Външно чака знак от пиратите за отвлечения "Панега"

Корабът отивал в Бангладеш, за да бъде нарязан за скрап
12 май 2010 08:43,
64
Външно чака знак от пиратите за отвлечения "Панега"
Корабът "Панега". Снимка: shipspotting.com

"На отвлечения вчера от сомалийските пирати кораб „Панега” няма товар и се надяваме поради тази причина да не се задълбочи ситуацията, там няма богатство".

Това каза пред "Фокус" говорителят на Параходство "Български морски флот" капитан Атанас Панайотов.

Още по темата

Той уточни, че сомалийските пирати все още не са се свързали със застрахователя, нито силите на мисия „Аталанта” са успели да осъществят контакт.

По думите му няма причини да се смята, че някой от екипажа е пострадал при отвличането.

Роднините на моряците на борда са уведомени за ситуацията, по тяхна молба няма да се съобщават имената на отвлечените, очаква се да се осъществи и телефонен контакт с тях.

Говорителят на Параходство БМФ не може да си обясни как, при положение че Аденският залив е под постоянно наблюдение и там патрулират международните сили за сигурност, се стигна отново до подобен инцидент.

На свой ред говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева коментира, че корабът е пътувал за Бангладеш, за да бъде нарязан за скрап, заради което е бил празен.

В Министерството на външните работи под ръководството на министъра е сформирана междуведомствена кризисна работна група с участието на министерството на транспорта и Министерството на отбраната.

МВнР поддържа постоянна връзка с мисия „Аталанта”, която патрулира залива, както и с фирмата собственик на танкера, допълни тя.

Dnes.bg припомня, че "Панега" бе отвлечен снощи в Аденския залив. На борда му има 15 моряци, почти всички от Варна. Капитанът е от Балчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
13
 
! Отговори
българче преди 14 години
Ако бяхме във Варшавският договор,досега руснаците да са превзели целия залив.Но в НАТО ще водим преговари ,ще плащаме и ще чакаме благоволението на онези маймуни
17
2
 
3
 
! Отговори
DANTES преди 14 години
AIDE CECO NINDJATA DA PRASTA HORATA SI
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има нещо много гнило в тази работа. Не е нормално да се оставят шепа пирати да си правят каквото искат. Ако има наистина желание, международната общност за няколко часа ще ликвидира проблема заедно с пиратите. Тук изглежда става въпрос за нещо друго. Вероятно за пласиране на старо оръжие. Иначе един самолет и два-три военни тежко оборудвани кораба ще оправят положението. Американците как влизат в чужди страни "за защита на демокрацията", подпомогнати от международни сили?
15
1
 
9
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Аз не знам какъв точно знак чакат и от кого, но знам, че преди няма и месец бяха отвлечени руски моряци. Веднага са били изпратени командосите, които са ги освободили и са стреляли на месо по пиратите. А нашите нека чакат знак.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хаха в другите новини пише че кораба е отивал за Пакистан, тук в Бангладеш...мноо странно
13
3
 
4
 
! Отговори
Мъката преди 14 години
Спокойно!!!Кораба потъва нормално!Очаквайте появяването на Батман(ББ) да ни обясни как Станишев е виновен и за отвличането и как той му плащал дълговете по освобождаване на заложници...И най -интересното е че само България не е страна по преговорите за отвлечените моряця,а всички други държави даже пращат бойни кораби...А Батман само чака...Ех,мъкаааааааа
12
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 14 години
ГОЦЕТО ТРЪГВА СЛЕД 1 ЧАС
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЗАЩО НЕ ПРАТЯТ НЯКАКВИ ДА ГИ ОСВОБОДЪТ
10
3
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 14 години
Ами нашите моряци, като нарежат кораба за скраб, пеша през морето ли ще се връщат обратно ?
9
0
 
4
 
! Отговори
патка преди 14 години
не знам външно да има подводници под ръкане знам дали България изобщо има функционираща подводницаедна за скраб стои май в двора на военно-морското, другата дали е нарязана вече ...а, ако изпратим подводница и я пленят и нея? ще стане интересно за мисия "Аталанта" - сомалийски пирати с подводница
8
1
 
10
 
! Отговори
пате преди 14 години
Външно министерство има само два избора, ако обича България: 1.) Да изпрати подводница (ако има, въобще и не е приватизирана или продадена) и да торпилират аденските юнаци, а докато потъва кораба им, да изловят в мрежа нашите и да си ги върнат, обратно! 2.) Да уловят ония няколко *** дето откраднаха шахтите на улицата до нас. Да ги изпратят като парламентьори и те ще откраднат нашите и ще ни ги върнат обратно. Но да се инструктират, да не вземат и сомалийци, че много ще ни дойдат пипащите!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
чакат от умрял писмо,нали има ме контингет плаюаме стотици милиони за тях, да ходат и да освободят кораба,да вземат пример от Руси ,Франция,а не само да пият мин. вода и да се тъпчат.
6
1
 
3
 
! Отговори
Joker преди 14 години
Ами да му бяха сложили табела " За скрап". Ама то пак проблем, кой знае дали тези главочи (пиртите) могат да четът.
5
0
 
1
 
! Отговори
Running Wild преди 14 години
Андаааааа джоли роджъъър.....
4
1
 
10
 
! Отговори
Петров преди 14 години
Как ми се иска да се развие един руски сценарии...
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тук в БГ толкова ли сме калпави , че неможаха тук да го нарежат за скрап тоя кораб ми чак в Бангладеш го карат .
2
1
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Оставете им кораба на.....пиратите;по добре е да стане.....пиратски,отколкотода го режат за....скраб.
1
0
 
1
 
! Отговори
али преди 14 години
какъв ли ще е този знак !!!!???