Франция експулсира още 14 български роми

Част от тях са живеели в квартири, а други – в лагери
10 сеп 2010 23:53,
90
Франция експулсира още 14 български роми
Снимка: Булфото

Франция експулсира още 14 роми в България. Това е третата група от депортирани от френските власти румънски и български роми в рамките на два месеца.

14 души, които досега живеели в парижкото предградие Баньоле без официална регистрация, са изпратени от Франция със самолет в петък, съобщава АФП. 

Част от ромите са живеели в квартири, а други – в лагери.

В четвъртък евродепутатите поискаха Франция да прекрати веднага депортацията на роми.

Остра резолюция, подкрепена от 337 депутати, изисква Европейската комисия и правителствата на страните членки да вземат сериозни мерки за интеграция на ромите, които в голямата си част живеят в бедност.

245 депутати гласуваха „против“ резолюцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
17
 
! Отговори
SOS преди 13 години
Ако можеха да се интегрират в обществото Франция нямаше да ги връща,така както не е върнала никой друг етнос . Да очакваме някоя друга страна да пропищи от тях и да последва примера на Франция.Да му мислим ние , че няма къде да ги върнем
23
2
 
24
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ...*** ДЪРЖАВА ЛИ ЩЕ СТАВАМЕ ??? ПРАВЕТЕ КАТО ФРАНЦУЗИТЕ...МАРШ В МАЙКА-ИНДИЯ...ИЛИ ТАМ ЩЕ ИЗТРЕБЯТ СЛОНОВЕТЕ ЗА ПРЕХРАНА
22
1
 
23
 
! Отговори
Gaskoing преди 13 години
Не случайно връщат ц.и.гани! За какво не вземат да връщат Българи? Защото българите не крадат и не са толкова долни! И в Гърция имаше ***, и всички от долни по долни и от нахални по нахални! Сахара е голяма, нищо че ц.и.ганите са много!
21
1
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 13 години
Само едно не разбирам защо на *** викаме роми на турското робство викаме османско присъствие защо не наричаме нещата с истинските им имена . Защо тогава на нас българите не казваме *** или на гърците елини и т. н. . Кой ли е дал директива на журналистите да преиначават нещата .
20
7
 
4
 
! Отговори
dari преди 13 години
ne mu pili onaq rabota na drugarq Karbovski----toi kazva samata istina za Balgarite po sveta.
19
1
 
13
 
! Отговори
БАЙ РОМ преди 13 години
И сега къде ще леем хасвалта ,,,и ще берем тухли четворки ,,,,
18
9
 
9
 
! Отговори
Ковача преди 13 години
Дори и да бъдат стилиризирани ***, пак ще раждат повече от българките! Както не можеш да спреш гората, да се разлиства, така и роенето на *** е неконтролируемо. А българин да говори за смелост и благородство е малко смешно, защото всеки е чувал за прословутата българската робска психика и предателския елемент в приятелството.
17
9
 
9
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Франция е демократична страна ,когато трябва да решава несъществуващи проблеми на 10000 км от собствената и територия.Колко вопли бяха за спасяването на самобитността на тибетската култура от китайските "варвари"и то при положение че Китай е инвестирал 40 милиарда доллара за да цивилизова това население.Не е ли време богата Франция да се поучи от китайския опит и да помогне за интеграцията на *** малцинство в Европа.
16
4
 
32
 
! Отговори
Георги преди 13 години
Ако наистина искаме положението с *** да се промени за към по-добро е наложително да се помисли смислено и без емоции по въпроса . Физическото им изтребване , звучи много добре , но не е приложимо практически . Орязване нa помощите ще доведе само до повече зулуми , няма да ги принуди да си търсят честна работа . По приложимо ми звучи *** да бъдат стерилизирани . Друг начин е да бъдат разрушени гетата , без никакви изключения по каквито и да е било причини . Със закон трябва да бъде забранено *** да живеят като компактна група . При тях *** се проявява когато те живеят в голяма група , тогава и само тогава те имат смелостта да нападат дори Полицаи . Когато те бъдат разпръстнати по цялата страна , да бъдат назначени Полицаи които постоянно да им дишат във врата . Когато някой от тях извърши каквото и да е било престъпление , закона да се прилага веднага и в пълната му сила без никаква милост . Децата им да бъдат принуждавани да ходят на училище , това е инвестиция за бъдещето . Или сега ще им плащаме за училище , или по-късно ще им плащаме до края на живота им социални помощи , аз предпочитам първото . Най-важното е да се изгради National консенсус за Цигaнският въпрос , и веднъж изграден да бъде следван твърдо , без политизиране и с разбирането че от това зависи бъдещето на нацията ни и на държавата България .
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** са вредни за здравето на човека.
14
13
 
2
 
! Отговори
500 ГОДИНИ преди 13 години
това не са роми ами ХОРАТА НА ДРУГАРЮ КАРБОВСКИ КОЙТО СА НА ПАЛАТКА В ЦЕНТАРА НА ПАРИЖ БГ ТА СА МОЛЯ ВИ СЕ СТИГА СТЕ ОБВИНЯВАЛИ РОМИТЕ ,ФИЛМА Е ДОКУМЕНТИРАН В НОВА ТВ.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ .ЧИЧКО ГУГАЛ ЩЕ ВА СВЕТНЕ ИРАКСИ ШИМПНЗЕТА
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние набутваме на Фр. само тежки проблеми. Не бяха ли убийства, не бе ли БЕЗХАБЕРИЕ.... И билет за самолет им купуват ! Да не искате да ги ОСИНОВЯТ ВЪВ Фр. ?
12
4
 
16
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Леле ,Франция ще се разори покарай нашите *** . Нека пък за добро е ,така и французите ще осъзнаят колко опасно племе са *** и че полза от тях няма!
11
4
 
24
 
! Отговори
Dr.Mengele преди 13 години
Под ножа, стига сте им плащали екскурзии на тези ***!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не си от Куртово Конаре че не разбираш ?
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Франция има ок. 500. 000 - ромни ; Бг има ок. 700 000. ромни. Ние какво дадохме, като принос на Фр, освен крими тежки случаи ?!
8
6
 
17
 
! Отговори
14/88 преди 13 години
НА КОЛЕНЕ ПРЕД ФЮРЕРА!
7
16
 
14
 
! Отговори
sion преди 13 години
Не мога да разбера защо депортират хора от квартири?! Хайде от гета и лагери - имат оправдание някакво , макар че то по-скоро звучи в духа на Гьобелс и Гьоринг.И защо решиха само роми?! Там със сигурност има и други народности - особено имигранти от Африка , които живеят в гета..Това си е жив фашизъм в 21 век..Не го очаквах от страната ,дала на света Юго..
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледах по ТВ тези, дето ги върнаха във Варна. Поне 3-4 от тях по нищо не си личеше, че са роми, т.е. най-вероятно те сами са поискали да се върнат.
5
3
 
8
 
! Отговори
88 преди 13 години
вива льо пен :)