Самолет се е разбил заради крокодил

Загинали 20 души, но животното оцеляло
Обновена: 22 окт 2010 13:45 | 22 окт 2010 13:21, Елка Василева
2
Самолет се е разбил заради крокодил
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Установена е причината за самолетна катастрофа, станала в Демократична република Конго през август 2010 г. Както съобщава вестник The Sun, който се позовава на изданието Jeune Afrique, отразяващо новини от Африка, причината за падането на пътническия самолет и смъртта на 20 души е била крокодил.

Съгласно заключенията на следствието, които се основават на показанията на единствения оцелял при катастрофата, един от пътниците носел със себе си крокодил, скрит в спортен сак.

Когато самолетът започнал да захожда за кацане, животното се измъкнало от сака, при което настъпила паника в салона.

Пътниците скочили от местата си и се втурнали към пилотската кабина, в резултат на което се нарушило равновесието на малкия самолет Let L-410 Turbolet и той паднал върху празна сграда на няколкостотин метра от пистата.

При катастрофата са загинали 20 души, сред които и двамата пилоти – британец и белгиец. Последният е бил собственикът на авиокомпанията Filair, на която е принадлежал разбилият се самолет.

The Sun пише, че по ирония на съдбата при падането на самолета крокодилът е оцелял. По-късно той бил убит от спасителите, които измъквали телата на загиналите изпод отломките от самолета.

Let L-410 Turbolet, извършващ вътрешен полет, се разби на 25 август, преди да кацне в град Бандуду, намиращ се в едноименната провинция, посочва Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези диваци,които живеят с животни,а не с хора ,започнаха вече и да вредят!Кучета ,котки , крокодили и пр.в обществения транспорт.Откачалки!
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крокодил на скара