Обама няма да покаже снимката на Осама

Според него не е крайно необходимо да се дават такива доказателства
Обновена: 5 май 2011 06:48 | 4 май 2011 23:27,
140
Обама няма да покаже снимката на Осама
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президентът на САЩ Барак Обама е решил да не бъдат показвани снимки на убития при операция на американските специални части в неделя в Пакистан лидер на терористичната мрежа Ал Каида Осама бен Ладен.

Обама обявява това свое решение в интервю за американската телевизия Си Би Ес, което предстои да бъде излъчено в неделя. Белият дом е подложен на натиск да покаже снимкови доказателства, че бен Ладен е мъртъв. Говорителят на американския президент Джей Карни заяви вчера, че въпросът все още се обсъжда, тъй като снимките са ужасни и може да предизвикат размирици в някои части на света.

Републиканецът Майк Роджърс - председател на комисията за разузнаването към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, предупреди, че публикуването на снимката на убития Осама бен Ладен може да изложи на опасност американските войски в Афганистан и на други места, съобщи Асошиейтед прес.

Привържениците на "теорията на конспирацията" така или иначе няма да бъдат убедени, че бен Ладен е мъртъв, посочи още той. Председателят на сенатската комисия по външна политика Джон Кери каза пред Ройтерс, че е бил уведомен, че снимките няма да бъдат публикувани и окачестви това като "напълно правилно решение".

По думите му не е крайно необходимо да се дават такива доказателства за смъртта на бен Ладен, които да създадат условия за "неуместна жестока експлоатация" на темата, което може да предизвика реакции "в част от света".

Представители на САЩ заявяват, че при операцията в понеделник Осама бен Ладен е бил прострелян в лицето и че на снимките на трупа се виждат парченца мозък. Сенаторката Кели Айоти каза днес пред репортери в Капитолия, че снимката, която е видяла, според нея потвърждава самоличността на бен Ладен.

Тя добави, че той е имал рана на лицето и че снимката й била показана от друг сенатор. Айоти направи тези изявления, след като директорът на ЦРУ Леон Панета бе информирал за операцията членовете на сенатските
комисии за въоръжените сили и за разузнаването на закрито заседание.

Не е ясно дали Кели Айоти е видяла снимката по време на това заседание, или другаде, посочва Ройтерс. Сенатори, присъствали на заседанието, казаха, че на него не са били показвани снимки на убития.
 


 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
amerika proizvejma da teroristi ,posle gi puska po sveta dava im pari za da ima konflikti i sled tova bie tapana zaedno s prezidenta cialata im intrigantska imperialisticheska darjava sasht e takava da sazdavat haos i da imat izgoda ot tova .zablujdavat prostite hora .
128
1
 
0
 
! Отговори
Jana преди 13 години
***YBIISTVOTO E JESTOKO YBILI SA I DEZATA MY***SATOVA NE ISKAT DA POKAJAT****
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Обама да го *** в г***. Знае, че почти целият свят умира от любопитство и си трае. Де*** и нещастника му черен!
126
1
 
4
 
! Отговори
от централата преди 13 години
Сега на 6 май отново организираме протест със заглавие "ДЕН НА ГНЕВА", поканили сме и ислямистки водачи от близките нам арабски страни, които също протестираха с мотото "Ден на гнева". Станишев ще води протеста, а отстрани с калашници ще дефилират брадати и забрадени другари. Отзад ще кретат червените баби и дедовци. Призоваваме всички на протеста. Накрая ще има томбола и щастливците ще бъдат награждавани от Първанов с ордени.
125
2
 
4
 
! Отговори
Хоп-троп! преди 13 години
Обама лъже като дърт комунист. Осама не е убит, а е жив и здрав. БСП са го поканили на конгреса им. На него ще присъстват и други такива важни персони от ръководството на Фатах, Хизбула, Първанов им е обещал да ги награди с ордени "Стара планина"- степен за борбата им срещу американските загнили капиталисти, както обичаха да казват нашите комунистически величия. Явно БСП си е наистина преоблякла се БКП. Вижте ги само синовете на бившите партийни другари-Станишевци, снахи на Пръмовци и т.н.
124
2
 
4
 
! Отговори
МИСЛЕЩИЯТ преди 13 години
.....Осама беше убит още при бомбардировките над Тора Бора.....просто тогава на америкаците им беше нужен за ирак и афганистaн.....
123
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 13 години
И кво стана тя според червените дописници-глашатаите на БСП-комунисти: значи Обама лъже, Осама е жив и здрав и БСП го канят на митинг с мото "Ден на гнева", на митинга ще присъстват представители на Хамаз, Фатах и други такива формации. Да ни е честита новата линия на БСП-линия на гневната революция на червените баби и дедовци. Ха, ха, ха!.
122
4
 
5
 
! Отговори
Pfff преди 13 години
*** *** - измисли си я цялата тая USAama простотия за да си вдигне съсипания рейтинг !
121
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Осама да не се крие повече, а да даде едно интервю по Ал Джажира, че червените ореваха орталъка за него. То не напразно оня ден на 1 май излязоха на протести с ислямисткото мото "Ден на гнева".
120
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** американски ***, няма балами, които да ви вярват на измишлотините!!!
119
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
Само една дума Wikileaks
118
1
 
7
 
! Отговори
снимка на Обама преди 13 години
Обама няма да покаже снимката на Осама. Но може някой от наследниците на Осама да пожаже снимка на Обама!
117
1
 
10
 
! Отговори
Е.Бернайс преди 13 години
"Който е против САЩ е червен комунист"Дори и не осъзнавате колко сте ограничени. Тези лайт мотиви от ерата на студената война са отживелица.Мозъчните тръстове, спонсорирани от ЦРУ отново са в стихийна кампания по обработка на общественото мнение. Разберете не сте на нивото на Едуард Бернайс и плиткоумната ви пропаганда ви прави още по-жалки.
116
1
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 13 години
смешници!
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много Алгафаровци има в страната ни. Оня ден по ТВ и той ревеше за Осама. И тия се натискат да ни управляват още.
114
6
 
5
 
! Отговори
До 122 преди 13 години
"възрастен болен човек" - само да не се разплачеш за тоя терорист и убиец. Леле колко червен рев за добрия човечец Осама. Не се учудвам, че червените винаги възприемат наобратно нещата. За това толкова мразят Борисов, защото те просто са заслепени от собствената си идеология и на злото казват, че е добро, а на доброто, че е зло. Абе комунисти, кво да ги правиш.
113
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бараката ОБАМА е толкова проста и *** афроамериканска лейка че ако имаше 2 неврона в черната си *** кратуна щеше да осъзнае че 70 % иот амеканнцитеи 90 от света не вярват и дума от всичките им глупости и постановки
112
6
 
5
 
! Отговори
комп преди 13 години
Как да покажат снимката и видеото, като ще се види, че убиват от упор един възрастен болен човек! Ще изглеждат жалки в очите на света. Един скапан болен старец е враг номер едно, който ги изплаши до смърт. Никак не се вписва в кампанията за президент на афро-американеца, бореца за мир, който подписа заповед да убият един дърт болен арабин, вместо да го изправят за съд. Ефектът може да е точно обратен и да не го преизберат за президент на най-задлъжнялата страна в света.
111
1
 
4
 
! Отговори
до 118 преди 13 години
НА ЯЖ БЕ ЕТО Я СНИМКАТА ВИЖ ИСИНСКАТА СЪЩНОСТ НА ОСАМА.
110
2
 
0
 
! Отговори
narod преди 13 години
obama koi znae kolko platil na laden