В кабината на самолета на Качински е имало външни лица

Разследването е идентифицирало гласа на човек, който не е член на екипажа
19 май 2010 13:23,
56
В кабината на самолета на Качински е имало външни лица
Снимка: БГНЕС

В пилотската кабина на катастрофиралия самолет на полския президент е имало хора, които не са били членове на екипажа, установи разследването. Гласът на едно от външните лица е идентифициран, но разследващите не казват името, съобщи ВВС.

Самолетът на полския президент се разби при опит за приземяване на летището в Смоленск на 10 април. Загинаха президентът Лех Качински и десетки представители на полския политически и военен елит.

Полският президент и официалната делегация трябваше да присъстват на възпоменателна церемония за загиналите в Катинското клане от 1940 година.

Разследването потвърди, че екипажът няколко пъти е бил предупреден за изключително лошото време. Представител на наземния контрол „два пъти е предупредил, че видимостта е 400 метра и няма условия за кацане“, съобщи ръководителят на групата за разследване на инцидента Алексей Морозов.

Машината Ту-154 е била технически изправна. Разследването изключва терористичен акт, експлозия или пожар на борда.

„Безспорно е доказано, че в пилотската кабина е имало лица, които не са били членове на екипажа“, каза Татяна Анодина, един от разследващите. „Гласът на един от тях е идентифициран точно. За другия глас, или другите гласове, е необходима още информация от полска страна“.

Вратата на пилотската кабина е била отворена при опитите на самолета да кацне и гласовете на екипажа трудно се идентифицират, съобщи ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
10
 
! Отговори
Волов преди 14 години
До Ном. 24Какви чипове, какви 5 лева, какво искаш да кажеш, че в главата са му импланирали чип и са го превърнали в киборг ли? Май трябва да ти се спре първо MTV-то, после Facebook и не на последно място лочен съвет гледай по-малко филми.
27
21
 
9
 
! Отговори
жени преди 14 години
Също и чистачката се спънала и муха кацнала на таблото... Убихте си ги и толкова! Поляците, за разлика от нас, са смели хора, за които вявата в Бог не е поза, а начин на живот! Съветнските изчадия не ги пречупиха и за това ще продължават да плащат, но Бог ще въздаде!
26
1
 
0
 
! Отговори
Криста преди 14 години
да се чете увековечено
25
2
 
2
 
! Отговори
Криста преди 14 години
Ужасно нелепо,много трагично за живота на много хора събитие !Увиковечено и във Вавел до Адам Мицкевич и Пилсудски !
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, човекът сигурно е имал жена и малки деца, това го е накарало да се подчини. Предишният екипаж е бил уволнен, само защото е действал професионално и не е изпълнил тъпата заповед за приземяване в неподходящи условия. Всеки гледа малко или много да си пази работното място, жалко за невинните жертви. Горките пилоти...
23
2
 
17
 
! Отговори
theinstr. преди 14 години
PS: И когато в официалната версия за катастрофата се говори за пилотска грешка, единствената грешка на пилота е била,че се е подчинил (че е изпълнил заповедта)...
22
3
 
25
 
! Отговори
theinstr. преди 14 години
Пилотите на такива самолети /правителствени/, обикновенно имат някъкъв военен чин.От само себе си става ясно,че щом возиш върховния главнокомандващ или заместниците му искаш или не - ще изпълняваш заповедите им. Така и е станало по всяка вероятност. В руски авиосайтове тази теория упорито се лансираше,защото се знаеше,че Той е имал навика да командва пилотите си. Е,сега теорията вече се доказа....Жалко за жертвите.
21
10
 
10
 
! Отговори
ББ/ГЕРБ преди 14 години
Станишев е виновен за катастрофата:))
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много ясно, че няма да кажат на кого е гласа, но всички знаем. Няма и да кажат какво са си "говорили", запи от рода на -Айде каца, бе -госпидин ......условията са неподходяща за кацане - Абе кацай ше ти б..***..та! са неподходящи меко казано за пскане.
19
2
 
0
 
! Отговори
Viktor преди 14 години
Връщали са го сигорно на втори кръг като не е целил полосата
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
при опитите на самолета да кацне KOLKO sa...? Nali e bil samo edin opit...
17
2
 
11
 
! Отговори
ceci_ преди 14 години
Ами миналия път друг пилот се е опънал на Качински и бе кацнал в Азербайджан вместо Грузия (защото там имаше бойни действия) Всички оцеляха, но Качински не бе доволен и пилота вече е друг. На този явно не му е стискало (писаха че и опит имал относително малко за да вози делегация от такъв ранг).
16
1
 
19
 
! Отговори
охрана преди 14 години
Хора, представяте ли си човек от охраната, дори и голям по чин да влезе в кабината и да нарежда на пилотите какво да правят? Всеки нормален пилот би го пратил по дяволите, защото във въздуха пилота отговаря за ВСИЧКО! Т.е. според мен в кабината е бил някой с много високо положение и малко нездрави амбиции, който на земята може да мине за началник на пилотите. Бог да прости невинните загинали!
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Конспирация има и това го доказва най-малко българската през последните 50-60 год.
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ае стига сте виждали навсякъде конспирации! То не бяха световни, то не бяха руски, еврейски и американски! По ВРЕМЕ А ПОЛЕТ В,ИЗАНЕТО В КАБИНАТА, ОСВЕН НА ЧОВЕК ОТ ЕКИПАЖА Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО!!!!! ЗА ДА ИМА ВЪНШЕН ЧОВЕК ВЪТРЕ НА ЕКИПАЖА Е ОКАЗАН НАТИСК ДА СЕ ПРИЗЕМИ! И ТОВА Е СТАВАЛО СЪС ЗНАНИЕТО НА ПРЕЗИДЕНТА, БОГ ДА ГО ПРОСТИ! и РЕЗУЛТАТА Е ВИДЕН! БОЛНИ ПОЛИТИЧЕСКИ АМБИЦИИ, КОМПЛЕКСИ СПРЯМО РУСНАЦИ И Т.Н.! тОВА НЕ СА СЛУЧАЙНИ ОБСТОЯТЕЛСВА И РЕД ОТ ТЯХ, А ЗАКОНОМЕРНОСТ!
13
2
 
13
 
! Отговори
гацо преди 14 години
абе пич ,мисли по-трезво.къде си чел че руснаците имат пръст в тази работа.разследването се извършва съвместно с полски екип и нищо не може да се скрие.стига си си чесал езика по форумите.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
,,НОРМАЛНО ,,е някой от екипа по сигурноста на президента да е бил в кабината.но той не разбира от авиация и ако е настоял да кацнат(по заръката на президента или някой друг ( просто ги е обречил на смърт.ей това няма да се разбере никога.не мислете че руснаците са направили нещо-това е невъзможно.виждате че ръководството е било правилно.
11
5
 
17
 
! Отговори
Украинец преди 14 години
Поляците и те за голяма работа се взехаа ЕС НАТО дрън дрънн САЩ при всеки удобен случей ги насъсква срещу Русия!
10
0
 
13
 
! Отговори
ALEX преди 14 години
NYAMA VINOVNI !!!! VINOVNITE ZAGINAHA,(A TOVA SA UPRAVLYAVASHTITE KOITO SA SE VOZILI NACHELO S KACHINSKI) i taka malko po-malko vsichko shte se potuli ot strana na polyacite.jalko za obiknovenite hora (ekipaja na samoleta)
9
4
 
17
 
! Отговори
Black Bleard преди 14 години
Руснаците са ги сложили вътре! Нали коментираха,че пръст имат руснаците. Навсякъде виждаха дългата ръка на КГБ.Ами сега кой ли е виновен?