Робърт Гейтс е против забраната за гейове в армията на САЩ

Искам да видя отмяната на "Не питай, не казвай", заяви US министърът
Обновена: 7 ное 2010 09:29 | 7 ное 2010 08:40,
104
Робърт Гейтс е против забраната за гейове в армията на САЩ
Американският министър на отбраната Робърт Гейтс. Снимка: БГНЕС

Американският министър на отбраната Робърт Гейтс заяви, че се надява отиващият си Конгрес да одобри законодателство, което да сложи край на забраната за служене в армията на гейове, но не е сигурен в перспективите за успех.

Президентът Барак Обама бе обещал да приключи с политиката, придобила известност като "Не питай, не казвай", приета през 1993.

Голямата победа на републиканците на изборите на 2 ноември обаче засили съмненията за слагането на край на тази забрана, след като новият Конгрес поеме властта през януари.

Републиканците, голяма част от които се противопоставят на мярката, ще поемат контрола върху Камарата на представителите и спечелиха места в Сената.

В отговор на въпрос за перспективите за отмяна Гейтс заяви: "Бих искал да видя отмяната на "Не питай, не казвай", но не съм сигурен каква е перспективата за това. Ще трябва да видим", допълни той.

Гейтс направи този коментар пред репортери на борда на военен самолет малко преди приземяването му в Австралия за годишните двустранни разговори.

През последните 17 години на хомосексуалисти бе разрешавано да служат в американската армия, при условие че прикриват сексуалната си ориентация. В случай че това стане известно, те са уволнявани.

Проучвания на общественото мнение сочат, че повечето американци са за отмяната на тази забрана. Камарата на представителите гласува за промяна на закона, но ако Сенатът не я приеме през последните седмици на своето съществуване, тя на практика ще отпадне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
7
 
! Отговори
':) преди 13 години
Салахаддине, вижда се че си доста запознат, откъде ги знаеш тези неща за резбите,и другото? От първа ...ъъъ.., ръка ли? :))) Не се отчайвай,пробвай пак, все ще попаднеш и на истински мъж! Успех!
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Сергей Станишев.
3
7
 
5
 
! Отговори
полар преди 13 години
Колко емблематично съвпадение на фамилията и мечтата на този политик? Че какво им е на гейовете? То напоследък май повечето станаха такива, като гледам световните карнавали на много места? Ами направете си отделни взводове и по време на тактика, ако не се върнат в заповяданото време, просто ще знаете че са се взели в плен под някое дръвче и храсти в дгжунглата? А и кой ще се осмели да плени гей? Че той постоянно ще го атакува за любов? Ако речеш да му сложиш белезници, а той ще те целува?
2
5
 
14
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Американската армия отдавна са и без това всичките хомосексуалисти!!!Това не са мъже.Натиснеш копчето от самолета като на електронна игра, а долу хората умират, включително и цивилни без да ги гризе съвестта!!Стреляш с олекотената пушка обслужващия състав ти носи минерална вода на бойното поле а ти обстрелваш с тапи в ушите!!За това има понятие ВОИН и военен!!Нашите новите кадроваци ги копират усилено напоследък!!За това и тука само хомо-та се навъдиха!!И по-зле ще става!!
1
5
 
15
 
! Отговори
00=00 преди 13 години
Ч0ВЕКА МНОГО ДЪРЖИ НА ИМЕТО СИ!!!