Медведев за предателя на руските шпиони в САЩ

Президентът е знаел подробности и по-рано
Обновена: 12 ное 2010 16:37 | 12 ное 2010 15:12, Елка Василева
8
Медведев за предателя на руските шпиони в САЩ

Президентът на Русия Дмитрий Медведев коментира пред журналисти в Сеул скандала с разобличаването на мрежата руски шпиони в САЩ през юли тази година. Той отбеляза, че публикуваното в четвъртък във вестник „Комерсант“ (че руските шпиони са били предадени от служител на руското разузнаване, работил за американците) за него не е новина.

Медведев заяви още, че е необходимо да бъде проведено всестранно разследване по този въпрос и да се направят съответните изводи, предаде Интерфакс.

„Що се отнася до мен, публикуваното в „Комерсант“ не е новина. Знаех за това още в деня, когато това се случи, с всички атрибути и аксесоари. Но трябва да бъде проведено съответното разследване. Ще поживеем, ще видим. Трябва да бъдат извлечени съответните поуки от това“, каза Медведев.

При цялата обтекаемост на формулировката думите на Медведев може да се тълкуват като косвено признание за реалността на историята с разобличаването на предателя на агентите, за която писа в четвъртък „Комерсант“, отбелязва NEWSru.

В статията в „Комерсант“ се казва, че руската шпионска мрежа в САЩ е била провалена поради предателството на някой си полковник Шчербаков, който дълго време е работил в Службата за външно разузнаване като началник на американския отдел, занимавал се е с нелегалните агенти.

Още по темата

Според източника на изданието Шчербаков се е готвил дълго време за предаването на агентите. Първо е изпратил дъщеря си в САЩ, след това и сина си, който бил служител в руската служба за борба с наркотиците, а накрая и самият той е избягал в САЩ три дни преди посещението на Медведев в Съединените щати.

Като доказателство за предателството на Шчербаков се посочва фактът, че година преди предателството полковникът отказал повишение, за да избегне необходимата в такива случаи процедура по проверка с детектора на лъжата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: шпионска мрежа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Джон Маккейн преди 13 години
Ха хаха залагаш на тази така наречена изпитана марка и 100% губиш приятелю! Отвори си очите..колкото и да не ви се иска САЩ доминира и ще продължава да е така! Русия колкото и оръжия да има няма да има най-силното оръжие на САЩ а именно икономическото "оръжие".Америка прави каквото си иска с целия свят.Много по-вероятно е руската федерация да се разпадне на отделни държавици(Дагестан,Чечения,Ингушетия,Татарстан,Алтай,Кабардино-балкария и тн..) от колкото западният съюз да се срине!!
6
1
 
1
 
! Отговори
ринго преди 13 години
май някой гледа много филми със Силвестър Сталоун дето руснаците са пушечно месо на Рамбо.Те и французи и германци мислеха че ще разнищят руските мужици ама го ядоха пет ката .Тъпите американци само по филмите побеждават иначе ги опаковат в дървени пардесюта и дават на близките им по един байряк за спомен .Да си го пазят и всеки божи ден да се питат защо загиват децата им по чуждите родини.Ако им стиска на янките да се пробват с руснаците .Аз залагам на изпитаната марка-руский стандарт.
5
0
 
0
 
! Отговори
дава ми се да знам преди 13 години
Путин идва,Уорлик кротува, Борисов отказва инпийчмънт, да не се окажем пак в някаква българска следа
4
1
 
2
 
! Отговори
морал преди 13 години
до 2 - И после НАТО получава *хранително натравяне*, защото Русия не е *лъжица за всяка уста*
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пий си хапчетата, ха ха...
2
9
 
2
 
! Отговори
Future преди 13 години
*** русофилски кратуни! Тоя тумор русия се държи на едно изхабено въженце(путин). Замине ли си това джудже..край с експеримента наречен руска федерация. НАТО ще я глътне балабар с всичката купчина старо желязо наречена руска "велика" армия!
1
4
 
3
 
! Отговори
$ преди 13 години
Какво ли са научили руските шпиони?Според мен никакви шпиони не могат да разкрият отговора на въпроса: Защо Щатите просперират, СССР се скапа?