Обама към Кадафи: Спри, за да не те спрем ние!

САЩ няма да разполагат сухопътни сили в Либия
Обновена: 18 мар 2011 21:12 | 18 мар 2011 21:09,
267
Обама към Кадафи: Спри, за да не те спрем ние!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Барак Обама обяви в телевизионно обръщение, че САЩ няма да разполагат сухопътни сили в Либия или да използват сила извън защитата на населението в Джамахирията, съобщи Ройтерс.

"Кадафи трябва незабавно да прекрати насилието", призова го американският президент.

Обама подчерта, че ако либийския ръководител не спазва резолюцията на ООН, срещу неговите сили ще бъдат предприети военни действия.

Той каза също, че САЩ ще подпомогнат европейските и арабските си съюзници за установяването на забранена за полети зона над Либия.

Ако Кадафи не бъде спрян, посочи президентът, може да извърши жестокости и да избие хиляди либийци.

Президентът съобщи, че ролята на САЩ в бъдеща военна операция ще бъде ограничена.

Обама съобщи още, че изпраща държавния секретар Хилари Клинтън за участие в утрешната международна среща в Париж за Либия, свикана по инициатива на президента на Франция Никола Саркози.

На нея ще се обсъждат следващите стъпки след приемането на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН.

По думите на президента на САЩ, след като предприе насилие срещу народа си, Муамар Кадафи е загубил доверието на либийците и няма законово основание да бъде техен лидер.

Обама посочи, че все още има време Кадафи да избегне военна операция, ако се съгласи на незабавно спиране на огъня и изтегли войските си от източната част на Либия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
obama hvurlq prah v ochite ima 3 samoletonosacha ne mnogo daleche ot afrika , taka che v momenta v koito vdigne telefona i 20tina F18 shte preletqt nad zadniq dvor na gaddafi
244
3
 
0
 
! Отговори
хуйя преди 13 години
тоя *** кого плаши па много си приличат сКадафито
243
2
 
2
 
! Отговори
мамандрил преди 13 години
до кога тоя ще се подиграва с всички
242
2
 
1
 
! Отговори
@ преди 13 години
ZAGOVORNICITE ZA UDARI SRE6TU LIBIYA SLED OKUPACIYATA 6E POLU4AT NOBELOVI NAGRADI .TAKA E BILO VINAGI
241
1
 
3
 
! Отговори
мамандрил преди 13 години
ще *** папурката полковника
240
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е че малките държави ,като нашата,и Америка ,и Русия , не ни е*ават за нищо,само ако могат да спечелят нещо от нас, го правят!Това че преди 130 години руснаците са ни освободили , не променя сегашната реалност.Не може да се залъгваме със събития от преди 100-200 години , пък и никой политик няма да се трогне от това какво е станало преди толкова време!
239
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сашка , ти ако мислиш че Обама дърпа конците , много се лъжеш :) А и аз не споря че американците избиват хора за да задоволят огормния си апетит за горива и енергия,просто им казвам браво , защото и за това се иска да си тарикат...Обама и да го изберат ,и да не го изберат ,ако престанат със тези войни,просто Америка ще се разпадне.
238
3
 
0
 
! Отговори
САШКАТА РАДЕВ преди 13 години
СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЯХА ИЗБИТИ В ИРАК И АВГАНИСТАН! В ЛИБИЯ ИЗБИВАТ СЪЩО, НО ПЪРВОИЗТОЧНИКА СА БУНТОВНИЦИТЕ. ФРАНКИТЕ СЕФТЕ НЕ ЗАТЪВАТ В АФРИКАНСКИТЕ ПЯСЪЦИ!?! ЯНКИТЕ ТОЖЕ!?!ВЕДНЪЖ СПРЕШ НЯКОГО, ВТОРИ ПЪТ СПРЕШ ДРУГИГО,... НАКРАЯ И ТЕБ ЩЕ ТЕ СПРАТ! ОБАМА НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕИЗБРАН, ЗАТОВА МУ Е НУЖНА ВОЙНА ИЛИ ПРЕДИЗЕНТСКИ АТЕНТАТ :КЕНЕДИ:!?!САШКАТА РАДЕВ
237
1
 
5
 
! Отговори
SarcasticGrin преди 13 години
Споделям за тези неща, които написа.Аз затова и почнах с "какво добро сме видяли от други държави"? По тази причина аз не съм нито с про-руски, нито с про-американски възгледи. Същите тези "братя руснаци" - комуниси отредиха България доброволно да предаде на Югославия Западните покрайнини и да спре с претенциите си към Македония и изби елита на България. Отделно, в момента сме в пълна енергиина зависимост от Русия, която когато реши преразглежда договорите за доставка.
236
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами именно!Докато ние сме изправени един срещу друг,американците печелят от това и живеят на гърба ни!Но факт е че в момента те са най-силни , може би изключение прави Китай ,но те имат наистина много народ и работна ръка - т.е. там нещата не стоят както при Америка ,а именно да живеят на гърба на другите :)
235
0
 
4
 
! Отговори
ЕРВИН РОМЕЛ преди 13 години
Смешни сме защото им играем по свирката, защото ни управляват некадърници избрани от неграмотни избиратели с купени гласове.Защото не спазавме конституцията си - има неконституционни партии като ДПС(с 85 % неграмотен електорат от фесове и роми) ЕТО ЗА ТОВА.Ние сами го допускаме.Всички политици и управници са нагли крадливи комплексари които влизат в политиката за да крадат и защото бес политическо лоби не могат да се наложат в обществото като пълноценни хора.Управляват ни *** това е.
234
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предполагам тоя преврат е организиран от американците , като целта им е да свалят Кадафи , защото явно е спрял да играе по свирката им , и искат да сложат техен човек.Но какво от това, американците безспорно са най-силните вмомента , няма значение че това е постигнато на гърба на другите държави.Факт ли е?Факт е!Само едно Браво мога да им кажа.Като българите сме такива тарикати,защо имаме супер смешна държава?Замислете се :)
233
2
 
3
 
! Отговори
ЕРВИН РОМЕЛдо 244 преди 13 години
Не си ме разбрал правилно - първо изтъкнах делото на Левски!Но искам да ти кажа че точно великите сили не признаха Санстефанска България и точно 100 години след това вече няма следи от Българи в Беломорска тракия и МакедонияТочно заради тези велики сили които не искат силни страни на балканите.Това се повтори през 90-те в Югославия.Защо затворихме реакторите в Козлодуй,защо нарязахме SS- 23,защо имаме 20 хилядна армия?Защо подяволите не продаваме оръжие - бяхме на 4-то място в света през 1988г
232
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВОЙНАТА Е ЕВРЕЙСКАТА ЖЪТВА-ЦИТАТ ОТ ТАЛМУДА!
231
4
 
6
 
! Отговори
SarcasticGrin преди 13 години
Не мога да разбера, повечето от вас какво добро са видяли от други външни страни? И да се твърди, че Освобождението ни е дело на руснаците - това е пълно изпюване към светлата памет на нашите революционери. Ако те в рамките на десетилетия не бяха работили и умирали за тази кауза, нямаше да се привлече вниманието на Великите сили. И пак казвам, че Царска Русия е била държава с традиции, а не като скапаното СССР и днешна Русия , която ни е поставила на коление чрез енергииния си монопол.
230
3
 
8
 
! Отговори
ЕРВИН РОМЕЛ до 236 преди 13 години
Много си зле с историята!САЩ обучиха и финансираха Бен Ладен срещу СССР след което решиха че трябва да се бият с талибаните за да утвърдят 890 милиарда военен бюджет,САЩ насъскаха Садам срещу Иран - после се обърнаха срещу него,САЩ и Англия решиха че трябва да има Косово .САЩ имат най-големия външен дълг в света , а 3 пъти по-евтин бензин от Европа!Кризата с фалиралите им банки заради *** кредити преди 4 години въвлече света в настоящата финансова криза - и хора като теб продължават да им д..
229
2
 
3
 
! Отговори
До 195 преди 13 години
Разкажи ни ,моля те "коя е америка" хамерикан бой,плииз тел ми аи ем люзер плииз телл ме.Цял свят крадете и ми разправяте че имате пари защото разбираш ли сте големи умове там.Истината е че сте сбирщайн от млади ЕГОИСТИ,скоро ще се задавите верваи ми.
228
3
 
2
 
! Отговори
ХАЙДЖАКЪР преди 13 години
НЕГРО,ПРИЦИЛИЛ СЪМ СЕ В КАПИТОЛИЯ И БЕЛИЯ ДОМ!ТОЗИ ПЪТ ЩЕ УСПЕЯ!
227
3
 
2
 
! Отговори
до 236 преди 13 години
Защото експертите на ООН не намериха нищо преди войната,защото Гагарин е Гагарин както Архимед е Архимед - беспорно .За Катин - убити (са военни по време на война) - не невинни като в Батак,Ирак,Виетнам или в Белград за което никой не поднася извинение!Защото ако не бяха хора като Левски и братята руснаци цялата нация щеше да е изклана одавна - тази част от историята трябва да се помни , а не хора като теб да лижат г.....те на САЩ и да си затварят очите за гаврите които те си правят с нас!
226
2
 
0
 
! Отговори
Хектор преди 13 години
Които слага минуси на 229 е СУПЕР ШЕБЕК.