Франция експулсира още 14 български роми

Част от тях са живеели в квартири, а други – в лагери
10 сеп 2010 23:53,
90
Франция експулсира още 14 български роми
Снимка: Булфото

Франция експулсира още 14 роми в България. Това е третата група от депортирани от френските власти румънски и български роми в рамките на два месеца.

14 души, които досега живеели в парижкото предградие Баньоле без официална регистрация, са изпратени от Франция със самолет в петък, съобщава АФП. 

Част от ромите са живеели в квартири, а други – в лагери.

В четвъртък евродепутатите поискаха Франция да прекрати веднага депортацията на роми.

Остра резолюция, подкрепена от 337 депутати, изисква Европейската комисия и правителствата на страните членки да вземат сериозни мерки за интеграция на ромите, които в голямата си част живеят в бедност.

245 депутати гласуваха „против“ резолюцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
4
 
! Отговори
88 преди 13 години
тъѝ тъѝ , кат не ти Харесва 1ят ми коментар, не си се срещал с администрация на чужди држави и нашенска *** :) пробваѝ !!! и се почустваѝ богаташ ;)п.с. поздрав и за шестаците :)
3
9
 
7
 
! Отговори
Мъри преди 13 години
Е ТЕ ТЕЗИ 14 РОМИ СА ИМ СА КОСУР НА ТАЗИ ЗБЪРКАНА ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА ФРАНЦИЯ!!! АЗ СЪМ ЖИВЯЛ ТАМ, ТОЛКОВА ЗБЪРКАНА ДЪРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ... ТАМ ИМА КВАРТАЛИ ДЕТО ТЕ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ОФИЦИАЛНО ДА НЕ ЗАМРЪКВАШ, ЧЕ ВЛАСТА НЕ МОЖЕ ДА ВИ ОСИГУРИ ЖИВОТА?!?!?! ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ЗА КАКВО ГОВОРИМ?!?!?! 14 РОМИ..?!?!?!? ПОПУЛИСТИ И ЛИЦЕМЕРИ...
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Франция ни връщала още 14 бутилки ром.
1
8
 
9
 
! Отговори
88 преди 13 години
ДА ГО ДУХАТ БЕДНИТЕ, И НАЍ-МНОГО ТЕЗ ДЕТО СА С АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ И СИ СКЪСВАТ ЗАДНИЦИТЕ ОТ РАБОТА , А *** ще се оправят колкото и да ги неще обществото, те ток не плащат от 20 години ;)