БГ огнеборци спасиха руско село с 300-годишна история

И днес пожарникарите ни продължават да гасят на три фронта
9 авг 2010 09:46,
29
БГ огнеборци спасиха руско село с 300-годишна история
Снимка: БГНЕС

Българските пожарникари, които бяха изпратени в Русия, за да участват в потушаването на бушуващите пожари и в спасителните операции, са спасили руско село с 300-годишна история, съобщиха от МВР.

Огнеборците ни охраняват близо 20-километрова полоса до град Ликоно-Дулево. Нашите екипи непрекъснато обикалят изораната зона и я обливат с вода.

Още по темата

Вчера те успели да спрат огъня на два километра от града и да не допуснат огнената стихия да унищожи с. Язвище. Селото е с 300-годишна история и в него всичко е направено от дърво.

Втората група български пожарникари продължава да участва в гасенето на смесена гора до град Ногинск. Фронтът на огъня там е около 4 км.

Днес към 8 часа българско време пожарът е локализиран и се доизгасяват отделни огнища. В близост български пожарникари гасят и 5 дка гора до водоем.

Площта е оградена от всички страни с просеки, като огнеборците ни обикалят района и с водоноски доизгасяват отделни огнища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това и аз го чух. Понеже Германия била обещала да им помогне в строежа и те решили, че е по-изгодно да си запалят старите къщи или поне да не направят опит да ги гасят ако пламнат, за да могат германците да им построят нови и много по-хубави.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*хартия*Великобритания
5
5
 
53
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Има една много добра българска поговорка - приятел в нужда се познава. Русия ни помогнаха, когато преди години имахме проблеми ние с пожарите, ние също помагаме сега. Къде бяха САЩ или великобритания преди 4-5 години у нас, къде са и сега? Бог да пази от приятели на хъртия и маса.
4
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ъх! Не знаех, че една землянка може да оцелее толкова дълго! Или някой е запазил дневника на прабаба си, която била чула от баба си, че на това място имало село още по времето когато нейната баба била малка. :-) Не ми се вярва много от руските крепостни да са можели да пишат и да четат, т.е. историята на селото е запазена само в устен вид. А както знаем с течение на времето от кон става компот. Т.е. селото я е няа 300 години, я само на 100.
3
0
 
25
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Браво на нашите и все пак град ли са спасили или село?
2
5
 
37
 
! Отговори
Диана Експрес преди 13 години
Нашите нямат проблем с техниката и езика.Това е пътя на успеха - винаги с братушките.Все пак една молитва за дъжд би свършила повече работа.Полша ги заля порой.
1
3
 
58
 
! Отговори
Рускиня преди 13 години
Прекланям се пред Вас, българските пожарникари! Вашата помощ е безценна. Много благодаря. Бог да Ви благослови.