Съдят босове на водещи покер сайтове за измами

Обвинени са в изпиране на милиарди долари
Обновена: 16 апр 2011 17:04 | 16 апр 2011 15:44,
32
Съдят босове на водещи покер сайтове за измами
Снимка:Getty Images/Guliver Photos

Основателите на интернет покер компаниите PokerStars, Full Tilt Poker и Absolute Poker са сред 11-те обвиняеми в процес с иск за над 3 млрд. долара, в САЩ, съобщава Bloomberg.

Обвиненията са за банкови измами, пране на пари и организиране на незаконен хазарт. Това е последният от серия процеси заведени от щатската прокуратура срещу компании за интернет хазарт.

Базираната на остров Ман PokerStars, ирландската Full Tilt Poker и базираната в Коста Рика Absolute Poker са водещите компании предлагащи интернет покер на клиенти от САЩ.

„Обвиняемите са организирали сложна схема за измами, чрез която са подвели някои американски банки и на практика са подкупили други, с цел изпиране на милиарди долари от незаконен хазарт“, се казва в обвинението на прокуратурата. „За да се заобиколят законите за хазарта, обвиняемите са използвали банкови измами и парне на пари в особено големи размери“.

Според прокуратурата, след като през 2006 г., в САЩ е бил приет закон забраняващ на американските банки да обработват плащания на офшорни компании за интернет хазарт, PokerStars, Full Tilt и Absolute Poker са измислили схемата, за да продължат дейността си в САЩ.

През 2010 г. пазарът на интернет покер е нараснал с 7,1% до 5,1 млрд. долара, разкриват данни на британската H2 Gambling Capital. Глобалният пазар на интернет хазарт се оценява на 30 млрд. долара.

 Още световни икономически новини


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: покерСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
ПокерИнструктор преди 12 години
Покерстарс започна връщането на пари на американски играчи. Прочети повече по темата на bonuskurva/ .
32
1
 
0
 
! Отговори
Миленчо преди 13 години
Женена е с дете.. даже май са 2 :)нали така крименче :) Ив ;)
31
2
 
1
 
! Отговори
gogo mav преди 13 години
КРИМЕНА СТ ЗАГ, АЙ ЛЪВ ЙЮ
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки разбрал недоразбрал и пише. Още във САЩ не занят какво е станало а съфорумците вече решиха случая :))))
29
2
 
3
 
! Отговори
Мильо преди 13 години
пиенето е безплатно, но за ебането им искат пари. Да се чуди човек защо?!
28
6
 
3
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
Dear suforomci safsem pugre6no e da se s4ita 4e as kumeniram samo filusofki+kulturologi4ni sabitia! Az v ublasta na hazardta sam mnogo ve6ta i dori mnogo razbiram ot fsi4ki vidove hazardt!! I f Poker stars sam igrala, i vaf Ful Tilt i znam zborat ot chislata na roletkata-666! THE numbar of the beast!
27
1
 
11
 
! Отговори
МВР преди 13 години
Това смешно ФБР, ако МВР беше провело акцията, нямаше да останат пари за пране от рушвети!
26
1
 
2
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
МВР НЕ ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ ДАНС И ОБРАТНОТО КОЙ КОГО ПОДСЛУШВА Е ТОВА ПОКЕР В МИН.СЪВЕТ.ДРУГАТО Е КУМОВЛАШ.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
" .. обвиняемите са използвали банкови измами и парне на пари в особено големи размери. Редакторите ще пояснят ли какво точно означава " парне" ?! ......
24
2
 
15
 
! Отговори
Вещ преди 13 години
Защо не се опитат да затворят някой сайт базиран в САЩ. Защото плащат данъци в САЩ и им е изгодно да им тъпчат хазната.
23
4
 
15
 
! Отговори
Вещ преди 13 години
Смешни искове които ще бъдат отхвърлени много леко. Проблема с изброените сайтове е това че не са базирани в САЩ т.е. не плащат данъци там. Глупост съставена от американското правителство защото повечето американци с лека ръка прахосват пари на покер и това е за да не изтичат пари от САЩ навън. В целия ЕС остава законен. Който си мисли че това е хазарт явно изобщо нищо не разбира от покер.
22
3
 
3
 
! Отговори
СОБТ преди 13 години
Аз съм един от работещите в СОБТ , имаме разработка за тази ситуация в следващите няколко часа сърварите ще бъдат свалени!
21
2
 
10
 
! Отговори
некъв читател преди 13 години
Online gambling И какъв точно е проблема, като не се намират на територията на държавата, но имат валиден лиценз за целия ЕС? Не говоря за тия с покера, там е ясно. Проблемът е, че едни хора искат да им се плащат данъци за всичко. Нарича се рекет. Еми ше го духат...
20
7
 
7
 
! Отговори
Online gambling преди 13 години
Няма лошо в залаганията по интернет, щом има милиони ***, които искат да си загубят парите, но проблемът е в това, че не плащат данъци.
19
4
 
8
 
! Отговори
некъв читател преди 13 години
Само да не пипат Спортингбет, и без ФБР ще си ги фалирам:)))
18
5
 
3
 
! Отговори
ъх преди 13 години
Ростиславе, Ростиславе българи на всякъде ви се привиждат. хаха
17
3
 
9
 
! Отговори
до Всички за Кремена преди 13 години
ооо... Кременчето е опасна муцуна :) Който не я знае... много ще се чуди ! Нека всички само се радваме на постовете и ! Нищо повече от шут не е :)
16
2
 
4
 
! Отговори
Ростислав Тотев преди 13 години
Ситуацията с онлайн покера в момента наистина е много сложна. PokerStars и FullTilt са най-големите онлайн оператори, а след тази акция на ФБР целия бранш е "разклатен". Има версии, че до 48 часа ФБР дори ще затворят сайтовете като цяло, не само в САЩ, така че предстоят доста интересни моменти. Най-любопитното от цялата история е, че българин стой зад цялата криза в покера. Пълна разработка по темата:***/id4I6E
15
2
 
4
 
! Отговори
Ростислав Тотев преди 13 години
Ситуацията с онлайн покера в момента наистина е много сложна. PokerStars и FullTilt са най-големите онлайн оператори, а след тази акция на ФБР целия бранш е "разклатен". Има версии, че до 48 часа ФБР дори ще затворят сайтовете като цяло, не само в САЩ, така че предстоят доста интересни моменти. Най-любопитното от цялата история е, че българин стой зад цялата криза в покера. Пълна разработка по темата:
14
8
 
7
 
! Отговори
Покер-а преди 13 години
Аз пък съм изкарал 200 000 от тези сайтове! :)