Ликвидираха Осама, а сега накъде?

Според анкета на Dnes.bg всеки трети не вярва в смъртта му
Обновена: 19 май 2011 10:13 | 19 май 2011 10:12, Красимир Ангелов
42
Ликвидираха Осама, а сега накъде?
Снимка: БТА

Близо 2 седмици след ликвидирането на лидера на "Ал Кайда" Осама бен Ладен въпросът „Какво следва оттук нататък“ продължава да стои актуален пред света. Първото, което последва, беше ясно – затягане на мерките за сигурност.

Първи, разбира се, бяха американците, които веднага засилиха охраната по летищата, гарите и метрото в големите градове.

Всъщност може би бяха втори, защото пловдивският кмет Славчо Атанасов засили мерките в Града под тепетата още... 3 дни преди убийството на лидера на "Ал Кайда".

Предполага се, че службите в Пловдив вече са готови с план за повишаване на мерките за сигурност заради опасенията на кмета, че включването на фрегатата „Дръзки“ в операцията на НАТО в Либия може да превърне града в мишена.

Всичко това ни накара да ви попитаме в нашата анкета: „Какво следва след ликвидирането на Осама бен Ладен?“

Почти 1/3 (31%) от участвалите в анкетата близо 10 100 души отговарят, че очакват нови кървави атентати като отмъщение за гибелта на сочения за терорист №1.

Едва 4% от запитаните са оптимисти и смятат, че с ликвидирането на Осама бен Ладен настъпва краят на неговата терористична организация и на тероризма по света.

Всеки пети (22%) пък отчита, че отговорникът за атентатите на 11 септември 2001-ва от няколко години не е активна фигура и едва ли неговата смърт ще доведе до особена промяна в международната борба с тероризма.

Интересен факт е големият брой на хората, които не вярват, че Бен Ладен е убит. Близо 29% от отговорилите изказват съмнение в достоверността на операцията за ликвидирането на лидера на „Ал Кайда“.

Останалите 13% оценяват примера на пловдивския кмет Славчо Атанасов да повиши мерките за сигурност в града, които да предпазят страната ни от евентуални бъдещи атаки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Осама бен Ладен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Fox преди 13 години
зонбират хаха, смятай когегата направи дълбок коментар
37
6
 
4
 
! Отговори
Hans Rus преди 13 години
Да и понеже в САЩ хората се зонбират затова живеят толкова зле и надницата им е колкото годишната ти заплата в България. ***!
36
4
 
11
 
! Отговори
koko преди 13 години
В България 31% от анкетираните не вярват, а в САЩ абсолютно всички 100% вярват, голямо стадо са.Вярват и за кулите на 11 септември 2001, вярват на всичко коетоим втълпяват, зобмита. Лошото е,че с тяхната пропаганда в Българиячрез филми, музика и интернет , младите започнаха и те да се зомбират.Така с тази иделогическа война за едно поколение ще ни превземат."Лошо Седларов, лошо!"
35
1
 
7
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
От цялата гюрултия важното е, че Осама вече официално е политически "мъртъв". Резултат - вместо света да стане по-добро място за живеене, ние още по-строги мерки за сигурност въвеждаме.
34
2
 
6
 
! Отговори
:) преди 13 години
Това са същите тези 71%, които гълтат всякакви *** от новините, ***, вярващи в "демокрацията" и прочие ***
33
2
 
2
 
! Отговори
майната преди 13 години
Обръщение до американския народ!Скъпи братя, сопкоино, не остана! Трябва да издържите смо до края на годината /след местните избори в България/, след това ще Ви изпратим нашият Кмет на гр. Пловдив - Главчо Атанасов, кто консултант по националната Ви сигурност и ще спите спкоино. Главчо ги разбира тези неща. Сами прочетохте как ги затегна мерките в Пловдив 3 /ТРИ/ дни преди вашите хора да си свършат работата......, повтарям 3 дни по-рано, когато Вашите "Тюлени" може и да не са знаели, че ще ..
32
8
 
2
 
! Отговори
androsbg преди 13 години
Това са същите 29% които вярват в конспирации, ***, вярващи в извънземни и прочие ***.
31
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На цървулите, вярващи на комунистическата пропаганда, припомням, че Осама и Ал Кайда лично признаха за атентатите от 9/11
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като знам как се гласува за вот на мненията, чак ме хваща смях за начина на глауване в анкетата!---------------------------------------------------Тъй като днес. бг е червено издание,ДС и ДПС са измислили хитър начин тъпанарите от измиращия им електорат да гласуват "уж", че са много, а всъщност са 2-3 и си дигат рейтинга...... Заставате върху страницата натискате десния клавиш и дублирате страницата колкото си искате може и 50-100 пъти след което цъкате "+" или "-" на удобните коментари за мафиозите от бсп! Дават някой и друг лев на 2-3 пенсионера, дето са им ампутирали съвестта и по цял ден чукат минуси на неудобните кометари!Важното е пак да са на власт тройните крадци от бсп-дпс-ндсв! Колко са елеметарни комунистите, а най-интересното е че им позволяваме на тия крадци, лъжци и дезинформатори да ни манипулират вече 20 години с такива прости начини! И анкетите им са манипулирани по този начин!
29
0
 
1
 
! Отговори
до #14 преди 13 години
а ти предполагам си от този процент хора кадето се обличате като по телевизията..храните се като по телевизията..още по лошо е че и мислите като по телевизията.. а най-лошото е че и възпитавате децата си като по телевизията..
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малка поправка към статията - Бин Ладен НЕ Е отговорник за атентатите на 11 септември, отговорникът все още си е активна фигура. Виж, ОПРАВДАНИЕТО на САЩ за агресията им - т.е. Осама - той може да е бил, или не, активна фигура.
27
0
 
3
 
! Отговори
Radecki преди 13 години
Jiv e toi jiv e neide iz balkana
26
0
 
1
 
! Отговори
СД преди 13 години
Те вярват на Бойко :-)))
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Резултатите от анкетата показват единствено интелигентността на анкетираните
24
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато ФСБ (бивша КГБ) е жива и произвежда кадри няма да има нито мир нито спокойствие.Да си изберат нови цели оттам.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"До 17: "Мммм, открийте разликата!"- Разликата е, че не избиват невинни деца в школото(Беслан),не се самовзривяват на спирки и в детски градини.Мадрид,Лондон,Мумбай!Да изброявам ли и други "героични" постъпки,които са типично присъщи за тази фанатизирана ***,която в Европа живее на наш гръб и се плоди като *** от безделие!"Най-големите терористи сочат по-малките! Конкуренция ли, брато Ешкенази?!
22
0
 
0
 
! Отговори
benkovski преди 13 години
i men taka me biha,ama nakraja mi probutaha deteto :(
21
3
 
2
 
! Отговори
Mango преди 13 години
До 17: "Мммм, открийте разликата!"- Разликата е, че не избиват невинни деца в школото(Беслан),не се самовзривяват на спирки и в детски градини.Мадрид,Лондон,Мумбай!Да изброявам ли и други "героични" постъпки,които са типично присъщи за тази фанатизирана ***,която в Европа живее на наш гръб и се плоди като *** от безделие!
20
2
 
2
 
! Отговори
to60 преди 13 години
spored ruski cia agent, osama bin laden e umrial ot sobstvena smurt prez 2006-ta godina....samo kato info
19
1
 
12
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Едва ли помните,а и не знаете - 1939г."Операция Глайвиц"Полша,"Тонкинския залив" Виетнам и къде ли не,едни и същи Световни престъпници провокират инвазии и се самопоканват!Отдавна е показано и доказано,че сами си взривиха кулите,претекст за инвазия в Авганистан,Ирак.Целта е Иран,който не кляка на никого.Завихриха смени по арабския ислямски свят по начин който ни пробутаха и на нас.Е,ударят ли Иран,ще стане каквото трябва!Апокалипсис,помитащ създателите си!И тази статийка е наведена услуга!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe