Почина Ричард Холбрук

Специалният пратеник на САЩ за Пакистан и Афганистан напусна този свят на 69 години
Обновена: 15 дек 2010 14:53 | 14 дек 2010 07:40,
177
Почина Ричард Холбрук
Снимка: БГНЕС

Ричард Холбрук, специален пратеник на САЩ за Пакистан и Афганистан, почина на 69-годишна възраст.

Ветеранът на американската дипломация Ричард Холбрук е починал вследствие скъсване на аортата, съобщава радио Дойче веле.

Холбрук бе приет в петък в болница във Вашингтон и претърпя операция на аортата.

Оттогава бе в критично състояние.

Малко преди да бъде съобщено за смъртта на Холбрук американският президент Барак Обама говори за него на прием в Държавния департамент, където каза, че специалният пратеник е корав човек: „Ричард е упорит, той никога не спира“, каза президентът. 

Още по темата

"Америка и светът са по-сигурни благодарение на работата на посланик Ричард Холбрук", добави той. 

Холбрук получи международно признание преди всичко като архитект на Дейтънското споразумение от 1995, с което се сложи край на войната в Босна.

Наричан бе "Кисинджър на Балканите" и "Булдозера".

Обама го определя като „един от гигантите на американската външна политика”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
4
 
6
 
! Отговори
хасан преди 13 години
Е, всички са грешници, но Белград беше център на федеративната държава и агресивната инициатива на сърбите беше движещата сила на войната! Не искаха да изпускат кокала и да останат град-държава, като сега (или скоро)... А православната църква беше основен играч в пъклените деяния.
149
0
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Благодарности за Холбрук може да има само от талибаните,защото им помогна да си заградят две територии на Балканите от където да си въртят мръсните бизнеси с дрога и човешка плът!!!!
148
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едно американско *** разрушител си отиде )
147
2
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Да бе Милошевич и поповете са виновни. Трите хиляди сърби които са убити или изчезват от района на Сребраница през1992-95 са били отвлечени и убити от Милошевич,поповете или от извънземните! Сръбските полицай в Косово са убивани ей така по случайност между 1981 и 1991.
146
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
Bokluka Hasan e golem obojatel na Bil i Hilari Klinton,George Bush,Ri4ard Holbruk(murtvec),Dik 4eini.Bokluka Hasan e golem vrag na Vladimir Putin.Bokluka Hasan ne podkrepja "Ujen Potok".Bokluka Hasan podkrepja "Nabuko".Bokluka Hasan e dovolen ot rabotata na amerikanskite "diplomati"v Sofia.
145
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
Murshite kato Hasan ne samo 4e mrazat Pravoslavieto,no se otvrashtavat i ot bulgarskata narodna muzika.Zad 4algata stojat otvrashtenija kato Hasan.
144
2
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Талибани или не местните хора да си решават съдбата,без да им се бъркат от вън! Особенно когато външните са хора които са изтребили или затворили местното населиние на почти цял континент и след това с векове са карали други хора като *** от друг континент за да им слугуват. Това ли ще е новата демокрация която ще внедряват в Афганистан,макар че всички знаят че дрогата е причината за всичко случващо се там. Не искам да те наскърбявам но не съм православен и "величесвените" църкви са суета!!!
143
2
 
2
 
! Отговори
хасан преди 13 години
""великите" постижения в културата на мюсолманите на Балните" - *** не са велики - просто натискът от религиозен характер не е бил по-голям/лош от православния - и към свои и към чужди...
142
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 13 години
Gnusnata *** hasan e obojatel na NATO-OTAN.
141
5
 
2
 
! Отговори
хасан преди 13 години
Това е най-смешното на балканците - че се мислят за много значими - кой му пука за тях, че ще идва да им разпалва войни? Войната я разпалиха Младич и поповете, дето ходеха по селата да събират доброволци, да мъстели на съседното село, щото те били изнасили прабаба им през едикоя си година... И така балканският цирк се върти до безкрай, докато Холбрук и каските не дойдат (а сега и благодарност няма)
140
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо, в Гватемала, Виетнам, Никарагуа са същите талибани като в Афганистан. Не по външност, но по манталитет. Второ, половината местни жители в Афганистан не харесват талибаните, а земята е и тяхна. Трето, когато трябва да се изкорени талибанщината, държавните граници нямат значение. Четвърто, ти също си талибан, но православен. И пето, храмовете са израз на величието, сплотеността и жертвоготовността на религиозната община.
139
1
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Кой разпали войната в Югославия е друг въпрос/според мен са хора като Холбрук,които имат изгода когато други да се бият а те да правят пари от това/,но ти продължаваш да сменяваш темата. Вече губя интерес от разговора. Тъкмо си мислех че ще ме просветиш в "великите" постижения в културата на мюсолманите на Балните и тяхната "ненадмината" човечност и толерантнос и ти почваш да ми говориш за Германия и католическите църкви там.
138
1
 
2
 
! Отговори
хасан преди 13 години
Нали цялата война в Югославия беше с/у католици и мюсюлмани - това кой го е разпалил? Не просто православните сектанти, а поколения от такива - щото такава омраза не се сее за година-две. (другите също си показаха рогата, де)
137
4
 
1
 
! Отговори
хасан преди 13 години
Глупости - православните храмове се изографисват понеже така е по-лесно/евтино, отколкото сложни, скъпи и вечни дърворезби и статуи като католическите. Църквите показват ясно икономическото и културно могъщество, понеже навремето са били основни постижения (за показ).А Европейският ренесанс е 4 века преди българското възраждане - що се излагаш кат кифладжия, ъ?
136
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Мерило за какво?
135
1
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
За какъв православен религиозен фанатизъм в Югославия ми говориш бре? Това беше темата на разговора и сблъсака на православието и мюсолманството на Балканите. Католицизъм срещу православието е съвсем различна тема!
134
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Първо-не са само талибаните. Нито в Гватемала,нито във Виетнам,нито в Никарагуа,нито в Панама са талибани. И второ ако говориш за Афганистан това си земята на местните жители били те талибани или не. Или ти мислиш че държавните граници нямат значение.
133
0
 
4
 
! Отговори
Атила Български преди 13 години
Хасан, по- полека с мазетата.По цял Свят се знае, че БОЯНСКАТА ЧЕРКВА строена и изографисана от НАС БЪЛГАРИТЕ в началото на 13 век е ПЪРВИЯТ КУЛТУРЕН ПРЕДВЕСТНИК НА ВЪЗРАЖДАНЕТО В БЪЛГАРИЯ много, много преди първите появи на РЕНЕСАНС където и да е на Запад! Затова БОЯНСКАТА ЧЕРКВА Е РЕЛИКВА не само за нас БЪЛТАРИТЕ, но и за целия културен Свят!!!
132
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Големината на църквите е мерило, да.
131
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
никой не е вечен