В Санджак скандират: Това не е Сърбия, това е Турция!

Така празнуват победата на Турция над Сърбия на баскетбол
13 сеп 2010 12:21, Елка Василева
24
В Санджак скандират: Това не е Сърбия, това е Турция!
Снимка: БГНЕС

В Сърбия открито, и то по улиците на нейните градове, се скандира за отцепване. В сърцето на Сърбия – в Рашка област, известна още като Санджак, празнуваха загубата на Сърбия от Турция на полуфинала на Световното първенство по баскетбол и скандираха: „Това не е Сърбия“ (по аналогия с известния лозунг „Косово е Сърбия“).

Почти по същото време голяма група албанци от южната част на град Косовска Митровица премина моста на река Ибър, започна да хвърля камъни срещу сръбски младежи в северната част на града, като едно момче беше ранено с огнестрелно оръжие. И за тях поводът бил същият – победата на Турция, пише сръбският вестник „Правда“.

Веднага след последния съдийски сигнал на мача в Истанбул малко по-малко от хиляда бошняци, главно млади хора, се събраха на централния площад в Нови Пазар, за да отпразнуват победата на Турция над Сърбия.

Още по темата

Те носеха турски знамена, скандираха „Турция, Турция“, а за Санджак скандираха: „Това не е Сърбия, това е Турция“.

Това беше ясно послание поне на онази част от младите хора, които подкрепят мюфтията Муамер Зукорлич – в последно време той изнудва Белград, отправя заплахи и открити искания за автономия, пише изданието.
Самир Тандир, говорител на мюфтията Муамер Зукорлич, не смята, че хората в Нови Пазар са виновни заради тези послания, а че това е последица от „продължаващата десетилетия дискриминация на бошняците“.

„Това, че гражданите в Нови Пазар са за Турция, е последица, а трябва да се занимаваме с причините, като на първо място сред тях са пълната обезправеност, липсата и на колективни, и на индивидуални права. Затова нещата трябва да се решават спешно, проблемът с бошняците не бива да се пренебрегва“, каза Тандир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: СърбияМуамер Зукорлич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
ано преди 9 години
В Санджак,Войводина и Западните покрайнини хората трябва да се вдингат на оръжие,да се освободят от сръбското робство,а сръбските *** да получат куфара,хомота или ковчега!
24
1
 
5
 
! Отговори
Nabukooo преди 13 години
Точно пък на кого се надяваш, на Китай. Ще спрели Исляма. Момче, ти или не се чуваш какви ги говориш? или си платено *** на точно тази комунистическа партия на Китай. Само не забравяи че в Китай бройката расте на недоволните от любимата ти китайска комунистическа партия и е само въпрос на време тези самозабравили се комунистически престъпници и бандити, да бъдат пометени и изклани както те са клали до сега.Запомни едно нещо комунистолюбецо. Всичко на този свят се връща.
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕЗАВИСИМ САНДЖАК СЪРБИТЕ ДА ГО ДУХАТ ПОД ВОДА ГНУСНА ДОЛНА ***!!
22
0
 
4
 
! Отговори
jan преди 13 години
до 12.Още ли не ти е ясно що е човекът. Същество борещо се за все повече власт, пари и произтичащите от това блага. И всички тези мераци са скрити зад идеологии и религии. Човекът за съжаление е все още подчинен на животинските си инстинкти и е достатъчно да се появи някакъв водач и в него заработва стадният инстинкт. Трите "П" -пари, п...и, политика - управляват света.
21
3
 
12
 
! Отговори
Х преди 13 години
Не плюйте! Молете се да не ни дойде на главата. А то само с молитви не става. Трябва разумна политика. Като се спотайваме по най-важни въпроси, си мислим, че сме се отървали от неприятности. Отглеждаме простотия, а тя залива страната с такава гнусотия, че като нищо утре ще осъмнем под полумесеца! Така че, не ми се правете на интересни.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** читашка, навсякъде сте еднакви!
19
14
 
8
 
! Отговори
склавянски-подчовек преди 13 години
ураааааа сърбия като нокия.бой по гнусното циганоидно племе.
18
4
 
23
 
! Отговори
Stop_islamisation преди 13 години
Може би наистина Китай е последната надежда да не се ислямизира света, след като великата демокрация на Запада се обръща срещу него. В Китай в джамиите има надпис " Китайската комунистическа партия е над Алах".
17
7
 
6
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
Елементарно е какво искат - като сринат ЕС долара ще доминира над всички валути.*** турция в дадения случай се явява перфектен инструмент в техните планове , да срине икономиката и да се разпадне ЕС.Всяка една по-малка държава е лесна за манипулиране и контрол.Всичко това е резултат на няколко деситилетия активна краварска дейност на Балканите.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kade e KLINTON
15
6
 
6
 
! Отговори
Аз човека! преди 13 години
Колко ли трябва да си самоуверен и *** за да послушаш някакъв си Муамер Зукорлич, който си прави лична кесия на гърба на така наричащите себе си турци в сърбия!!!
14
7
 
3
 
! Отговори
"чисто кръвна&q преди 13 години
раса е най-голяма идиотщина-химера!Няма нито такава раса, нито такъв народ. В нашия град само аз познавам лично 50 семейства със смесен брак от разни етноси (българи-турци-евреи-гагаузи-***-руснаци-албанци). Всички те живеят тук и съответно след години ще се асимилират с нас.Познавам лично и сума сънародници, женени-омъжени в чужбина за не-българи, тамошни граждани (Алжир, САЩ, Канада, Дания, Холандия, Швеция и още над 10 страни).Познавам жена, със зет турчин, а вторият й мъж е грък...
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova vsashtnost e mnogo hubavo koeto stana s Kosovo dano misulmanskite nezavisimosti stignat do Italiano Avstriiskata granza i togava she mi e interesno kakvo she pravi Zapada SUPER SHE E TOGAVA.
12
6
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Много правилно,трябва да се търсят причините,които водят хората до подобно поведение!Разбира се лицемерие и прикрита дискриминация от страна на мнозинството!Времето ще покаже кой е кум,кой е сват и кой на булката брат!
11
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Колко истина има тука!Не могат да ни разберат!Защо не чуят нашите предупреждения?
10
7
 
7
 
! Отговори
друга преди 13 години
*** Донке, за ква кръв говориш, ***!Малко ли са били изнасилените момичета по нашите земи.Е`га ти фашисткото мислене.Ти си луда, ако си мислиш, че може да излезеш чистокръвна при едно такова изследване!Имам абсолютното самосъзнание на християнка, което бие камбана на тревога при тези новини и картини.Но да ми говори някой за чиста кръв е просто глупост и безумие.Пий едно хапче и лягай да спиш!
9
5
 
6
 
! Отговори
Донка Жечева преди 13 години
Защото кръвта на тези хора е съвсем различна. Такава кръв управлява ЕС и САЩ.Те искат да завладеят света.Тази кръв е алчна и кръвожадна. Войните го потвърждават.Очаквам в бъдеще света да гледа на всеки един човек в зависимост на неговия кръвен генетичен код!!! По Земята ние не знаем кои сме и какви сме, кой откъде е дошъл! Пази се тайна уж се нарушават човешките права.Кръвта ще каже истината! Да се надяваме, че ще задуха топъл вятър и за нас потъпканите !!!
8
7
 
4
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Iskat,poneje jelaqt vinagi Balkanskiqt poluostrov da e nestabilen i si razpredelqt sferi na vliqnie.Tqhnite mrasni igri 6te se varnat kato bumerang varhu tqh.Mislqt si,4e kato tiknat Balkanskite strani v racete na Turciq i 6te spe4elqt.Islqmat kato ni6to moje da zavladee cqla zapadna Evropa sled vreme.Katoli4eskata carkva iska nadmo6tie nad pravoslavnata i tova e o6te edna pri4ina da pomagat na musulmanite.Samo,4e ako uspeqt tqh gi 4aka sa6tata sadba,poneje vsi4ki 6te zarobotqt sre6tu tqh.
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kitai niama da pozvoli da ISLAMEZIRATE SVETA Amerika i Zapadna Evropa sa vasho ubejishe znam tova mi e predelno jasno.
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера под една друга статия имаше стотици коментари за "етносите"македонец,каракачанин,българомохамеданин!Кои са бошняците?МАСОВО ПРИЕЛИ ИСЛЯМА СЪРБИ И ХЪРВАТИ ПО ВРЕМЕ НА ОСМАНСКОТО ВЛАДИЧЕСТВО,сега имат национално чувство бошняк!Сега има сръбски,хърватски,черногорски и бошнячки ези??!!!разликата е ,че едните казват млеко,а другите млиеко всъщност като с "македонскиот".Бошняците са определени за националност ПРИ ТИТО И ТО ПОД ИМЕТО МЮСЮЛМАНСКА НАЦИОНАЛНОСТ!Ето го резултата!