Хванаха вероятния извършител на атентата в Минск

Това се потвърждавало и от показанията на задържания
13 апр 2011 11:28,
26
Хванаха вероятния извършител на атентата в Минск
Снимка: Reuters

Единият от двамата задържани по подозрение в съпричастност към взрива в метрото в Минск е вероятният извършител на терористичния акт, съобщи РИА Новости.

Зам. главният прокурор Андрей Швед е заявил, че това се потвърждава от показанията на задържания, както и от записите на охранителните камери.

И двамата задържани са граждани на Беларус, живеещи в един от областните центрове. Вероятният извършител е 25-годишен, неосъждан. "Те без съмнение са се познавали отдавна", добави Швед.

Ръководителят на следствената група заяви също, че се проверява причастността на задържаните към взривовете във Витебск през 2005 г. и по време на тържествата по случай Деня на независимостта в Минск на 3 юли 2008 година.

"Тази информация е получена от самите заподозрени и трябва да бъде проверена",  отбеляза Швед.

По-рано бе съобщено, че няколко души са задържани за терористичния акт в Минск.

Още по темата
При взрива, станал в понеделник на метростанция „Октябърская“, загинаха 12 души. В болниците в Минск в момента се намират 151 души, като 40 от тях са в тежко състояние.

По-рано беше съобщено, че правоохранителните органи са успели да установят предполагаемия извършител на терористичния акт, съставени са фотороботи на двама заподозрени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: метроМинскатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
19-смешникоооо., а,ре обясни пък ти по какви критерии определяш кой е (диктатор) и кой не ?! Такива като тебе понеже не могат да мислят по обясними причини та единствено каквото чуят по CNN или каквото им каже равина това започват да повтарят като оскубани папагали.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 23Какво общо Беларус има с Русия?
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците не са глупави, но са отровени от имперска пропаганда. Навили са се с цената на всякакви жертви да завладеят света, а си нямат на идея какво ще правят после - важното е всички да пеят "Калинка" и да пият "залпом", това им е разбирането за прогрес. Реалния контакт с руснаци лекува всякаква русофилия.
22
7
 
2
 
! Отговори
без претенции преди 13 години
И дяволът има своя прочит на Евангелието. Русия има природни източници,на които основно разчита за своя БВП, така че имат предимство в сравнение с нас. За Беларус виж какви са доходите на населението - заплати, пенсии. Каква покупателна способност може да има това население? Всички които се отвързаха от Русия имат по-висок стандарт от нас.
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са стъкмистики, познавам руснаци, и при тях е криза и се чудят как да се оправят. Бизнеса им не върви. При условия на диктатура можеш да си поръчаш всякакви данни и ще ти ги изкарат.
20
3
 
12
 
! Отговори
истината! преди 13 години
Българите с гордост обсъждат държавите от бившия СССР с високомерие, като че ли са по-назад от нас. Днес прегледах данните за БВП на МВФ. Ами то е смешно: Русия 2-а пъти по-голям БВП на човек от населението и доход от нас. Казахстан 1,7 пъти по-голям от нас, Азербайджан 1,5 пъти по-голям от нас, Беларус 1,2 пъти по-голям от нас. Хем взимат повече, хем плащат бензин, ток, храна по-евтино от нас :) и на почивки ходят :).Ние стоим в стагнация,а на тях доходите скачат.Хем сме по-бедни,а ги учим:)
19
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
18, смешнико, да не мислиш, че всички беларуси са доволни от Лукашенко? Всеки дикатор рано или късно омръзва, на хората им писва да гледат една и съща мутра по телевизията. Живота им минава, а нищо не се променя. Накрая някои превъртат. Така е било и по време на имперска Русия. Революции са се вдигали и от скука.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека се замислим защо когато хванат някой терорист веднага излиза(информация) .че е радикален ислямист ,а тука не се казва нищо ,да не излезе ,че тия са от едно (избрано племе) което не понася да има суверенни държави с неудобни за цион управляващи какъвто е случая с Беларус,защото там има държава и няма нито организирана престъпност ,нито безработица и доходите на хората са в пъти повече от нашите,а разибира се липсват и продажни политици -*** на САЩ
17
1
 
0
 
! Отговори
станислав преди 13 години
иска да ще те бия
16
2
 
0
 
! Отговори
до р.у. преди 13 години
Да, и то по метода на Николай Злобин!
15
1
 
9
 
! Отговори
р.у преди 13 години
Не знам , какви са им право-охранителните органи , ама жените им са най-яките птички у свето :)))) . Да не се сърдят българките де и те са си готини , но там сякаш са ги правили на струг
14
6
 
3
 
! Отговори
Някаф там преди 13 години
Не е нужно да си бил някъде , за да имаш мнение... Единственото което допуснах е, че това може да един ПР за туширане на общественото недоволство, което лично на мен не ми изглежда толкова невероятно, като се има предвид информацията която съм чел Лукашенко и методите му на управление(колкото и субективна да е тя)
13
1
 
0
 
! Отговори
докога преди 13 години
Аз какво казвам...
12
2
 
2
 
! Отговори
до 7 преди 13 години
На руснаците по -барабану мнението ви!
11
8
 
6
 
! Отговори
ЦСКА завинаги!! преди 13 години
Добре е че са го хванали,за да могат футбалерите на БАТЕ-Борисов да тренират спокойно и да порят отново лакомите говежди ***.....
10
5
 
3
 
! Отговори
do 5 преди 13 години
Koga vi pusnaha internet u selo?
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до Някаф тамХодил ли си там? Или просто ти е скучно та изригваш простотии
8
4
 
3
 
! Отговори
Някаф там преди 13 години
До 5Хюмне може да наричаш на *** уродливия син. Добре, че сте вие форум- спецовете, да отваряте на хората очите, и ако някой е на мнение различно от вашето, веднага аргументите се заместват с обиди и нещата се решават. А щом вземете да пишете с главни букви целия текст, майката си джаса...
7
7
 
3
 
! Отговори
докога преди 13 години
Когато някой изкаже мнението си за руснаците, без да е включил лавина от цветя и рози, все ще се намери някой да ревне жалостиво!
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова безмилостни и подли са тия руснаци!А ние българите, каквито сме благородни, може единствено да насъскваме кучета срещу сами жени и да се радваме на случката. Нищо повече!