Атентаторът от Осло искал да промени обществото

Полицията задържа още няколко души във връзка с нападенията
Обновена: 24 юли 2011 15:12 | 24 юли 2011 15:12,
113
Атентаторът от Осло искал да промени обществото
Снимка: Reuters

Адвокатът на Андерс Беринг Брейвик, заподозрян за двете атаки в Осло, заяви в телевизионно интервю днес, че клиентът му искал да атакува обществото, за да го промени, предаде Асошиейтед прес.

Той искал промени в обществото и от негова гледна точка трябвало да предизвика революция, заяви адвокатът Гейр Липестад по обществената телевизия.

Адвокатът потвърди, че Брейвик е категоричен, че е действал сам. Той искал да атакува обществото, неговата структура, начина, по който функционира.

Липестад отказа повече подробности по мотивите на Брейвик, но уточни, че неговият клиент ще предложи повече информация на съдебното заседание по мярката му за задържане утре.

Той ще бъде прегледан от полицейски лекар преди заседанието. Брейвик помолил то да се проведе при закрити врати.

Норвежката полиция е задържала още няколко души във връзка с вчерашните нападения в Осло, при които загинаха 92 души, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на независимия телевизионен канал Те Ве 2 и на онлайн изданието на вестник "Верденс ганг". Арестите са били извършени в Осло.

От полицията няма потвърждение на тези съобщения. По-рано днес бе съобщено, че норвежката полиция е започнала акция в Осло, свързана с вчерашните нападения.

Според анонимни източници в операцията участва специализираната контратерористична полицейска част Делта. Полицията бе предупредила, че вероятно ще предприеме вторични акции, за да се увери, че няма допълнителни заплахи.

Междувременно бащата на Брейвик, заяви, че е шокиран и научил за участието на сина си от вестниците, предаде Ройтерс. Мъжът е пенсионер, който живее във Франция, и по думите му не поддържа контакт със сина си от 1995 г.

Четях вестниците онлайн и внезапно видях името и снимката му в интернет. Изпаднах в шок и още не съм се съвзел, разказал бащата пред в. "Верденс ганг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
до мусли преди 12 години
ако си вярващ мисюлманин и обичаш да четеш прочети "Сблъсъка на цивилизациите" от самуел хънтингдън , колкото до талибаните знаеш че ги създаде не Ал кайда а ЦРУ по време на съветската окупация в Афганистан не се заблуждавай че истински християнин както и истински мюсюлманин ще направи това поразрови се в произхода на човека и каде е членувал всички ордени шрайнери и прочеее масонерии са проводници на антихриста когото вие наричате в корана "Ел Шадай"
109
0
 
0
 
! Отговори
Малоумници преди 12 години
Как може човек да е християнски фубдаменталист масон трета степен и неонацист след като първото изключва вторите две никой уважаващ себе си християнин няма се навре у разни ложи щото те и уличните кучета разбраха че тия ложи са сатанисти дето най големите им шефове алекс джоунс ги фана да горят жертво приношения в ритуала "Кремация на грижата" до нацизма знаем кой му е създателя и той с едно интересно потекло поредната юдео масонска постановка някой иска мнго да скара исляма с християнството
108
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Единственото което разделя ислямистите от този луд е че не могат да направят такова сюксе. СТЦ го взривиха евреите, те приеха с радост че ги обвиниха. Тук таме ще поставят бомба в метрото, но главното им умение е да ползват всички възможни пособия и да вдигат врява за религиозна търпимост.
107
0
 
1
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
До 101 - "няма такова нещо като християнски фундаменталист. ... Томасе, вземи си малко почивка, че вече почна хептен да ги бръщолевиш.
106
1
 
0
 
! Отговори
келеша преди 12 години
томасе, аз хич не знам какво има и какво няма, но не изглежда следването на бог да води до нещо добро, кажи ми тогава как си мисля, че го имакак да го търся бога?? ако не спиш още, пиши тука да дискутираме на тая тема...
105
1
 
0
 
! Отговори
коко преди 12 години
до 105Айде стига с тая библия бе,библията е като манифеста на комунистите,ти да не си изтрещял.Томас вземи се в ръце!
104
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
галактикаТОЧНО ТОВА е проблема - хората загиват поради липса на знание е писано в Библията, но не само четене и изпълнение на това, което пише в нея трябва.kokoИнтересно, как един човек, който не знае нищо - може да твърди какво го нямало.
103
0
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
отговорът е-защото ада е на земята.
102
0
 
1
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Първо - осъждам това насилие! Второ - голяма част от кометарите / да не кажа всички/, са против наплива на мюсюлмани по европейските държави. Добре, но кои са причините за този наплив?! Не *плъзват* ли и все повече българи из страните на Европа, и защо?! Какво провокира това *велико преселение на народите* ?! Не страда ли душата на всеки, нарамил вързопчето на гърба си и поел по принуда?! В коментар 61 пише, че проблемът на хората е, че не четат Библията. Аз мисля, че не това е проблема.Амин!
101
1
 
1
 
! Отговори
koko преди 12 години
до томасиди се лекувай.Няма Иисус , няма Буда , няма Алах, няма богове , има само Господ, но там нещата не са за простосмъртните
100
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
майче - няма такова нещо като християнски фундаменталист - това са пълни глупости - с цел очерняне на Християнството и атакуване на Християнството.
99
1
 
0
 
! Отговори
mai4eto преди 12 години
Извършителят на нападенията в Норвегия е християнски фундаменталист, обявиха от полицията23 юли 2011 | 11:14 | Агенция "Фокус"Начало / СвятОсло. Норвежката полиция описа основния заподозрян за двойния атентат в центъра на Осло и летен лагер в близост до града като християнски фундаменталист, предаде АФП.Според говорител на силите на реда събраната от интернет информация показва, че задържаният 32-годишен мъж е християнски фундаменталист. В момента мъжът, идентифициран като Андерс Беринг Брейвик, рус и синеок норвежец, който е изразявал десни и антимюсюлмански възгледи, е разпитван от властите.
98
5
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Не всичко ни е казано. Бог е създал същества със свободен избор - които да го обичат - а не е направил роботи. Така е преценил - така е направил.
97
0
 
1
 
! Отговори
до 97 преди 12 години
Е, на това никой не може да ти отговори. Какво и за какво все пак е живота ?!
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По света е царяла пълна хармония, тишина и спокойствие. Той създава вселената, човека, доброто и злото, любовта и омразата. Все неща, които нарушават тази хармония. Защо?
95
4
 
5
 
! Отговори
келеша преди 12 години
жалко, че в бг няма пичове като тоя!!
94
3
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
92това, че ти не познаваш Божия план - не значи, че не е станало така. Христос идва с една единствена цел - въпреки огромната си сила - да се жертва за хората. Защото Божия закон изисква смърт за греха - така, който повярва в Христос - ще се възползва от Неговата смърт на кръста - за греховете на Християните плаща Христовата смърт - който отхвърли Христос - ще му се наложи той - сам да плати като умре завинаги. Христос не е разпънат поради Негова слабост или сила на тия дето го разпъват. В стария завет има над 300 пророчества за идването на Исус и какво ще се случи. Исая пише 700 години преди раждането на Исус какво ще се случи. Когато търсят Исус само, когато Той казва Аз съм всички падат на земята Йоан 18:6 И когато им каза: Аз съм, те се дръпнаха назад и паднаха на земята.Така, че Христос не е разпънат поради Негова слабост А ЗАЩОТО НИ е възлюбил толкова много, че плати цената за греховете на хората, които вярват в Него който Го отхвърли ще си плаща сам цяла вечност греховете да му мисли.
93
2
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Исая 53:3-123 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме. 4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен. 5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме. 6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни. 7 Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си. 8 Чрез угнетителен съд биде грабнат; А кой от Неговия род разсъждаваше, Че биде отсечен отсред земята на живите Поради престъплението на Моите люде, върху които трябваше да падне ударът? 9 И определиха гроба Му между злодеите, Но по смъртта Му при богатия; Защото не беше извършил неправда, Нито имаше измама в устата Му. 10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му. 11 Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им. 12 Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.
92
2
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
92това, че ти не познаваш Божи
91
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе. Той притежава енергия с която да създава планети, галактики, вселени и се намират 5-6 пишлемета, които го хващат за ушите и го разпъват на кръст. И нали е всемогъщ, как така човечеството се отклонява от волята му.