Бойни самолети бомбардират квартали в Триполи

"Има много, много убити", разказва очевидец
Обновена: 21 фев 2011 21:33 | 21 фев 2011 20:05,
316
Бойни самолети бомбардират квартали в Триполи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Военни самолети стрелят с бойни амуниции срещу протестиращите в Триполи, съобщи телевизия Al Jazeera, като се позовава на очевидци.

Бойни самолети бомбардират на няколко места в столицата, разказаха жители на Триполи пред телевизионния канал.

„Това, на което ставаме свидетели днес, е невъобразимо. Бойни самолети и хеликоптери бомбардират един район след друг. Има много, много убити”, разказа Адел Мохамед Салех.

Информацията не може да бъде потвърдена от независими източници.

ВВС също цитира очевдци, според които два квартала на либийската столица са отцепени от силите за сигурност. Над града се чува прелитането на военни самолети.

Над кварталите Фашлом и Завия ал Дахмани, които са на десетина минути път с кола от центъра на Триполи, се виждат пожари.

Същеврменно либийската държавна телевизия съобщи, че Сейф ал Ислам, син на либийския лидер Муамар Кадафи, е създал комисия, която ще разследва безредиците.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

В комисията, която ще бъде ръководена от либийски съдия, ще участват представители на либийски и чуждестранни правозащитни организации.

Комисията ще разследва причините, които доведоха „до смъртта на няколко души по време на тъжните събития в Либия”.

Междувременно всичи италиански военновъздушни бази са поставени под пълна бойна готовност, съобщи агенция Анса.

По-рано днес британският секретар по външните работи съобщи, че е видял информация, от която може да се предположи, че либийският лидер Муамар Кадафи е напуснал страната и пътува за Венецуела.

Високопоставен източник от правителстото на Уго Чавес, цитиран от Reuters обаче опроверга информацията, че Кадафи пътува към Венецуела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
4
 
6
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Дааа....хамерика продължава да прави преврати....дано Кадафи успее да въдвори ред по-скоро и хамериака да получи втори отпор, след този, който получи в Грузия и да остави народите по света на мира.
226
1
 
3
 
! Отговори
До 211 NEMO преди 13 години
Eби му мaмaтa, NEMO! По-неграмотен от теб в този форум не съм виждал! 10 минути съм се смял на "спекола"-та ти. Не знаех, че в училището за бавноразвиващи се са ви пуснали интернет.
225
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
200 000 евро са били платени на хора от ДАНС да изнесат флашките със записите на шефа на митниците Ваньо Танов и информация за хода на разследването срещу него
224
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само едно ми е чудно. тези новини наистина са потресаващи. това което се случва наистина е лошо и по никакъв начин не оправдавам Кадафи. но въпросът ми е, нима вие ако бяхте на негово място щяхте да постъпите по различен начин. нима щяхте ей така да сдадете властта? пффф аре моля ви, не се правете на по-католици от папата. и аз да бях и аз нямаше да се дам току така. ако ли не друго, то поне бъдете честни със самите себе си.
223
2
 
8
 
! Отговори
живко сталев преди 13 години
Обаче,САЩ са невероятни! Без капка американска кръв,и дислоциране на войска създават "демокрации",свалят режими,създават войни и водят мирни преговори.За това са силни САЩ,щото си гледат собствената чиния и гонят интересите си.Днес е Близкия Изток,утре Далечния,а по нататък -Северна Корея.
222
1
 
13
 
! Отговори
новини от либия преди 13 години
Мой прятел, работещ в Либия имащ в себе си немска сим карта, ми съоабщи че в Триполи е истинска гражданска война. Бунтовниците са се докопали до оръжие и воюват със силите на Кадафи. На места се палят гуми и се танцуват кючеци. Тези кючеци, либиийците наричат, кючеци на свободата, защото досега е нямало къде да се забавляват. Според слуховете, Кадафи е взел сериозни мерки за своята сигурност и се е барикадирал някъде ?????? Това са думите на човека !!!!!...Дано Господ помага на хората там !!!
221
3
 
6
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Арапите са "черни" не защото им е черна кожата, а заради грешните си ислямски души!Трябва само да се покаят,да се помолят и да целунат КРЪСТА!
220
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В случая Кадафи показва мускули на хората пък наш Боко си е природно здрав!
219
0
 
0
 
! Отговори
до гяура немо преди 13 години
аре запиши се войник като не искаш да страдаш ве мишка. интернет нинджа. аре у лево ***.
218
1
 
2
 
! Отговори
туитър преди 13 години
а най-важното е че ония изперкалец Кадафи си е бил шута, и то разбира се към Венецуела. И понеже ония ги е страх и се *** само като му кажат името, то сега като го няма ще става каквото има да става. Само да ви кажа че са мнооооого далеч от идеи за демокрация. Просто ще отприщат дивашкото в себе си и ще има много жертви.
217
0
 
0
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
215 смел си зад клавиатурата.Пуцал си кънтар-страик и си най-смелия.Хленчиш ти с неграмотноста си и прстотията която изливаш във форума.
216
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не съм суеверен, но искам само да отбележа нещо. в едно от прророчествата на баба ванга се казва, нали че ще има трета световна. нейн предвестник ще е падането (ако не се лъжа дори бе смъртта) на четирима държавни ръководителя.
215
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бой по тиквите на американофилите, които искат да съсипят поредната държава.
214
3
 
3
 
! Отговори
Борис преди 13 години
Давай Кадафи, щом хамериканските мекерета пищят, значи всичко е ОК, смачкай ги.
213
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ние сме само пионки на които промиват мозъците. каквото и да говорят става въпрос за много ама много пари. Петрола вече е най скъпото нещо
212
1
 
9
 
! Отговори
туитър преди 13 години
Е сега джамахирията ще се разкове. Има над 20 основни племена. Поне 4-5 ще искат независимост, особено тия в южната част.
211
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА ВОЙНА
210
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде ,моляви се даите няколко +++ на 196 пост да не си лягам и тази вечер с отрицателен баланс :)))
209
1
 
3
 
! Отговори
до немо преди 13 години
ами тогава стани войник, *** хленчещото ти бебе, ***. аман от такива пацифисти, антиглобалисти, еколози, защитници на права и незнам си още каква ***.
208
1
 
1
 
! Отговори
DO 196 преди 13 години
HODI MU GO KAGI V LIBIA -NO MOGE VE4E DA NE E NA VLAST A DA E PRI ALAX........SMESHNIK