само че тук даже е още по зле убиват се вЪВ война а едните посягат на безащитни граждани. Крайно време е всички да разберат каква религия е това. Отмъстителна, изопачаваща, нетърпима към всичко което е истина.Ние сме зъзпитани по друг начин неможем да ги разберем тяхните жестокости.
38
0
 
2
 
! Отговори
Методий преди 14 години
до kiril Вярваш ли си?
37
0
 
2
 
! Отговори
kiril преди 14 години
mnooo si zle nikoi ne q pratil sam si uti6la 100% sme6ko
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Доброто отношение към жените и децата е показател за силата на истинските мъже.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 38Абе к'во ще ми приказваш?При такова голямо домочадие не може да нямат братя, бащи и други мъже, ама те явно се крият, а изпращат 17 годишно момиче.Доброто отношение към жените и децата е показател за силата на истинските са мъже.
34
1
 
5
 
! Отговори
hitzkov68 преди 14 години
КАК СЕ Е ОМЪЖИЛА ЗА ДА ОВДОВЕЕ НА 17?!МНОГО ЛЕСНО!ТАМ СЕ ОМЪЖВАТ НА 12-13,НАЙ-МНОГО НА 14 ГОДИНИ.ОСТАРЯВАТ СЪЩО МНОГО РАНО,КЪМ 35-40 ГОДИНИ Е ВЕЧЕ СТАРА БАБИЧКА.ЗА СМЕТКА НА ТОВА РАЖДАТ ПО 7,8-10 ДЕЦА.БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕТО НА МЪЖА В КЛОЗЕТА НЕ МОЖЕ ДА ХОДИ!КАКВОТО КАЖЕ МЪЖА ТОВА СТАВА,НА ЖЕНАТА НЕ И ИДВА МИСЪЛТА ДА КАЖЕ ,,НЕ"!
33
0
 
4
 
! Отговори
kiril преди 14 години
32 i ti si kato drugite 95 % tapungeri mujete im ne sa jivi be pro4eti malko pone ***
32
3
 
3
 
! Отговори
kiril преди 14 години
mnoogo ti razbira glavata na tebe .Te se jenat na po 14 a tova 4e mujut i su6to e bil z kauzata ti mai ne go razbira6 dddd sme6nik takuv