Президентът на Йемен няма да се завърне в страната си

Мястото на пребиваване още не е уточнено според саудитски източник
Обновена: 17 юни 2011 17:18 | 17 юни 2011 17:18, Елка Василева
0
Президентът на Йемен няма да се завърне в страната си
Снимка: Reuters

Президентът на Йемен Али Абдула Салех, който бе приет в болница в Саудитска Арабия след нападение срещу двореца му на 3 юни, няма да се завърне в страната си, съобщиха неназовани саудитски официални представители, цитирани от Франс прес и ИТАР-ТАСС.

"Президентът Салех няма да се завърне в Йемен. Мястото на пребиваването му още не е уточнено", заяви пожелал анонимност саудитски източник, който намекна, че Салех може да напусне Саудитска Арабия.

Салех е на лечение в болница в Рияд след атентата срещу президентския комплекс от 3 юни. Отначало бе съобщено, че е получил незначителни наранявания от осколки, но впоследствие стана известно, че е получил тежки изгаряния на лицето и гърдите. Той претърпя няколко операции, включително козметична.

Още по темата

Представители на йеменското държавно ръководство обещаваха, че Салех ще се завърне до две седмици.

Въпреки това опозицията отпразнува победа след продължилите с месеци антиправителствени демонстрации и пристъпи към политическо уреждане на конфликта, започвайки преговори с вицепрезидента, който управлява Йемен в отсъствието на Салех.

През изминалите две седмици обаче преговорите за предаването на властта не постигнаха напредък и опозицията не е получила гаранции за сформиране на преходно правителство.

Йеменски официални представител пък заяви, че Салех ще се завърне в Йемен до няколко дни, предаде Ройтерс.

"Президентството потвърди, че президентът ще се завърне в близките дни. Здравето му се подобрява непрестанно", заяви заместник-министърът на информацията на Йемен Абду ал Джанади. Той не посочи конкретна дата, на която Салех ще се върне в страната, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари