Кумът на "WC" принц Хари е произведен в чин капитан

Той вече ще има право да лети на хеликоптер без инструктор
Обновена: 18 апр 2011 12:50 | 18 апр 2011 12:50,
28
Кумът на "WC" принц Хари е произведен в чин капитан
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британският принц Хари бе произведен в чин капитан след отслужване на пет години в армията, предаде АП, като се позова на съобщение на двореца "Сейнт Джеймс".

В разпространеното съобщение се посочва, че занапред досегашният лейтенант и правоспособен пилот на атакуващ хеликоптер "Апачи" ще бъде назоваван капитан Хари Уелски.

Принцът е бил удостоен в четвъртък със значката "Апачи" в знак, че е завършил успешно осеммесечното си обучение за управление на хеликоптер, включващо дневни и нощни полети, както и подготовка на земята.

26-годишният Хари вече има право да лети на хеликоптер без инструктор и продължава обучението си по работа с оръжия като част от службата си във военновъздушния корпус към армията.

Принцът постъпи в армията през април 2008 г. след 44-месечно обучение в Кралската военна академия "Сандхърст". Той отслужи 10 и седмици в Афганистан.

Новопроизведеният капитан ще бъде кум на сватбата на брат си принц Уилям с Кейт Мидълтън на 29 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: капитанпринц Хари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
редник №14 преди 13 години
Ходих да служа защото имаше наборна армия тогава и имах повиквателна. Но и тогава даваха заплати. 1.20 лв беше заплата на редник за месец. Не се опитвай да се правиш на много манталитетен капацитет, не ти отива. И за сведение, те парите си ги взимаха пак за членския внос на ДКМС, така че не съм ощетил много държавата с мойта "заплата".
26
4
 
1
 
! Отговори
До редник 14 преди 13 години
Ама ти срещу заплащане ли ходи да служиш, че имам такъв ясен спомен? Аз дори нямам спомен каква ми е била войнишката заплата. Въпрос на манталитет.
25
2
 
3
 
! Отговори
редник №14 преди 13 години
На мен никой не ми е казвал нито съм се скатавал, аз съм си изпълнил дълга, точно от 2 години. Повече не мисля какво имам да обяснявам, не си мисли че само ти си бил войник. Срещу заплащане разбира се, месечно за 1.20лв.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Редник 14, няма какво да се записвам, аз съм служил и съм си отслужил колкото са ми казали, ама ти май не си стъпвал в казарма.
23
2
 
5
 
! Отговори
редник №14 преди 13 години
Така и не си набихте в главите, че кралицата не може да прати никой в армията. И тяхната армия и нашата, сега, не са от наборни войници. И при тях и при нас, войник е професия. Който иска да служи, отива и постъпва на работа в армията. Който не иска, кралицата и да се наака не може да го накара. Хари е учил във военна академия, има си офицерски чин и служи, но срещу заплащане, а не защото на баба му иска.Като толкова искате, отивайте и се записвайте в армията да служите, какво ви пречи?
22
4
 
5
 
! Отговори
Запасняка преди 13 години
Значи при тях е традиция и може, а при нас не е традиция. При нас не е традиция синовете да ходят в казарма, въобще не е традиция. След освобождението от турското робство, винаги е имало наборна служба. Ама сега псевдо-демократите ни учат на пацифизъм!
21
5
 
4
 
! Отговори
нацистката униформа преди 13 години
Сигурно "дърти Хари" ще облече за сватбата отнво нацистката си униформа!
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При тях е традиция - просто синовете на благородниците са ставали морски или сухопътни офицери или духовници.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами връзката е елементарна. Значи Кралицата може да прати децата си в казармата а *** и Пульо не могат. Пацифисти няма що! А връзката с Добри Джуров е като допълнение, за да покаже тотално сбърканите разбирания на псевдо-демократите-пацифисти, които в изроденият си анти-комунизъм отричаха всичко поголовно!
18
3
 
1
 
! Отговори
оня преди 13 години
научете се да пишете коректни заглавия. пожелавам ви наследници на хероин, простаци смотани!
17
2
 
9
 
! Отговори
редник №14 преди 13 години
до: БНАКралицата не праща никой по задължение в армията. Принца е постъпил във военна академия, там не ги пращат, а се ходи по желание. За да станат офицери. Защото при тях в семейството е традиция това. Виж от друга страна, едно време всички търсехте начин да скатавате казармата, кой с връзки, кой с болнични, кой с кинти, а сега ревете. И каква е връзката с Добри Джуров? Лека му пръст на сина му, ама нерде Ямбол, нерде Стамбул?
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво ще е когато използвате абривиешъни за да са правите на оригинални да пояснявате от кои думи са, защото WC за мен и предполагам други които не се интересуват от светски сватби, не значи нищо друго освен тоалетна
15
1
 
6
 
! Отговори
UK преди 13 години
До ИмеНовината е в категорията-любопитни новини. Имаш опцията да не е отвориш ако не ти се чете.Ако желаеш по сериозни новини, чети тези от ляво на сайта. Нещо например като разведряващата новина-Българинът "богат" с 514 лв. на калпак.
14
4
 
3
 
! Отговори
Фен от Село преди 13 години
И нищо всичко PR боза ...из без това половината им армия е гейска !
13
4
 
1
 
! Отговори
ганкин преди 13 години
Ми мноо хубуу,и ся кво!?..
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хари или Хенри? А на тези какво им е рептилското?
11
5
 
31
 
! Отговори
БНА преди 13 години
Това за хиляден път ме убеждава колко ни е сбъркан псевдно-прехода. Разтурихме си Армията заради разни дървени философи. Английската кралица може да прати внук си войник за ПЕТ години(!!!), ама Пенка от Пенчево не може. Няма такъв майтап.Навремето на ген.Добри Джуров големият му син загина в авиокатастрофа с изтребител МИГ и Генерала НЕ наказа никой...а можеше да ги избеси по дърветата...сега плюват, нещастници безродни...
10
5
 
15
 
! Отговори
Име преди 13 години
Аз не помня в България някога да се е шумяло толкова много за някаква сватба. Ако може някой да ми обясни, какво ни топли, че някъде някакъв принц ще се жени? Боли ме фара, както и него го боли за нас... :)
9
2
 
6
 
! Отговори
Някой преди 13 години
Поне заглавието го напишете без пунктуационна грешка...
8
6
 
10
 
! Отговори
Пеликана Грую преди 13 години
Дреме ми на к... клюна за тая умряла сватба...