Еврокомисията наказва Франция?

С изгонването на ромите Париж не спазил еврозаконодателството
29 сеп 2010 17:04,
96
Еврокомисията наказва Франция?
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще започне наказателна процедура срещу Франция заради експулсирането на български и румънски роми, съобщи еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг, цитирана от Ройтерс.

"Франция не прилага европейското законодателство по отношение на свободното движение на хора, така че започваме процедура срещу страната", обясни Рединг пред телевизия „France 24”. 

Още по темата

Комисията постави 15 октомври като краен срок, до който Париж трябва напълно да приложи правилата за свободно движение на хора.

Противоречивото експулсиране на роми доведе до сериозен спор между Брюксел и Париж, припомня BBC.

Наскоро Вивиан Рединг сравни действията на Франция със събитията по време на Втората световна война.

Обвинението предизвика острата реакция на френския президент Никола Саркози, който посъветва Рединг да приеме ромите в родния си Люксембург. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: наказателна процедура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЧНО ТАКА !!!От къде накъде ще ги гонят ? Я колко много акъл ни даваха на нас как да ги интегрираме и прочие. Айде сега, да си ги интегрират, както намерят за добре !*** или не, те са български граждани, а с това и ГРАЖДАНИ НА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. Като такива ИМАТ право на свободно придвижване, и господа европейците моля да не се правят на разсеяни. Надявам се, максимален брой *** да се възползват от това си право!
67
1
 
4
 
! Отговори
франкофоб преди 13 години
Евала? На ТОП *** на Европа - французите? Ти си болен.
66
0
 
8
 
! Отговори
Bai Grigor преди 13 години
Da gi pratim v Makedonia da ia pobulgariat malko , 4e tam albancite vzeha da vzemat nadmo6tie ))))
65
1
 
9
 
! Отговори
archi преди 13 години
Не са прави да ги наказват! Саркози си ги изгони защото си опъват палатките където им падне! Освен това са си пресрочили визите! Всеки като му изтече визата го гонят!
64
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А относно интеграцията - естествено е обществото да се стреми да интегрира болни, инвалиди, тоест хора с увреждания. Но когато се говори за интеграция на етнически принцип - на здрави ип рави индивиди, които просто принадлежат към едно племе - не е ли това индиректно признание от всички, включително и от самите ***, че те са НИСША И ГЕНЕТИЧЕСКИ НЕПЪЛНОЦЕННА РАСА ?!?
63
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Какви руси, бе - там, където казвам да изселим ***, гъстотата на населението е под един човек на квадратен километър !!!Няма да стигнат до Урал, нито даже до Новосибирск, бъди спокоен - при тия разстояния...
62
1
 
11
 
! Отговори
КХК преди 13 години
ЧЕ ЩО НЕ ГИ ИЗСЕЛЯТ В САЩ БЕ *** И БЕЗ ТОВА АМЕРИКАНЦИТЕ СИ ИМАТ РЕЗЕРВАТИ И СА ИМАЛИ РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРЙ И БЕЗ ТОВА ЦЯЛАТА ИМ НАЦИЯ ЕТ ОТ ***,АМИ ЩЕ ЦАПАШ РУСИЯ КОИТО СА ПРАВОСЛАВНИ РУСИ И КРАСИВИ С ТАЗ ЧЕРНА *** Я МРИ...
61
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
...впрочем като помисля, не е нужно да купуваме земя, достатъчно е да я наемем за 10 години. При положение, че няма кой да ги храни или лекува, *** няма да оцелеят повече. Никой *** не може да оцелее без гостоприемник.
60
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Най-напред брюкселските *** да докажат, че *** са хора.Проблемът лесно може да бъде решен - европейските страни да съберат пари, да купят 200 000 квадратни километра в Централен Сибир (там има огромни територии, които са практически ненаселени) и да изселят гнсното племе там. Ще си направят Хъхряшкоа царство - ние ще му осигурим цар - цар Киро.
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми много ясно, че ще ги разкарат
58
1
 
7
 
! Отговори
ШЧ преди 13 години
ТОГАВА ФРАНЦИЯ ДА ИЗПЛАТИ ОБЕЩЕТЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И РОМЪНИЯ,РОМ ПРОИЗХОЖДА ОТ КОРЕНА НА РОМ-МЪНЕЦ.А БЪЛГАРИТЕ НЕ СА РОМИ ЗАТОВА ФРАНЦИЯ ДА ПЛАЩА,НАПЪЛНИХА СИ ДЪРЖАВАТА С ЧЕРНИМАЙМУНИ МАРОКАНЦИ,АРАБИ И ДРУГА *** НЕ ГОНЯТ ТЯХ А ГОНЯТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ,СЛЕД КАТО ИСКАТЕ ДА ИНТЕГРИРАТЕ *** СИ ГИ СЪБИРАЙТЕ В ДЪРЖАВИТЕ И ГИ ИНТЕГРИРАЙТЕ,НА НАС НИ СА В ПОВЕЧЕ ПАРИЖ НЯМА ДА УСЕТИ 500 000 ***...
57
0
 
0
 
! Отговори
Законотворци преди 13 години
Спазили са все пак писан закон, нали?
56
0
 
16
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Хайде всички *** в Белгия, там ви харесват не разбрахте ли ! Там ще си правите катуните където си искате и ще крадете колкото си искате, никой нищо няма да ви каже. Сега е момента !
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sestrami e v ispania i mi kaza 4e ispancite 6te vzimali na6ite *** da im rabotat no az neznam *** da raboti
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mnogo e prav sarkozi
53
0
 
4
 
! Отговори
Re преди 13 години
Ти що не потърсиш адреса на тая рединговата и да и отидеш за постоянно на гости - и ти ще си добре, и ние ще сме добре? Що не дадеш едно предложение и другите си събратя и сестри да си изберат един ервозащитник и да му отидат за постоянно на гости? Според мен това е най-доброто решение в момента за т.нар. "изгонени".
52
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо Европеец преди 13 години
Където сме влезнали всичко разрушаваме! Подмолно разрушихме османската империя, Варшавския договор, а сега и ЕС! Франция нали уж е най-големият защитник на човешките права! Нека покаже на практика как става това!
51
0
 
12
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Колкото повече *** в Европа-толкова по-малко в България.
50
0
 
7
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Нещата си отиват към разпад :)
49
3
 
17
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Едно голямо ЕВАЛА на Франция.