Борисов и Путин обсъдиха по телефона "Южен поток" и "Белене"

Създават българо-руско съвместно предприятие до 15 ноември
Обновена: 21 окт 2010 15:40 | 21 окт 2010 15:40, Елка Василева
60
Борисов и Путин обсъдиха по телефона "Южен поток" и "Белене"
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Русия Владимир Путин е договорил с министър-председателя на България Бойко Борисов до 15 ноември тази година да бъде създадено съвместно предприятие за разработване на технико-икономическа обосновка на българския участък от газопровода "Южен поток", се съобщава на сайта на руското правителство, предаде РИА Новости.

"Двамата премиери обмениха мнения за хода на реализацията на междуправителственото руско-българско споразумение по проекта „Южен поток“, което беше сключено през януари 2008 г.

В този контекст Путин и Борисов се договориха, че в срок до 15 януари тази година ще бъде създадено руско-българско съвместно предприятие, което ще се заеме с разработването на технико-икономическата обосновка на българския участък от газопровода", се казва в съобщението.

Премиерите на двете страни са констатирали и положителния ход на изпълнението на споразуменията, свързани с изграждането на АЕЦ "Белене".

Обсъден бил и въпросът за привличане към проекта на компании от трети страни, които са най-компетентни в сферата на атомната енергетика в света, отбелязва ИТАР-ТАСС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
се тая преди 13 години
Борисов и Путин обсъдиха по телефона "Южен поток" и "Белене"След разговора си разменили фамилиите.
49
1
 
5
 
! Отговори
дот преди 13 години
Ако,съвместните руско-български енергийни проекти се провалят,спокойно можете да обявите това правителство в национално предателство,а премиера да заклеймите като агент на задокеански геополитически интереси,които нямат нищо общо с изграждането на европейска енергийна сигурност.
48
1
 
2
 
! Отговори
Мухобойко преди 13 години
Борисов да си ходи! Няма вече наивници!
47
1
 
7
 
! Отговори
Атанас преди 13 години
В този оркестър първа цигулка свири Русия. Имат нефт, газ, най-добрите(!!!) ядрени технологии, които продават по най-приемливи цени. Вързали са си гащите,като своевременно са се настанили и в Азербайджан,Туркменистан, Узбекистан,Казахстан.Някои играчи са много нещастни от този факт.По-глупавичките трябва накрая да разберат, че и Набуко зависи от Русия.Що не си внесем и да почнем да дистрибутираме газ от Аляска или от бъдещите разработки на Фолклендите? Това е положението, поюйте си колко искате!
46
2
 
1
 
! Отговори
Нина преди 13 години
има някаква измама в цялата статия, преди няколко дни русия обяви, че Южен поток ще заобиколи България и това ще стане. Най-вероятно бб или някой друг пуска сега лъжлива новина. България веме е почти на 100 процента изключена от най-мащабвия енерлгиен проект, в който участват повече от 15 европейски държави.
45
1
 
1
 
! Отговори
za 36 преди 13 години
..................без всякаква стойносT............
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от слънчевите инсталиции отново ще се нагуши Цветелинка - инвестирала е около 300 млн евро в този проект - пълен провал си е в дългосрочен план и като ефект, но Европа ще отпусне фондцета, които ще бъдат нагушени от ББ чрез половинката му
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Бойко добре, че не се роди жена - нямаше да може да си вдигне гащите.
42
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия, в офиса шефа и секретарката правят секс, влиза служител:- Можехте поне да затворите вратата!- Да бе, и да кажат, че пиеме водка!
41
5
 
10
 
! Отговори
за чичо преди 13 години
''.........Руссия винаги е била коректен доставчик за нас, както и верен приятел.....'=============================================!!!!!!!!!!!!?!!!!!!!!!!!!!!!!???
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали знаеш ариецо, че ариици са били номадско(чергарско) племе заселило се в Индия. Демек ***.Та ти циганино, недей да знаеш много ...
39
1
 
7
 
! Отговори
РЕКИЧКО преди 13 години
И АЗ ТАКА - СУТРИН ЗВЪННЕ ТЕЛЕФОНА, АЗ ГО ВДИГНА И - "ГОВОРИТ МОСКВА"! ЛОШОТО Е, ЧЕ ВОЛОДЯ ЗВЪНИ МНОГО РАНО - НАЛИ СТАВА ДА ТРЕНИРА!
38
9
 
6
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Нещо много се разшавахте комунистите вече и тук сте надигнали глава . За какви руски интереси ми говорите това са интересите на няколко евреи-комунисти/ то има ли други/ А ти чичо не ми говори за Меркел ,защото си дървен комунист от Позитано. Писна ми комунисти да ме учат на капитализъм !!!
37
10
 
13
 
! Отговори
сръ преди 13 години
България трябва максимално да се сближи с Русия, да се обвърже с още руски проекти, за да може да се изкопчи от опеката на очилатите брократи в Брюксел!
36
2
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
Пък и да се цункат по старбългаро руски обичай
35
5
 
6
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Ариецо не виждаш ли че в световен мащаб станахме вече едно глобално село, така че се примири и виж какво ще е ползу род, родину и не на последно място и за теб. Виж че руснаците си гонят интереса и то доста търпеливо и умно , а не правят глупави и простовати изцепки като нашия примиер. Поразпитай и как се представя той в Европа и какво де факто мислят за него там, а не това какво говорят и то защото са спечелили определена полза и сделка за родината си и за себе си.
34
6
 
19
 
! Отговори
хехехе преди 13 години
Слънчевите инсталации са пълни ала бала, не са на достатъчно високо ниво за да обслужват големи региони. Факт е колкото и да не ви се иска, че Атомната електро енергия е най-ефтината.За съжаление *** който не виждат изгодите от това което ни се предлага в българия са много. И на мен ми е интересно както номер "34" каза защо другите европейски страни нямат проблеми да търгуват с Русия а само ние се оплакваме ? Парите са си пари а на България за да се оправим са нужни много.
33
5
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
КОМУНИСТИ, МАФИОТИ, ДЕПЕСАРИ РЕВАТ. АМА ЗАЩО РЕВАТ. ЗАЩОТО КРАДЦИТЕ И МАФИОТИТЕ ПОЧНАХА ЗАСЕГА ДА ГИ ПОКАЗВАТ И ЗАКЛЕЙМЯВАТ. ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕ ТРЕНДА . ДУМАТА МАФИОТ ТРЯБВА ДА СТАНЕ *** ДУМА .ДЕЦАТА КОИТО СЕГА РАСТАТ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗХИЩАВАТ ВА МУТРИ И ЧАЛГАДЖИЙКИ. ХУБАВ ЛОШ ЗАСЕГА БОЙКО ВЪРШИ РАБАТА. ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧНЕ ОТ НЯКЪДЕ.
32
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО БОЙКООО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБЕ И ГЕРБ НЕЗАВИСИМО КАКВИ ГЛУПОСТИ ДРЪНКА СЕРГЕЯ И ПРИЯТЕЛЯ МУ ЯНЕ.ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ,КОЛЕГИ,СЪСЕДИ ПОЗНАТИ СА РЕШИЛИ ДА ГЛАСУВАТ ТОТАЛНО ЗА ГЕРБ.ТАКА ЧЕ БСП-ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ СИ ОСТАНАТ В *** НА ПОЛИТИКАТА КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО
31
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей този руски *** така и не разбра че нито АЕЦ БелеНЕ, нито газопроводи, нито нефтопроводи шь праим за рашъние сме натовци бе бтатушка, аре метла