Наближава криза 3 в 1, отсече Гордън Браун

Бившият британски премиер с остра критика към европейски лидери
Обновена: 7 авг 2011 12:36 | 7 авг 2011 12:31,
132
Наближава криза 3 в 1, отсече Гордън Браун
Гордън Браун. Снимка: Reuters

Бившият британски премиер Гордън Браун отправи необичайна критика към лидерите на САЩ, Франция и Германия, като ги обвини,че не са взели правилните икономически решения и са пропуснали да се вслушат в предупрежденията му.

Критиките бяха отправени от Браун от страниците на неделното издание на британския в. "Индипендънт".

Бившият британски премиер прекъсна мълчанието си, за да подчертае, че твърдоглавите европейски лидери, в това число германската канцлерка Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози, са пропуснали още един шанс за възстановяване на икономиката.

Те не са обърнали внимание на неговите предупреждения относно нивата на дълга на техните банки и са задълбочили финансовата криза.

В резултат на това има опасност милиони хора да останат без работа за цяло едно десетилетие.

Бившият британски премиер отбелязва, че Европа неправилно е представяла кризата като "едноизмерна" и като е направила това, просто е поискала да се правят повече икономии.

Срещата на върха миналия месец по спасителния план за Гърция е завършила с погрешни изводи след три години на погрешни анализи за мащабите на проблема, твърди Браун.

Бившият британски премиер подчертава освен това, че отказът на САЩ от нови икономически стимули, от повишаване на данъците или орязване на привилегиите е "спрял още един двигателна световния растеж".

"Онова, от което се нуждаеше икономиката, беше пожертвано заради политическата изгода", казва Браун по повод на реакцията на политиците по света на последната глобална икономическа криза.

"Следващата криза се приближава все повече и носи със себе си много повече опасности", предупреждава Браун.

Бившият премиер подчертава, че смъртоносната комбинация от фискална криза, банкова криза и нисък растеж заплашва милиони европейски граждани, ненужно обречени на безработица.

Британският вестник припомня, че британският премиер Дейвид Камерън е обсъдил от Тоскана, където е на ваканция, състоянието на икономиката по телефона с френския президент Никола Саркози.

Според Гордън Браун подобни телефонни разговори през уикенда няма да спасят никого от финансовата, макроикономическата и фискалната криза, които са "забъркани в едно цяло", тоест са от типа "три в едно".

Бившият премиер смята, че решението е радикално преструктуриране на европейските банки и на еврото.

Браун е и почти сигурен, че настоящата криза от типа "три в едно" ще наложи намесата на Г-20 и на МВФ, предаде БТА.

 

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Гордън Браун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
5
 
! Отговори
историка преди 12 години
до 42абе какъв "нов" строй те гони бе *** ***, ти кво си мислиш, че хората са балами? Ти си глупав русофил, с извратена душевност, който измисля "хибридни", "нови" стоеве", "славянски" съюзи и тем подобни простотии. ПИТАХ ТЕ С КОЙ ЩЕ правиш "славянски" съюз, КАТО НЯМА славяни, ОЩЕ ЛИ ИМА хора вярващи на ЛЪЖИ в историята! КОИ СА СЛАВЯНИТЕ БЕ ***? КЪДЕ СА? Измисли ги ГЕРМАНКАТА ЕКАТЕРИНА през 18 век.
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами много ясна че ще се срине света всеки иска да работи я в офис я да е професор я на компютър я банкер така не става някой трябва и да произвежда нещо
45
0
 
15
 
! Отговори
енс преди 12 години
имам 200 пчелни кошера, бачкам здраво и си издържам семейството.Истината е в работата и собствения бизнес
44
0
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 12 години
Да не мислиш,че някой ще те остави е тъй да си живуркаш.Глада е по силен от тока.Или пък си мислят някои богаташчета,че и те като имат парички ще си живуркат спойконо.Няма,няма да ви оставим,по добре се молете да не става нищо,че тогава наистина вече нямаме какво да губим.
43
2
 
3
 
! Отговори
До40 преди 12 години
Различни Икономики с обща парична единица , лихвения процент е различен. А би трябвало след като всичко е евро да имат еднакъв лихвен процент.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До32Е.С. е тотално провалена система това се видя много ясно бъдещето е СЛАВЯНСКИ СЪЮЗ и един нов строи само това е спасението за България.ИДВА НОВОТО ВРЕМЕ И ТОВА Е НЕИЗБЕЖНО .
41
0
 
4
 
! Отговори
историка преди 12 години
Тезата за непреодолимите различия е актуална за страни, като Бг. поради факта, че пропастта между отделните групи в обществото ни ставаше все по- дълбока през изминалите десетилетия, това са идейни- политически и етнически главно различия. Тук не става дума само за ***, българи и турци!
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само едно не ми е ясно - как в условията на тая финансова депресия единствените които приключват годината с милиарди печалба са банките , няма нито една банка въпреки лошите кредите да приключи със загуба . криза има ама само за някои ;)
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За много хора които са професионално обучавани гастербайтери , вложили са сите пари на родители да учат езици това е най-големия и кошмар. Така бяха и тези обучавани по съветски образец 1989 бе голям шок.
38
5
 
3
 
! Отговори
историка преди 12 години
до 37ГЮБРЕ нещастно, айде у лево! варшавския договор си го заври у г.за
37
4
 
9
 
! Отговори
до32 преди 12 години
Юбре ***. Еврозоната няма да надживее дори Варшавския Договор.
36
1
 
7
 
! Отговори
историка преди 12 години
Бг. не мисля, че има място в ЕС, ако това стане реалностъ тази държава ще се раздели на няколко по- жизненоспособни единици. Разделението сред бг. обществото не може да бъде преодоляно по друг път.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банките са на Евреите точно чрез тях се контолира и управлява света те подкупват правителства и президенти в тях е власта.
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво лошо има да се срива света аз имам земя къща на село като имам пари за захар олио и хляб не ме е страх да му мислят в големите градове да ядат бетон и асфалт.
33
0
 
18
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Хора един съвет от мен не си продавйте земята дори и да не е обработвате (макар че това трябва да се прави). Може да дойде време от нея да се изхранвате. Всичко друго е бошлаф. Имаш ли земя 1-2 декара може да се нахраниш.
32
7
 
10
 
! Отговори
историка преди 12 години
славянски съюз с кого бе ***? ЕС ще надживее повечето т. нар. "славянски" държави. Впрочем славянството е ЕЗИКОВА, А НЕ ЕТНИЧЕСКА принадлежнот. Етнически НЯМА славяни!
31
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Банките са една измама оперират с пари които всъщност не са техни и така
30
0
 
4
 
! Отговори
Джо преди 12 години
кво ли ще стане.......................................................
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 24 --за авторитет
28
5
 
18
 
! Отговори
Да Мре Еврото преди 12 години
А дано да умре Еврото да излезнем от Валутния , Албания ,Сърбия Румъния нямат валутен борд , взеха заеми от МВФ и пак са по добре от нас. Валутния Борд е изгоден само на Банковия сектор. Никакви рискове огромни печалби. Еврото е символ на високите цени и ниските заплати за България.