Приятели спретнали капана за Строс-Кан?

Те предложили седемцифрена сума на предполагаемата му жертва
Обновена: 25 май 2011 15:10 | 25 май 2011 13:25,
30
Приятели спретнали капана за Строс-Кан?
Снимка: Reuters

Приятели на Доминик Строс-Кан са предложили седемцифрена сума на семейството на камериерката, която твърди, че е негова жертва на сексуално посегателство, за да се сложи край на случая, пише в. "Ню Йорк пост". Вестникът се позовава на неназована френска бизнесдама.

Семейството на предполагаемата жертва на Строс-Кан живее в бедно село в Гвинея. Самата камериерка се грижела сама за 15-годишната си дъщеря, припомня вестникът.

Същевременно "Монд" съобщава, че Никола Саркози е разполагал с компромат за Строс-Кан. При рутинна полицейска проверка Строс-Кан бил заловен с проститутка в кола в Булонския лес. Инцидентът станал преди изборите за президент през 2007 г.

Полицията съобщила за това на Саркози, който по онова време беше министър на вътрешните работи. Той предпочел тогава да запази информацията в тайна, защото Строс-Кан тъкмо бил загубил вътрешнопартийните избори на социалистите и нямало да се бори за президентския пост.

Още по темата
Според френски издания обаче Саркози предпочел в последните няколко седмици да извади наяве компромата, след като допитвания до общественото мнение показаха, че ДСК ще му бъде достоен съперник на изборите за президент догодина.

Френски вестници, сред които и "Монд", обаче отказали да публикуват компромата за Строс-Кан, за да не накърнят неприкосновеността на личния му живот. Засега нито парижката полиция, нито френското министерство на вътрешните работи са потвърдили, нито пък отрекли информациите, че Саркози е разполагал с компромат срещу Строс-Кан.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** работа навсякъде, не само в България.
8
4
 
15
 
! Отговори
YYYYYY преди 12 години
В Бyлонския lec ca camo травестити!!Абсолютен первер
7
1
 
16
 
! Отговори
! преди 12 години
Ясно е,че мръсните политически игри в цял свят са едни и същи- разликата е само в цифрите- тук, например, нашите политици не биха се бръкнали толкова дълбоко- не е защото нямат, а защото са стиснати!
6
1
 
35
 
! Отговори
Никита преди 12 години
Моля, сменете заглавието, такава фактологична грешка!!!! Приятелите плащат на въпросната дама да се ОТКАЖЕ, ОТ ПОКАЗАНИЯТА СИ И ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ С РЕЗИЛА!!!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при такива приятели , какво ли да очаква от враговете си ?
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този така го наредиха. Жена съм и ако е вярно да си понесе последствията, но не мислите ли че твърде са завишени някои цифри, като например гаранцията - 1 мил.!? В САЩ на ден стават стотици изнасилвания, десетки от тях са брутални, чудно ми е колко от задържаните са с такава гаранция или дават по 200 хил. на месец за охрана!? И все пак акт имало ли е или е нямало, вече колко време никой не казва - да имало е акт, с натъртвания и разкъсвания (както е при изнасилване), удрял я, бил я и т.н.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрах къде е капанът ?Само разбрах че приятелите на дъртия коцкар са предложили подкуп на близките на камериерката .
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то аз отдавна знам че това си е компроматче на Сарко:) Просто американците му наравиха услуга, защото франсетата пък удариха Либия:)
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е зле да смени средата този и да си намери нови приятели.