Отломки от френския А330 намерени в Атлантика

След почти 2 г. следователите се надяват да намерят и черните кутии
Обновена: 4 апр 2011 09:53 | 4 апр 2011 09:51, Елка Василева
16
Отломки от френския А330 намерени в Атлантика
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Отломки от самолета на Ер Франс, катастрофирал на 1 юни 2009 г., са открити в Атлантическия океан, край бреговете на Бразилия и следователите се надяват да бъдат намерени и черните кутии, предаде Франс прес.

При издирвателните операции в морето бяха открити отломки, идентифицирани от следователите като части от самолета Ербъс А330-203, се казва в съобщение на френската Служба за разследвания и анализи.

Още по темата

Благоприятно е, че отломките са пръснати върху относително малка площ и затова има надежда да бъдат намерени черните кутии, се казва в съобщението. На въпрос какви са откритите отломки, директорът на службата Жан-Пол Троадек отговори, че те са части от двигателите и крилете на самолета.

Новата четвърта фаза на издирване с подводни роботи започна на 25 март в зона с площ 10 000 кв. км. Тя е с радиус 75 км от последната точка, над която е летял самолетът, и е на около 1500 км североизточно от бразилското пристанище Ресифи.

При катастрофата над Атлантическия океан на 1 юни 2009 г. загинаха всичките 228 души в самолета, летящ от Рио де Жанейро за Париж, напомня АФП.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
0 преди 13 години
Аз разбирам да сме една Германия примерно, та да правим такива коментари, ама като знам в БГ какви сме мизерници, доста смешно звучат каквито и да било критики към Франция от наша страна..
14
6
 
12
 
! Отговори
конкордски преди 13 години
Вермахта пак трябва да марширува по Шанз Елизе .!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе направо да ги ожалиш. Ние тука имаме страхотен национален превозвач който фалира, беше приватизиран и разпродаден на части а коли ще строим след още няколко години и то на "престижните" китайски марки. А французите имат държавна авиокомпания която има авиофлот струващ повече от цялата държавна собственост в България и произвеждат коли от 100 години които се продават в цял свят! Наистина имат нужда да взимат пример от нас!
12
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако на французите им е същата и сигурността на АЕЦ, както при самолетите не им оставя нищо друго освен да се молят да няма извънредни ситуации...
11
6
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 13 години
Къде ги тези реклами бре, че не ги виждам....какво си взел да пишеш навсякъде...вземи си инсталирай мозила с адблок плюс и нямаш грижи.в дира ги има доста повече рекламите ;)
10
9
 
12
 
! Отговори
do конкордски преди 13 години
Батка французина кога го е измислил и направил тука сме били още с каруците. Това е една от най-развитите европейски наций.
9
3
 
6
 
! Отговори
крис преди 13 години
Наистина си беше кошмарен инцидент за еър франс. Те Еърбъс май имат повече инциденти от Боинг ? Или ?
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От наглите реклами, които ми излизат на цял екран, почвам да се чудя дали да не спра посещението си в тоя сайт. Има къде-къде по-добри електронни медии и се чудя защо още си губя времето и нервите тук...
7
2
 
16
 
! Отговори
- преди 13 години
ами не са един или два, няма база за сравнение между Ер Франс и квази-авиокоманията ни България Ер..
6
18
 
6
 
! Отговори
DO 2 преди 13 години
огромна самолетна компания.XAXAXAKOI SA IM SAMOLETITE
5
14
 
3
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
"При катастрофата над Атлантическия океан на 1 юни 2009 г. загинаха всичките 228 души в самолета, летящ от Рио де Жанейро за Париж, напомня АФП."Ти да видиш, аз си мислех, че още се плацикат в околовръст...
4
3
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
Както се чувстваш така и живееш !
3
11
 
25
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Еййй затова не летя със самолет,защото ако стане...сакактлъка над някоя пустиня ще трябва да ходя...пеш,а не понасям пясък в...обувките.
2
14
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да, много са глупави, не са като нас умни, нищо че имат няколко автомобилни марки и огромна самолетна компания
1
46
 
20
 
! Отговори
конкордски преди 13 години
Франция и техника - виц !Да ходат да вадат трюфели - за друго не стават !!