Външно чака знак от пиратите за отвлечения "Панега"

Корабът отивал в Бангладеш, за да бъде нарязан за скрап
12 май 2010 08:43,
64
Външно чака знак от пиратите за отвлечения "Панега"
Корабът "Панега". Снимка: shipspotting.com

"На отвлечения вчера от сомалийските пирати кораб „Панега” няма товар и се надяваме поради тази причина да не се задълбочи ситуацията, там няма богатство".

Това каза пред "Фокус" говорителят на Параходство "Български морски флот" капитан Атанас Панайотов.

Още по темата

Той уточни, че сомалийските пирати все още не са се свързали със застрахователя, нито силите на мисия „Аталанта” са успели да осъществят контакт.

По думите му няма причини да се смята, че някой от екипажа е пострадал при отвличането.

Роднините на моряците на борда са уведомени за ситуацията, по тяхна молба няма да се съобщават имената на отвлечените, очаква се да се осъществи и телефонен контакт с тях.

Говорителят на Параходство БМФ не може да си обясни как, при положение че Аденският залив е под постоянно наблюдение и там патрулират международните сили за сигурност, се стигна отново до подобен инцидент.

На свой ред говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева коментира, че корабът е пътувал за Бангладеш, за да бъде нарязан за скрап, заради което е бил празен.

В Министерството на външните работи под ръководството на министъра е сформирана междуведомствена кризисна работна група с участието на министерството на транспорта и Министерството на отбраната.

МВнР поддържа постоянна връзка с мисия „Аталанта”, която патрулира залива, както и с фирмата собственик на танкера, допълни тя.

Dnes.bg припомня, че "Панега" бе отвлечен снощи в Аденския залив. На борда му има 15 моряци, почти всички от Варна. Капитанът е от Балчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
6
 
! Отговори
Мадуро преди 14 години
защо не изпратят нашите така наречени барети-командоси,които по цял ден дремят и си клатят пищовите във Враня-за какво ги храним само ,за да ги снимат като филмови звезди като правят арести на певци и музиканти Да ги ги пращат там
37
1
 
8
 
! Отговори
Смях преди 14 години
На 06.05.2010 Руски морски пехотинци атакуваха отвлечен от пиратите руски танкер..... Арестуваха пиратите на борда и освободиха екипажа заключил се във радиорубката !!! При престрелката е загинал един пират !!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A za6to ne dadoha koraba na na6ite *** za skap,taka njama6e da ima otvli4ane!?
35
5
 
2
 
! Отговори
Скипър преди 14 години
Ти си пълен ***. После като стане патакламата ти ли ще обясняваш на семействата на моряците че ужасно съжаляващ за "неволно допуснатите жертви" Ако беше така лесно американците с тяхния патрулиращ кораб щяха да са се намесили. Относно носенето на оръжие на борда на търговски флот понеже на някой по-горе не му било ясно. Не се носи оръжие защото носенето води до използването а използването води до умрели и ранени... демек за да няма жертви не се носи оръжие Капиш ?
34
0
 
9
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Дано последното плаване на кораба не се окаже последното плаване на нашите моряци! Но се питам, защо е трябвало да се закара кораба чак на другия край на земното кълбо? Не можеше ли у нас да се нареже на скраб? Та ние цели работещи заводи ги нарязохме на парчета, та едно корабче ли???И защо нищо не се казва за съдбата на другите ни пленени моряка? Чух че капитана на единия кораб от "Зодиак" бил изчезнал...Кураж на близките и да стискаме палци да не се случи най-лошото...
33
0
 
3
 
! Отговори
Боко преди 14 години
Пакистан = Бангладеш ? Явно за журналисти и чиновници това е едно и също
32
2
 
4
 
! Отговори
KOCTOB преди 14 години
Хайде, Батман Борисов, какво чакаш???
31
1
 
4
 
! Отговори
Spets Naz преди 14 години
Da pra6tat cqlata ni armiq (toest 5-6 4oveka) da gi osvobodqt! Nali na paradata predi sedmica to4no Parvankata pravi reklama kolko veliki sa bili nashite voinici i kolko moshta voenna sila imame. Haide da gi vidim sega de! Lesno e da sedish v nqkva umrqla ot glad basa v ohranqaem ot amerikanci raion na Afganistan i da hapvash kiofteta, drugo e da voiovash istinski! HAIDE DE!! KAKVO 4AKATE ?!?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ше чака... Аз обаче се чудя - тия с тия кораби льоляви ли са да минават оттам без охрана? Да си качат на борда 3-4 пушкаря, пък да видим дали ще припарят сомалийските печки. Аз до сега за престрелка с тяхно участие не съм чул, така че май носят тия оръжия да плашат гаргите...
29
0
 
2
 
! Отговори
br преди 14 години
ZA SKRAP ZASTRAHOVKA { V BULGARIA NEMA LI KIDE DA SKARPIRAT KORABCETA{
28
1
 
4
 
! Отговори
ЧИЧКО преди 14 години
ЗАЩО НЕ ПРАТЯТ НЯКАКВИ ДА ГИ ОСВОБОДЪТ .....Как някакви ? Имаме цял еврокомисар по кризите! Или няма време за българи?
27
0
 
3
 
! Отговори
Анимал преди 14 години
Не е за чудене, 17.Една част от кораба ще отиде в Пакистан, останалата в Бангладеш, моряците в кръчмата, а пиратите в зоополицията и оттам в зоопарка.
26
1
 
5
 
! Отговори
пате преди 14 години
Не става дума за НАТО. И при Хитлер бяхме слуги, наричани съюзници и в НАТО сме такива. Ако имахме упраници българи, щяхме да си разработим собственни оръжия, да изпратим на ония *** някой подарък, за да знаят друг път само като чуят думата българин, да се *** от страх. И едва ли щеше да има повече отвлечен кораб. Такива животни, приличащши на хора, трябва да ги награждаваш, според заслугите. И не е расизъм, а те го правят, да ги мразиш, с делата си. То не са животни, а зверове.
25
0
 
7
 
! Отговори
Знайко преди 14 години
Една възможна хипотеза. Защо зачестяват отвличанията на кораби с български екипажи?! Не се сещам за друг Премиер, който публично да е заявил, че е платил откупите за отвлечени. Тогава вариантите са два: или "пиратите" са решили, че българите са "плащачи" или са намерили съвместни интереси с плащащите. Колко е професионално компететно това действие на премиера, та нали той сам заяви, че в тази работа е "силен" и това го може. ЦРУ доста компетентно би могло да му помогне, ако любовта е истинска...
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пиратите нападнаха френски кораб - излезе военен... пробваха с американски - наблизо се появиха снайперисти, качиха се на руски и на другия ден "нямаше данни какво е станало с пиратите". Ние чакаме "знак"! Ако ББатман верно е зает да се кара с президента да пратим вДянков, да им направи един балансиран бюджет, да им обясни, че е криза и лодките не може да се ползват (разхищение), а оръжието трябва да се продаде (нама пари).
23
0
 
9
 
! Отговори
пате преди 14 години
Щом очаквате знак, то той ще бъде написан на листче и задължително, с много нули, зад първата цифра. Предложение: Когато решите да изпращате отговора, че сте съгласни с откупа, изпратете и един джипиес, да знаем къде са пиратите! А после, *** Натовска авиация да зарадва майките им, с по една ракета "Стингър", "Пършинг" или каквото и да е там, от склада. Не, че нямат колкото си щат? Ако управата ни не беше глупава и не беше унищожила 300 ракети "Сатан", сега щяхме да им пратим съгласието си.
22
1
 
6
 
! Отговори
хаха преди 14 години
А,не,по-добре е да пратят тия от филмите на МВР с режисьор Цуци пудела...Пиратите само кат ги видят и ще налягат по земята,няма даи *** нужда от втори дубъл,като с Трактора,хаха
21
1
 
5
 
! Отговори
9876543 преди 14 години
Има информация, че Голдам и Съкс са зад пиратите там ... не ми е ясно само защо ни им се позволи да носят оръжия на борда ...
20
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Приятел,прав си,но къде ми кажи няма нещо гнило.Естествено,че проблема може да бъде решен бързо и лесно,но просто така им отърва.А относно Сомалцийците... че това там е най-популярната професия "Професия Пират",ама така е глад майка :)
19
5
 
13
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Руснаците техните си ги освободиха още на другия ден.По руски,както те си знаят.Айде пратете "РИЕНДЖИРИТЕ" бе?Тия "мъжете" от Ирак и Афганистан.Нали за това ги храним.Ша пратите ама друг път!!!Понеже няма заплата в долари.А едно е да миеш германски *** друго си е със същото оръжие да те стреля брикет дето е израстнал с калашника в ръка!!!Кадроваци,***!!А може и тия жените кадроваци, нали и на тях им се воюва!!!