Погребват тленните останки на Николае Чаушеску

Тялото на бившия румънски диктатор ще почива в Букурещ
11 дек 2010 17:41,
9
Погребват тленните останки на Николае Чаушеску
Снимка: БГНЕС

Тленните останки на бившия румънски диктатор Николае Чаушеску и съпругата му Елена ще бъдат препогребани във военното гробище "Генча" в Букурещ.

Двамата бяха погребани отделно, в два общи гроба, отстоящи един от друг на 20 м.

Ексхумация на останките им бе извършена през юли т.г. по настояване на починалия през 2006 г. Мирча Опран, зет на диктатора.

Адвокатите на Опран и сина на Чаушеску - Валентин успяха да докажат автентичността на останките пред съда чрез ДНК експертиза.

Николае Чаушеску управлява еднолично Румъния в продължение на 24 г.

Той и съпругата му Елена бяха разстреляни след бърз съдебен процес по време на антикомунистическата революция в Румъния през 1989 г.

Роднините им дълго отказваха да съобщят къде са погребани съпрузите, опасявайки се от поругаване на останките им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
оле преди 13 години
От всака гледна точка убийството е престъпление, във всички граматически времена.
8
0
 
2
 
! Отговори
gkgbv преди 13 години
Пред входа на гробището стоят много възрастни хора и по-бедни млади хора, които срещу 5 леи те завеждат до двата гроба. Сега гробът ще бъде голям и ще се вижда отдалеч. Много млади китайци казват, че Чаушеску е най-смелият комунист в Европа и му носят цветя, защото той беше заявил официално, че Горбачов ще унищожи комунизма, а Китай ще го възроди. И те си го тачат.
7
0
 
1
 
! Отговори
gkgbv преди 13 години
Двадесет години - до днес Чаушеску беше погребан близо до главния вход на гробището "Генча - милитер". Жена му беше погребана на съседната пътека в по-скомен гроб. След като направиха генна експертиза през юни и се увериха, че останникте на двамата са автентични, синът му и зет му решиха да ги погребат в общ гроб пак в същото гробище, но по-голям и по-хубав. Тъй като на година през гробището минават няколко стотици хиляди румънци и много китайци да оставят цветя.
6
0
 
4
 
! Отговори
Cuore преди 13 години
"Двамата бяха погребани отделно, в два общи гроба, отстоящи един от друг на 20 м." е добре деееее как така 2 гроба на 20 м. разтояние пък общи, мислете малко мамка мууу не че ми дреме ама ме дразнии
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и пак ще цитирам Кофуций... Държава в която има ред бъди смел в делата и в думите си. Държава в която няма ред, бъди смел в делата и предпазлив в думите.румънците действаха бързо и предпазливо, но дори и да не ги бяха убили връщане назад бешеневъзможно
4
0
 
12
 
! Отговори
един българин преди 13 години
А защо и у нас така не стана,че днес да не гинем в беднотия и страх по утрешнния ден...?! Ама тука *** си спретнаха един хубав театър,за пред хората,очистиха се от ненужните и...днеска са първи капиталисти,министри,а в бъдеще и царе на тая глупаво управлявана държава - България. Не,че и днес е късно да се споминат виновните за това състояние на народа и държавата,но няма обстоятелства,пригодни за това. Оня фес - Доган,що го вардят като ВИП персона,да не е президент,бе,д' *** и ***
3
1
 
26
 
! Отговори
SS преди 13 години
Разстреляй и погреби !Е.ахти демокрацията .
2
3
 
30
 
! Отговори
електорат преди 13 години
A ТУК НА НАШИТЕ ПЪРВИ КОМУНИСТИ , СЕГА ДЕЦАТА ИМ СА НАЙ-ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИ, ИМА ДОРИ И МИНИСТРИ!!
1
9
 
41
 
! Отговори
жена преди 13 години
От сегашна гледна точка това убийство ме се струва голямо престъпление.