Обама няма да покаже снимката на Осама

Според него не е крайно необходимо да се дават такива доказателства
Обновена: 5 май 2011 06:48 | 4 май 2011 23:27,
140
Обама няма да покаже снимката на Осама
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президентът на САЩ Барак Обама е решил да не бъдат показвани снимки на убития при операция на американските специални части в неделя в Пакистан лидер на терористичната мрежа Ал Каида Осама бен Ладен.

Обама обявява това свое решение в интервю за американската телевизия Си Би Ес, което предстои да бъде излъчено в неделя. Белият дом е подложен на натиск да покаже снимкови доказателства, че бен Ладен е мъртъв. Говорителят на американския президент Джей Карни заяви вчера, че въпросът все още се обсъжда, тъй като снимките са ужасни и може да предизвикат размирици в някои части на света.

Републиканецът Майк Роджърс - председател на комисията за разузнаването към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, предупреди, че публикуването на снимката на убития Осама бен Ладен може да изложи на опасност американските войски в Афганистан и на други места, съобщи Асошиейтед прес.

Привържениците на "теорията на конспирацията" така или иначе няма да бъдат убедени, че бен Ладен е мъртъв, посочи още той. Председателят на сенатската комисия по външна политика Джон Кери каза пред Ройтерс, че е бил уведомен, че снимките няма да бъдат публикувани и окачестви това като "напълно правилно решение".

По думите му не е крайно необходимо да се дават такива доказателства за смъртта на бен Ладен, които да създадат условия за "неуместна жестока експлоатация" на темата, което може да предизвика реакции "в част от света".

Представители на САЩ заявяват, че при операцията в понеделник Осама бен Ладен е бил прострелян в лицето и че на снимките на трупа се виждат парченца мозък. Сенаторката Кели Айоти каза днес пред репортери в Капитолия, че снимката, която е видяла, според нея потвърждава самоличността на бен Ладен.

Тя добави, че той е имал рана на лицето и че снимката й била показана от друг сенатор. Айоти направи тези изявления, след като директорът на ЦРУ Леон Панета бе информирал за операцията членовете на сенатските
комисии за въоръжените сили и за разузнаването на закрито заседание.

Не е ясно дали Кели Айоти е видяла снимката по време на това заседание, или другаде, посочва Ройтерс. Сенатори, присъствали на заседанието, казаха, че на него не са били показвани снимки на убития.
 


 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
3
 
! Отговори
до UK преди 13 години
Щом ти,с този правопис си успял-ще успеем и ние,ако искаме!
28
1
 
7
 
! Отговори
... преди 13 години
и същите тия терористи и режими които създадоха американците ... почнаха да стават заплаха и за САЩ и за съседите си...пример...садам окупира кувейт 90та...пак щото американците му бяха друшки...и го подкрепяха само и само да не стане Ирак комунистически...но ония стана опасен...и за тва му влезнаха не за някав смешен петрол с който америка 100 години не може да си избие трилионите които хвърли там...за влияние става всичко...петрол и опиум било ... супер елемнтарно мислене!!!
27
6
 
9
 
! Отговори
UK преди 13 години
Искрено сажелявам за малкото останали интелигентни Българи в тази страна наречена България. Вие сте герои без да го осъзнавате. Да се сблъсквате всекидневно с ниско образовани селендури,гадни грозни силиконови пачаври, ***,дебелогъзи мутри и вонящи чалгари не е лесно. Дано и вие да се измъкнете успешно от тази зловеща пасмина.
26
4
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
Абе момченце, даже самите американци казват че Ладен няма връзка с атентатите на 11 септември. К'ви глупости ми плямпаш? Осама е създаден заради маковите полета в Афганистан, за да могат хамериканчетата под предлог че преследват Ладен да изнасят на запад наркотици без пари от тези площи, чадо ненагледно!
25
6
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Не е умен,а хитър! А който му вярва е ***!
24
7
 
3
 
! Отговори
...до 22 преди 13 години
създаден не за да взривява самолети на тяхна земя както си мислиш ти...през студената война напраиха мн грешки американците...създадоха ***...които после се обърнаха срещу тях...ей за тва америка беше принудена да го намери и убие тоя...!!!
23
4
 
5
 
! Отговори
az преди 13 години
Правилно решение да не показва снимки .Нека противниците му да докажат , че чалмата е още жив.Представяте ли си реакцията на освирепелите *** , ако видят лиреда ли гръмнат.Обама е както винаги умен.
22
2
 
12
 
! Отговори
от 20 преди 13 години
и всеки малко информиран човек знае че тоя Осама и Ал Кайда бяха създадени от американските служби с цел да спрат съветския съюз в Афганистан....по същите причини беше създаден и Садам...но след краха на СССР ... американците осъзнаха какви изчадия са създали в арабския регион само и само да не станат комунисти и се втурнаха да си поправят грешката...първата война в залива...и Осамата се обърна срещу САЩ по4на да гърми техни посолства навсякъде по света...стана враг номер 1 на САЩ...
21
7
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
Ахааа, значи сам казваш че е създаден от USA този образ, пък после да не вярваме в конспирации? Що за *** тип си?)))
20
3
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 13 години
13-това е Уке бе хора! Кой ще му чете глупостите-цяла страница!???А за обама..."верваме" ти маймуняко!
19
10
 
7
 
! Отговори
... преди 13 години
престанете вече с тия конспирации бе ... друга работа нямате ли си...в тъпите ви тикви е забита една мисъл америка и запада са лоши...и от там квото направят или не е вярно или е лошо...бил измислен не знам си кво...вие сте измислени...вярно е че беше създаден от USA...но и американците и руснаците през студената война бяха готови на всичко само да не наделее противниковия начин на живот в дадена държава...
18
16
 
4
 
! Отговори
UK преди 13 години
ДО 16Българските комунисти най-много от всички са известни с генетично-паническата си реакция когато чуят думата Америка. Кухината в техните мозъци към Америка е огромна и тя не може да се запълни само с отворени граници или частно-собственическа икономика. Десетки години сталинска пропагандна бомбардировка на мозъците им е създала не само огромен вакуум, но и съответния рефлекс: за да живеят под надзора на Русия те е трябвало да пълзят, да се кланят и да слушкат, а ако не слушкат да премигват виновно. Това за тях отдавна е станало втора природа. При комунистите това е мазохистична практика. Затова най-хубаво си им е с руснаците с тях те плюскат водка, прегръщат се и се целуват непременно в устата и както големия пес надува перки когато види малкия да му се умилква, така и на малкия му става драго когато големия му каже: Курица не птица Болгария не за граница.Това съвсем не значи, че Русия ги обича. Напротив, напротив, те самите знаят че не ги обича, че Русия е студенокръвен сметкаджия и обирач, но въпреки това й се умилкват , защото ги е страх да се изправят пред света на двата си крака. И ето че пак стигнахме до там страх ги е, защото свободата и истината никога не са били част от речника им. От тия думи българските комунисти се плашат и затова предпочитат да правят нещата заднешки, потайно и страхливо. На това ги е научила безропотната им любов към Русия. На нея те са отдадени доброволно и за нея са готови да робуват доброволно. Затова и Америка ги плаши, защото не знаят как да гледат на свободата й. Плаши ги и факта, че не я познават, но от Русия са се научили да я мразят още преди да са я опознали. Кога например сте чули да кажат нещо за американската революция? Или чули ли сте за поне едно публично обсъждане на американската политика, отбелязване на дата или философстване за американския феномен, за идеологията и принципите му, за постиженията и недостатъците му?
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Особено ме напуши на смях, когато преди няколко дни си включвам тв-то и гледам Осама дава изявление" ....Много големи професионалисти, рискувайки живота си убиха Бен Ладен" Сякаш разправяше приказка, но не е случайно така да ми е прозвучало. Днес други новини..."Задържали го жив"...ама после що са го утрепали хамериканските командосчета? Някой може ли да ми даде обоснован отговор?Пхахахахха! Баси жалката хамериканска манипулативна пародия!
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 13 - той льолото дори не е научил правилно български, колкото и да иска да се представи за българин
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ. КОМЕНТАРА НА 13 Е ПЛАТЕН ПОРЪЧКОВ ОТ ДЕЖУРЕН ДЕЗИНФОРМАТОР. НЕ ГО ЧЕТЕТЕ. ПОВТАРЯМ, НЕ ГО ЧЕТЕТЕ. ТОВА Е ДЕЗИНФОРМАЦИЯ.
14
4
 
11
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
Абе льольо, кой ти казва че има изобщо такъв човек - Бен Ладен бе? Този образ си е поръчка на ЦРУ. И когато кажат го махат от сцената. *** овцете дето сте!
13
26
 
4
 
! Отговори
UK преди 13 години
Съобщенията за смъртта на Осама Бин Ладен събудиха позаспалите теоретици на конспирацията. Веднага в интернет скочиха защитниците на истината. А според тях тя е една Осама е жив, това, което съобщава американският президент е лъжа, всичко е менте. Добре, да повярва човек за момент на конспираторите. Ами ако след седмица Осама се появи на видеозапис и помаха с ръчичка Жив съм, тук съм? Луд ли е американският президент да обяви някого за мъртъв, ако той е жив? Но за майтап, сигурно ще се появи и такъв да твърди, че e Осама и си е жив. Те и за Еливс Пресли така твърдят За случая се знае, че е взета ДНК проба от тялото на убития, дори са го показали на една от жените му да го разпознае. Това няма да е достатъчно на конспираторите. Те твърдят, че американците сами са си срутили двата небостъргача на 11 септември, та сега някакви ДНК проби ли и съпруги ще ги убедят И теориите на конспирацията се сипят една след друга - Щатите всъщност били в комбина с Осама, той е агент на ЦРУ и едва ли не си говори по телефона с президента Обама, и са се договорили да го обявят за мъртъв. Глупост връз глупост Но, интернет веднага подхрани конспиративните теории. В същия ден, в който беше съобщено за смъртта на Осама Бин Ладен, в интернет беше разпространена снимка на убития, с разкървавена и обгорена горна част на главата. Но снимката е груб фалшификат. Просто е взет портрет на Осама Бин Ладен от 1998 г. и е обработен с фотошоп. Елементарна манипулация. Само че тази снимка е показана по екрана на някакви пакистански и арабски телевизии, преснимана от екрана и се разпространява в интернет като автентична. Някой се забавлява хората търсят с Гугъл снимка на убития що да не им дадем такава снимка? Да, ама конспираторите само това им трябва. Веднага ще разобличат недодяланата фалшификация и ще кажат видяхте ли как ни лъжат?За смъртта на Осама е съобщавано вече три пъти в последните 10 години. Все разни декларации, хипотези и предположения, включително изказвания като това на покойната бивша президентка на Пакистан Беназир Бхуто и др. Но нито веднъж официално от американската администрация. Сега става дума за акция на американските служби, с подкрепа на пакистанската армия и официално съобщение на президента на САЩ. Тялото на Осама Бин Ладен е погребано по мюсюлмански обичай, но в морето, да не остава гроб. Конспираторите никога няма да повярват. Според някои той дори не съществува. Американците са си го измислил Осама, и сами са си съборили небостъргачите, за да си оправдаят войните в Азия, а сега замазват следите Конспираторът не вярва на очите си, а на теориите си. Той може да види как самолет удря небостъргач, но няма да повярва. Ще каже, че това е манипулация. В щатите конспираторите били 6-10%, в други, по-слабо развити страни 20-30%. Спорът няма да приключи никога. Впрочем, спор няма. Има конспиратори те са убедени в теориите си и нищо не може да ги разубеди.
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То даже вече не ми се коментира от смях. Няма такива *** като ЦРУ и цялата хамериканска управленска пасмина. То бива наглост и безочие да лъжеш и манипулираш хората, но това си е за разстрел.Смърт за Обама, Смърт за всички ***-империалисти, участвали в този театър.
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това ги чака всички агенти на ЦРУ. Първо те използуват, после те хвърлят на акулите.
10
6
 
29
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Сами си го създадоха, сами си го унищожиха. Дали са го убили сега или преди време или са го скрили е все тая. Повече няма да го ползват...