3096 дни в плен – автобиографията на Наташа Кампуш

"Днес вече се чувствам силна, за да разкажа всичко"
7 сеп 2010 07:53,
32
3096 дни в плен – автобиографията на Наташа Кампуш
Наташа Кампуш. Снимка: БГНЕС

Австрийката Наташа Кампуш, която в продължение на 8 г. бе робиня на похитил я маниак, написа автобиография, съобщава "Daily Telegraph".

Официалното представяне на книгата е в сряда във Виена.

В нея австрийката описва как едва 10-годишна е отвлечена от Волфганг Приклопил, как я държи в мазето под гаража си, като я пребива по 200 пъти седмично и я третира като робиня, включително сексуална, и как най-накрая успява да избяга от него.

Прокопил карал Наташа да се обръща към него с думите: „Господарю" или „Маестро", разкрива още книгата.

Когато Наташа била на 14 години, за първи път Прокопил я накарал да споделя леглото му. Той привързвал китките й към неговите с белезници, но не я принуждавал да прави любов с него. Така двамата споделяли едно и също легло в продължение на много нощи.

Наташа Кампуш успя да избяга през август 2006 г. от двора на къщата на похитителя си. Часове след това той се самоуби, хвърляйки се под влак. През изминалите четири години австрийката рядко говори за преживяното през пленничеството си, нито пък разкри в детайли какви са били отношенията й с похитителя й.

"Днес вече се чувствам достатъчно силна, за да разкажа всичко, което се случи", казва 22-годишната вече Наташа.

Очаква се тиражът на автобиографията й да надхвърли 1 млн. екземпляра. 

Твърди се, че младата дама е получила хонорар, равняващ се на 1 млн. британски лири, за написването на мемоарите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали не й се е отразил животът в плен?!Когато е избягала е тежала 42 кг и за 8 години е порастнала само 15 см!Българите си оставаме *** народ.Само парите ни интересуват.А тези пари ще й върнат ли училищния живот,балът, моментите и тн?? Истината,за мен,е че трябва да е много силна,за да може да преживее всичко това отново.Всеки миг на болка,ужас и самота.Предпoлагам,че книгата ще е тежка,но въпреки това се надявам да имам възможността да я прочета...
28
0
 
16
 
! Отговори
от28до29 преди 13 години
Изтриха ме ,защото бях написал колко си умен,и понеже и от сайта са се познали ,решили да изтрият ,но това не помага ,оставате си такива.
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе що за австрийка е тая Наташа, от руските губернии мейби
26
2
 
17
 
! Отговори
Последно? преди 13 години
И как се казва "извергът", видях веднъж "Приклопил" и два пъти "Прокопил"? Това да не е брат'чедът на бай Прокопи?
25
2
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Викаш, писнало ви да слушате за нея? Що не я върнахте обратно в мазето направо? Ми така де. "Тя не е единствения случай!" И да е, и да не е, какво значение има, това е отвратителна история за един осакатен и съсипан живот. Или може би се гордееш с позицията си, че си над тия неща, щото си вече парче австриец, а там за такива истории обичате да слушате, докато ви е интересно, но като ви омръзне, ако може да не ви досаждат повече.
24
11
 
17
 
! Отговори
Ot Germanija преди 13 години
Absoljutno merkantilna lichnost...tova koeto razkazva nikoga ne moge da go dokage....az ne i vjarvam...sastradanieto mi e kam tezi stotizi gertvi, ot koito nikoi ne se interesuva !!!
23
16
 
17
 
! Отговори
Ot Germanija преди 13 години
Tazi istorija ot nachaloto silno zamirisa...bila otvlechena, a hodela s nego da pazaruva...zatvorena v maze godini, a se izrazjava sjakash e zavarshila filologija...vseki den ni natrapvashe istorijata si po TV i nakraja kupi kashtata mu...nakraja obvini polizijata i roditelite si che ne ja tarsili i zatova iskashe i ot tjah pari....sega napisala kniga, kojato nikoi njama da kupi, zashtoto otdavna e natrapena i e umraznala....tuk zagasjam TV kato se pojavi......
22
4
 
31
 
! Отговори
bai_jordan преди 13 години
Абе тук няма ли администратор, че да вземе да трие коментарите които не са на кирилица???
21
6
 
17
 
! Отговори
бамби преди 13 години
Кременоо... изтекоха ми очите докато прочета какво си написала... вземи научи БГ!!! По темата: От една страна, това, което е преживяла е гадно и наистина ми е жал за нея... но това вече си е чист ПР от нейна страна... Тия, дето бяха държани от баща си и изнасилвани по "200 пъти седмично" защо не тръгнат и те да пишат книги?!? Тяхната история е още по-фрапираща...
20
14
 
15
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
Tva det gu pishish-Utgovaria na istinata-Kupila e tas mra4na (katu ut HI4KOK FILM)kashta....Uba4i tva dite i to kvoto e prijivialu,,SCHREK,kvo da ti guvora...Eine grausame Story...Aus dem grund ist die NATASCHA heute eine leicht wervierte lady-----Uba4e siga shi prudade(pu pritvaritilni zaiafki) idno pune 500 000 broiki-moji i 1 milion---idna kniga-pune 26 ivra-.....Da e jivu i zdravo tva momi4intce..
19
8
 
22
 
! Отговори
shrek преди 13 години
Прочетох, че е купила къщата на Приклопил и ходи всяка седмица там. Освен това винаги си носела негова снимка в чантата. Е, това ако не е шведски синдром ......
18
10
 
23
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Поради многото подобни престъпления в Австрия - Приклопил, а и онзи ***, дето беше затворил дъщеря си за 20 години и носил децата в къщи за осиновяване, се налага мнението, че в тази страна доста народ е *** - никой не се и усъмнил, какво става у съседите, че и в собствения дом! Цяла страна за освидетелстване! Е, Приклопил не е точно австриец, кой знае от кое еврейско гето е останал, но - те са всичките такива - *** и ***.
17
5
 
15
 
! Отговори
малко PR преди 13 години
Каквито мъжете ,такива и жените.
16
3
 
46
 
! Отговори
Ум преди 13 години
Не мисля, че 1 милион британски лири или евро могат да платят цената на едно безвъзвратно "осакатено" момиче.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И каква е истината, че нещо не разбрах?
14
14
 
34
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Живеещите като мен в Австрия са запознати с цялата история още от преди год. и половина. Отначало всички в А-я реагираха като повечето коментатори тук, но в последсвие излязоха някои много странни инфо. около случая. Що се отнася за пари, тя вече е взела мил. от интервюта. Австрийските медии наддаваха за първото й интервю. Цели вестници имаше за нея. Работата стана чист PR и на всички им писна да слушат всеки ден по 20 пъти за нея, и това с месеци. Тя не е единствения случай!
13
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бе как ще я пребива по 200 пъти седмично, бе? Седмицата има 168 часа?!?!
12
32
 
17
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Времената са такива, че всеки се чуди как да изкара парички. Тя сега ще забогатее и ще и се надигнат въшките и ще забрави набързо какво е преживяла. Ама нека си поживее.. кво ще му е, като му е хванала чалъма.. що да не, всеки би го направил.
11
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако са и изплатили приличен хонорар изобщо не е експлоатация! Без издаделите как би могла сама да изкара толкова пари!Прав е но нейм, че Наташа няма никакво образование и единственият и шанс да стъпи на крака е да продаде историята си! Дано има добри съветници, които да и помогнат да не пропилее бързо парите!
10
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На пълно съм съгласна с номер 2. Първо никой не я кара на сила, после живяла е 8 години изолирана от света, т.е. как ще се оправи в живота? Парите от тази книга ще и дадат възможност. Трето, със спомените си може, макар и коствено, да помогне за залавянето на други подобни изверги, защото в крайна сметка тя е човека, който го е познавала най-добре. Неговото поведение и специфични навици, все неща важни за полицията. И на последно място това ще и помогне да се оттърве от кошмара като го сподели.