Лекар отказа да оперира пациент с нацистка татуировка

Германският хирург се е оказал евреин
Обновена: 13 ное 2010 20:48 | 13 ное 2010 11:25,
312
Лекар отказа да оперира пациент с нацистка татуировка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лекар отказа да оперира 36-годишен пациент, на чието рамо имало нацистка татуировка.

„Няма да оперирам съпруга ви – казал хирургът на жената на пациента, добавяйки, че не може да действа срещу съвестта си. – Аз съм евреин”.

След тези думи напуснал операционната.

Операцията била довършена от друг хирург, съобщи Bild.

Това не е първият случай, когато германски лекар отказа предоставянето на медицинска услуга по идеологични съображения.

През февруари стоматолог отказа да лекува 16-годишен младеж на име Джихад.

Зъболекарят възприел едно от значенията на думата „джихад” – свещена война с неверниците, като обявяване на война на всички, които не са мюсюлмани.

В Германия действа закон, според който никой не може да задължи лекар да окаже медицинска помощ, освен ако не става въпрос за спешен случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: германиялекарнацист
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
1
 
1
 
! Отговори
Rookashver преди 13 години
Евреите на саламура!
218
4
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Ти си абсолютен ***! Как може да правиш такава съпоставка?Лекаря е отказал операцията не защото роднините на пациента са убивали евреи,а защото пациента в днешните демократични времена има нацистка татуировка,а това е насаждане на етн.омраза!Ако един бг.турчин отиде на лекар с някаква татуировка "смърт на българите" , какво очакваш ,лекаря да му оближе топките от радост ли?! *** смотън!
217
3
 
2
 
! Отговори
Янко преди 13 години
След като разбрах толкова истини за евреите, веднага започвам да чупя CD и и старите грамофонни плочи от фонотеката си. Голяма работа ще падне! Първо - плочата с концерта в ми минор на еврейчето Менделсон, в изпълнение на евреина Йехуди Менухин, после - всичко на Брух и Изаи, всички чегъртания на разни там Яша Хайфец, Майкъл Рабин, Исаак Щерн!Срам ме е, че съм ръкопляскал на такива като Леонид Коган, Давид(да!) и Игор Ойстрах, на Рихтер и Пинхас Цукерман! "А вий, вий сте ***!"казал поетът.
216
3
 
2
 
! Отговори
генади преди 13 години
Евреите- последователи на Тората /Старият Завет, Моисеевият Закон/ са почитали Свастиката така, както и Звездата на Давид!И това е понятно- СВАСТИКАТА е най-древният символ на Бог, на доброто, на светлината!Талмудисти и Ционисти- извратени сатанински секти, мразят Свастиката, не могат да я понасят!И това също е понятно- нали не очаквате, че слугите на Сатаната ще заобичат СВАСТИКАТА- символ ная Бога?
215
3
 
3
 
! Отговори
генади преди 13 години
148, те не четат Тората /Старият Завет/, те четат Талмуд- сатанинско извращение на Моисеевият Закон.Ако четяха Тората, щяха да знаят, че преди Втората световна е имало синагоги с със изрисувани свастики!В древни еврейски храмове Свастиката и Давидовата звезда са поставени заедно!В книги на еврейски равини свастиката е преплетена със Звездата на Давид, или образуват Мандала- в центъра е свастиката, а около нея са изписани звездообразно свещени текстове!Евреите са почитали свастиката!
214
1
 
1
 
! Отговори
Kruzifix преди 13 години
V Germanija lekarita sa edni ot-nai visoko platenite. Tam reketi njama. Za njakolko stotin nikoi njama da si riskuva rabota, ta te pecheljat po hiljadi na mesec...
213
1
 
1
 
! Отговори
По точно преди 13 години
Лекар отказа да оперира пациент който НЕ СИ ПЛАЩА ПОИСКАНИЯ РЕКЕТ
212
5
 
4
 
! Отговори
TR-TURK преди 13 години
TOVA KOETO PREDI DA NAPRAVI KOMUNISTA T. JIVKOV NYAMACHE NIKAKVA OMRAZA SRECHU BILGARITE, PITAY NA PO VIZRASTNITE,MNOGO DOBRE SI JIVEEHME ZAEDNO , NIKAKIV KRIMINALEN SLUCHAY NYAMACHE, KGB. VDINA TUK TAM TR. ZNAME ZA DA IMA S KAKVO DA SE SPAVDAVAT KOMUNISTITE, V SAYTA KATO VAS HORA IMA I NE SA MALKO,MINALOTO SI E MINALO NYAMA SMISIL DA SE BIRKA I NEE POLEZNO ZA NIKOGO.
211
4
 
4
 
! Отговори
TR-TURK преди 13 години
AZ SIM RODEN V BG. UCHIH V SOFIYSLI UNIVERSITETA ,IZSELIH SE V 1975 GOD. EZIKA VI VECHE NE MNOGO DOBRE ZNAYA ZACHOTO , KATO NESE GOVORI SE ZABRAVYA,EDIN EZIK KATO SE UCHI OT 6-7 GODINI TOLKOVA STAVA ,KATO SME TURTSI JIVEEHME V BG. I NIKOGA PROTIV BG. NESME MISLILI LOCHO, KAKTO NYAKOI OT VAS MISLYAT ZA NAS.
210
2
 
5
 
! Отговори
Rookashver преди 13 години
Е добре де, тогава от къде знаеш толкова перфектно български? От мама и тате? Че твоите мама и тате тука когато са били, са си говорили на турски, пък какво остава в турция :)))) Само те моля, без лъжи. В интернет и по специално във facebook много такива турци се навъдихте, "от турция", всичките знаещи перфектно български. Как става този номер? Защото аз знам, че никой изселник от второ поколение не знае дори 10-тина български думи.
209
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук при нас няма откъз...важното е да има пачки, е не всики лекари са такива ..но 50% от тях са печелбари.
208
1
 
6
 
! Отговори
Rookashver преди 13 години
Напротив, те се гордеят с него, но не и публично. Ти просто не знаеш колко е допринесъл Хитлер за Германия. По ония времена Германия е била първата икономическа сила, докато американците са имали в армията си само един единствен танк. Явно не знаеш как е помлял французи, чехи и поляци за това, за дето след първата световна Германия е разпокъсана, и всички нейни съседи са се възползвали от това. Същата история като нашата, както и ние имаме във всеки наш съсед откъснато парче земя.
207
1
 
2
 
! Отговори
Rookashver преди 13 години
Ами хайде тогава върви в Гърция, в центъра на Солун, и започни да говориш на турски, и ако някой не ти запрати нещо, ще си отрежа главата :) Официалният език е българският. А улицата нека да не забравяме, че е публично място ;) Имаш право да говориш на малцинствения си език само в къщи, защото той не ти върши никаква работа :)
206
1
 
2
 
! Отговори
poohy преди 13 години
до 291 - това шега ли е или сарказъм - първото ме разсмива, срещу втория вариант съм върло против. Хубаво е, че германците не задължават лекарите да лекуват против своите убеждения. Лекарят е преценил, че това Наци трябва да бъде лекувано в клиника на Менгеле.
205
5
 
1
 
! Отговори
ТОЯГАТА преди 13 години
НЕ ПРИЕМАМ ЕВРЕЙСКИТЕ ФАШИСТКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БИОЛОГИЧНИ ТРЕНДОВЕ - ТЕ СА ПРОДУКТИ НА ЧОВЕШКАТА ПАРАНОЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ. АЗ СЪМ ЗА ГОЛЯМАТА ТОЯГА ОТ ТИПА "КАТЮШИ ВАНЮШИ ФАУ -1 ФАУ - 2 ....!?" ЧРЕЗ КОЯТО ТЕЗИ ПАСМИНА ДА ЗАБРАВИ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ПОНЯТИЯТА "ЦИОНИЗЪМ ХОЛОХОСТТА АРХИПЕЛАГЪТ ГУЛАК". И ТО В ИМЕТО НА ЧОВЕЧНОСТТА КОЯТО Е МОЯТ "ГОСПОД" .....
204
3
 
5
 
! Отговори
не съм лекар преди 13 години
Ако бях лекар и при мен дойдеше човек,който по особено жесток начин е убил мой близък или пък заявява, че това ще направи на мои близки, не бих го лекувал. И нямаше да ми пука за никаква клетва! И още - съм сигурен , че болният не би пожелал дори да го доближа. Защо ли?
203
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
прав си 293 аз пък познавам българи които се лекуват в Турция и са страшно доволни от лечението и вниманието което им се обръща така че историята си остава за историците но много родолюбци го обръщат на патриотизъм и като стане нещо 1ви изчезват и зарязват и другаря си ама това е друга тема
202
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то хубаво сме ги спасили, а те какво направиха за България????
201
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма отърване от гадните ***...живея в от доста време в Лондон и работата ми е свързана с доставки...в Хакни е пълно с ***...това са най-неприятните ми клиенти, които никога не поздравяват и те гледат все едно си някаква низша твар за тях...много пъти ми е идвало да му шибна един в очилатата мутра, че чак смешната му шапка да излети на 10метра...ама пак ще ревнат че имало холокост и те са репресирани и на майка им ...както и района на Голдърс грийн...но там са малко по-културни
200
8
 
13
 
! Отговори
ринго преди 13 години
ами като не иска да се измита в израел тъпия юд! Какво прави в Германия ?Нали на половината пациенти роднините са убивали евреи през втората световна.Все едно български лекар да откаже да оперира турчин в нужда щото сме били под турско робство с презумцията че дядовците му са клали българи.Хипократова клетва се полага при дипломирането така че тя е моралния кодекс за лекаря.Сбъркани са доста неща в тая следхитлерова Германия-пълно с пачаци и разни субекти слезли от клона.Плачат за Хитлер..