Северна Корея: Всеки момент може да избухне война

Пхенян отправя тревожни послания чрез дипломатите си
4 юни 2010 00:28,
170
Северна Корея: Всеки момент може да избухне война
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията на Корейския полуостров е толкова тежка, че във всеки момент може да избухне война", предупреди на Конференцията на ООН по разоръжаването високопоставен севернокорейски дипломат, цитиран от АФП.

Още по темата

Зам.-постоянният представител на КНДР в световната организация в Женева И Джан-гьон хвърли отговорността за тежката ситуация върху "режима в Южна Корея и неговия съюзник САЩ". 

Северна Корея няма нищо общо с потъването на южнокорейския военен кораб "Чхонан" в края на март, при което загинаха 46 моряци, увери той.

Международни експерти обаче установиха, че корабът "Чхонан" е бил потопен от севернокорейско торпедо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
0
 
! Отговори
Ким Чен Ир преди 1 година
Сега умрях но детето ми ще продължи делото ми
158
0
 
1
 
! Отговори
Луна преди 13 години
Браво мой човек!Мислиш много правилно.Вече си мислех, че не са останали такива хора.
157
0
 
0
 
! Отговори
тото преди 13 години
Ама верно много се затишиха нещата напоследък, "Нимиц" го използват да ловят риба... не може така!
156
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZA VSI4KI VOINI PO SVETA KAKTO I ZLINI PO SVETA SA VINOVNI USA I EVREITE
155
1
 
11
 
! Отговори
Той е преди 13 години
САЩ излязоха от кризата през 30те години,благодарение на втората световна война,тя раздвижи икономиката им,и особено плана Маршал,след войната!Тези милиарди,която наляха в Европа по този план,на практика отново се върнаха обратно в щатите,и така ги направи и водеща икономическа сила в света!Русия можеше и да е по-напред от САЩ,ако не беше така зверски разрушена от войната,и ако впоследствие не се влагаха почти 90% от БВП за въоръжаване и репресивен апарат!
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ имат договори за военна помощ с Южна Корея, имат и контингент там, мисля... Няма начин нещо да започне и те да не са засегнати. Същото е и с Тайван. Ако Щатите не харчеха токова пари за Ирак и Афганистан, щяха да са три обиколко пред втория в класирането по икономически показатели. Но пък тогава тоталитарните *** щяха да надигнат глава повсеместно.
153
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много хитро. Само дето не ми се ще да ме гръмнат "за доброто на планетата" :))) Живее ми се някъкси. Баси къф съм егоист :))))))
152
1
 
4
 
! Отговори
RR преди 13 години
Много били американофобите! Уважавам американския народ. Това са младите хора,които през 60-70 години на 20 в.изгаряха повиквателните си заповеди за Виетнам пред Белия дом,а тези които се връщаха от там хвърляха медалите и отличията си в знак на протест против войната. Сега също има недоволство от войните в Ирак и Афганистан,но то се премълчава.Това е моята Америка,която почитам и уважавам.Сега никой не ги кара да воюват.Те сами избират войната,като средство да решават вътрешните си проблем
151
0
 
1
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
До 140Да но сегашната обстановка повече прилича на тази от виетнамската криза през шестдесетте години.Пък и как Русия ще накара Америка да се включи в конфликта,ако САЩ нямат пръст в тази провокация.
150
20
 
4
 
! Отговори
близо е преди 13 години
Третата световна е близо! Искате или не ,войните са ни е необходима ,за да се регулира популацията на планетата... Така че е време вече да почне третата световна ,много я забавиха нещо ... Но затова пък тази война ще бъде ядрена и след нея ще започне едно ново начало за хората ,защото във войната ще загинат милиарди души! Войната ще започне от Корейския полуостров ,от близкия изток или от България в резултат на етнически сзблъсаци ,които ни очакват през следващте години ... Успех българи!!
149
0
 
3
 
! Отговори
nn преди 13 години
Ти нещо си се объркал имаш правописна грешка заменил си Москва с Вашингтон.Руснаците уизобщо не ги е.. за неква китайсака издънка на гъ.а на сибир.Освен това вече не са комунисти а капиталисти от начален хищнически тип дето сега трупа капитал.
148
2
 
5
 
! Отговори
za 153 преди 13 години
Путин вече е услял.....за себе си, има около 40 млрд. долара
147
4
 
2
 
! Отговори
за 141 преди 13 години
Само дето не е ясно кой е агресора все още.........а всеки който е нападнат има право да се защитава- така беше в Ирак, Афганистан и пр.. ....... само ние българите като са ни обявили война СССР вместо да се бием сме спретнали хора на площада........
146
3
 
4
 
! Отговори
за 146 преди 13 години
Доста невярно- издръжката на американскат аармия в Ирак е около 10 млрд долара на месец, много повече отколкото приходите, които има Ирак на месец от продажбата на петрол - 6.5 млрд преди войната, сега по -малко. Тезата че американците воюват заради нефта върши работа сред нискоинтелигентни..... една от причините за сегашната криза е че САЩ воюват на 2 фронта вече 10 години.........имат още един от който няма да могат да избягат -Иран..........за какво ли им е война м/у Кореите !?!?!
145
2
 
4
 
! Отговори
za 147 преди 13 години
Мислех те за по умен, а не можеш да наскочиш определени партийни стандатри в пропагандата ......около 30 000 руснаци умират годишно от афганистанския хероин( за сравнение за 14 години в Афганистан загубиха 15 000) .....поради това не само дават рамо на лошите американци, ами и руски офицери от службата за борба с дрогата са с щаба на Нато в Афганистан...........и не ми казвай, че не го знаеш, има го в руската преса........ оказваа че си среден манипулатор с цвят... ..познайте какъв
144
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия също печели този път от войните на САЩ. ----------------- Аз точно това казах, че руснаците имат интерес САЩ да затъват в конфликти.Но в крайна сметка няма да ги огрее, ще издухат супата. Никой не е прокопсал с лъжи и подлости, и Путин няма да успее.
143
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
болните американофоби ПАК ИЗПЪЛЗЯХА... НА ТЯХ ИМ ДАЙ САМО ЧЕРВЕНИЯ БАЙРАК И СЪРПА С *** ...!!!Това СМЕ ГО МИНАЛИ ПРЕДИ 20 години и НИ Е ПИСНАЛО ЗА ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД...!!!!
142
6
 
9
 
! Отговори
Кришо преди 13 години
опита показва категорично, че САЩ поддържат икономиката си чрез непрестанно воюване. На тях са им жизнено-необходими конфликти в сравнително безобидни в сравнение с тях зони. Това е изграден модел чрез който Америка съществува и едва ли скоро ще се промени. Всичко е една огромна конспирация и манипулация. Да не мислите че президента на САЩ стои над ветовмната карта и си мисли "Хммм сега коя страна се нуждае от "освобождение"
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе туй на фотото не е ли Тримоната във Филибето. Също на него мяза.
140
6
 
5
 
! Отговори
Икономист преди 13 години
Аз понеже съм по-***, та не се сещам, как излезе САЩ от кризата и по-важно от рецесията след кризата през 30 те години? И защо когато започна войната в залива щатския долар загуби доста от стойността си, т.е. стимул за производство и реализация на продукт?