Кадиров за мъжката си любов към Путин

Той категорично не иска независимост на Чечения от Русия
Обновена: 25 окт 2010 13:02 | 25 окт 2010 13:02, Елка Василева
17
Кадиров за мъжката си любов към Путин
Дмитрий Медведев и Рамзан Кадиров. Снимка: БГНЕС

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че не иска независимост на Чечения от Русия, а мечтае през 2012 г. президент на страната отново да стане неговият кумир Владимир Путин.

„Бих искал той да бъде президент цял живот. Аз много го обичам, както мъж обича мъж“, призна Кадиров в интервю за списание Newsweek.

Кадиров определи като свои лични врагове онези „нехора“, които критикуват Путин. „Той е човек на думата: той донесе мир на Чечения. Ние бяхме в ръцете на бандитите и алкохоликът Елцин ни бомбардираше“, припомни президентът на Чечения. Кадиров заключи: „Докато Путин ме подкрепя, аз мога да направя всичко, Аллах акбар!“.

Кадиров обясни, че иска пълна свобода за борба с бандитите – „враговете на народа и на исляма“.

По думите му да се победи тероризмът без религията в Чечения ще е невъзможно. Затова той полага най-активни усилия за възраждане на исляма в републиката, като във финансирането на този процес участват мнозина – от самия Кадиров и неговите приятели до бизнесмени и Москва, която осигурява парите за заплати на мюфтиите.

Запитан как би искал да изглеждат чеченките, Кадиров казва: за да отиде в рая, мюсюлманката трябва да покрива косите и ръцете си, да носи дълга пола, да пости, да ме моли и да бъде предана на мъжа си. „Мечтата ми е всички чеченки да носят забрадки“, допълва той.

Кадиров каза още, че в престъпността в Чечения е най-ниската от цяла Русия – и това е благодарение на исляма. „Благочестивият мюсюлманин мисли преди всичко за утрешния ден. Той може да открадне кола, но знае, че ще отговаря за това на небето“, размишлява чеченският лидер.

Кадиров категорично отхвърля идеята за независимост на Чечения. „Независимостта няма да ни донесе нищо освен беди. Аз не искам независимост на Чечения от Русия“, заявява той.

Западните медии обаче отбелязват, че в много отношения Кадиров действа въпреки руското законодателство – по-специално, опитвайки се да насажда законите на шериата в Чечения, пише NEWSru. Или друг пример – той публично одобри многоженството, което категорично е забранено в Русия, и нарече жените собственост на техните мъже, писа по-рано The Sunday Times.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Кадиров е прав.Той създава мир и ред в страната си-води мирна дипломатична политика,като и чрез религията печели подкрепа в страната си.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нищо ново - поредния фундаменталист търсещ подкрепа да се докопа до неограничена власт , а после - "Руснак-Сатана" елате от Афганистан и Иран срещу ***
16
7
 
11
 
! Отговори
Нинка преди 13 години
Русия, Велика си!!!!
15
9
 
9
 
! Отговори
Т. Младенов преди 13 години
Рамзан Кадиров е 100 процента прав!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
znam Amerika iska chechenski lider koito da ima kumir prezident ot Amerika kato Bil Klintan ili Bush mladshi kakvoto mu kajat tova da pravi
13
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия е империя на злото, а Путин е поредния бандит начело на върхушка от престъпници.Кадиров е марионетка и родоотстъпник.
12
7
 
15
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Мисля,че в заглавието вмъквате ирония - става дума за мъж,на който може да се разчита , не на мъж,който се подвежда ----Аз също харесвам Путин като мъж /разбирай като политик,държавник,правдив,справедлив,отговорен,предвидлив,умен,мъдър и т н /
11
9
 
23
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
ПОЛОЖЕНИЕТО в Русия по време на Елцин беше абсолютна анархия. И икономическа, и политическа, и административна, и социална, и всякаква. Точно тогава ми се наложи да пребивавам там известно време. Положението беше ужасно от всяка гледна точка. Имах чуството, че страната ще рухне и ще започне една безкрайна гражданска вайна като през 20-год. на ХХ век. Но дойде на власт Путин и положението бърдо се промени. За около година и половина от предишната анархия нямаше и следа. Народа го заобича веднага
10
4
 
9
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 13 години
4, добре е да овладееш елементарни мисловни правила! Например - субституцията, замяната демек. "Всеки народ има право на свобода и независимост". Чудесно. Значи, че турците, гърците, власите, гагаузите, арменците, евреите, руснаците, каракачаните и др. в БЪЛГАРИЯ да вземат и да си поискат, а след това и да получат НЕЗАВИСИМОСТ. Елементарно! Как ти харесва това? Или турците да получат независимост във ФРГ, а баските, каталунците, арагонците - в Испания и уелсците, гаелците - във Великобритания.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кадиров се биеше против руснаците, а преди него и баща му, който беше мюфтия на Чечения. След като баща му загина, Кадиров се договори с руснаците- спря бойните действия и беше назначен за глава на Чеченската република от Путин. Легенди се носят как хранил лъвове и тигри от ръката си в градината на резиденцията си. Когато се движи по улиците, кортежа му наброява 150 коли- може да видите в Интернет- дори и американския президент не се движи с такъв кортеж. Така че си прав общо взето, освен с това че е предател. С кого да се бие Кадиров- та ако войната беше продължила нямаше да остане и един чеченец за продължаване на рода. Усетят ли слабост в Русия- чеченците ги пиши първи вдигнали байряка.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''....Докато Путин ме подкрепя, аз мога да направя всичко, Аллах акбар!.....'=============================================================komentara e izlishen.......
7
10
 
21
 
! Отговори
Чечения преди 13 години
Кадиров,ти си предател,изменник,*** на Путин и руснаците, ти си слуга и лакей,ти си терорист и палач на собственния си народ.Та благодарение на тебе и тези около теб остана ли народ в Чечения?Останаха ли къщи,болници?Такива като тебе идеоти и предатели се раждат на хиляда години веднъж.За съжаление се роди на земята на народа който е свободолюбив и достоен. Прегледай от къде идва потеклото ти,има нещо не редно, някоя от бабите или *** може да е сгрешила та се е събудила в руско легло..
6
4
 
17
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
ами щом се харесват младите, пък да се вземат :) мазел тов!
5
14
 
20
 
! Отговори
Реалност преди 13 години
Тея руснаци(полуруснаци) от ден на ден изкукуригват все повече....А като си представя как още половин българия милее по русия и си мечтае отново да сме им роби си мисля че ние сме още по-изкуфели!
4
1
 
27
 
! Отговори
ddt преди 13 години
xaxaxaxa i tuka e taka Traktora obicha Yane Yanev kakto muj obicha muj xxaxaxax
3
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този президент не знае какво говори. Всеки народ има право на свобода и независимост.
2
4
 
20
 
! Отговори
Lolth преди 13 години
На това му се вика "братска любов". Жалко, че толкова българи, патриоти, искат именно подобна любов и към нас.
1
8
 
40
 
! Отговори
H8C0RE преди 13 години
Тоя е най-големия бандит в Чечения. На колекцията му от коли може да завиди и някой шейх. Долен предател на сънародниците си.