Наближава криза 3 в 1, отсече Гордън Браун

Бившият британски премиер с остра критика към европейски лидери
Обновена: 7 авг 2011 12:36 | 7 авг 2011 12:31,
132
Наближава криза 3 в 1, отсече Гордън Браун
Гордън Браун. Снимка: Reuters

Бившият британски премиер Гордън Браун отправи необичайна критика към лидерите на САЩ, Франция и Германия, като ги обвини,че не са взели правилните икономически решения и са пропуснали да се вслушат в предупрежденията му.

Критиките бяха отправени от Браун от страниците на неделното издание на британския в. "Индипендънт".

Бившият британски премиер прекъсна мълчанието си, за да подчертае, че твърдоглавите европейски лидери, в това число германската канцлерка Ангела Меркел и френският президент Никола Саркози, са пропуснали още един шанс за възстановяване на икономиката.

Те не са обърнали внимание на неговите предупреждения относно нивата на дълга на техните банки и са задълбочили финансовата криза.

В резултат на това има опасност милиони хора да останат без работа за цяло едно десетилетие.

Бившият британски премиер отбелязва, че Европа неправилно е представяла кризата като "едноизмерна" и като е направила това, просто е поискала да се правят повече икономии.

Срещата на върха миналия месец по спасителния план за Гърция е завършила с погрешни изводи след три години на погрешни анализи за мащабите на проблема, твърди Браун.

Бившият британски премиер подчертава освен това, че отказът на САЩ от нови икономически стимули, от повишаване на данъците или орязване на привилегиите е "спрял още един двигателна световния растеж".

"Онова, от което се нуждаеше икономиката, беше пожертвано заради политическата изгода", казва Браун по повод на реакцията на политиците по света на последната глобална икономическа криза.

"Следващата криза се приближава все повече и носи със себе си много повече опасности", предупреждава Браун.

Бившият премиер подчертава, че смъртоносната комбинация от фискална криза, банкова криза и нисък растеж заплашва милиони европейски граждани, ненужно обречени на безработица.

Британският вестник припомня, че британският премиер Дейвид Камерън е обсъдил от Тоскана, където е на ваканция, състоянието на икономиката по телефона с френския президент Никола Саркози.

Според Гордън Браун подобни телефонни разговори през уикенда няма да спасят никого от финансовата, макроикономическата и фискалната криза, които са "забъркани в едно цяло", тоест са от типа "три в едно".

Бившият премиер смята, че решението е радикално преструктуриране на европейските банки и на еврото.

Браун е и почти сигурен, че настоящата криза от типа "три в едно" ще наложи намесата на Г-20 и на МВФ, предаде БТА.

 

 

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Гордън Браун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
историка преди 12 години
до 59"паралелка" история определено е за такива, като теб. :))))
66
6
 
3
 
! Отговори
историка преди 12 години
Ами определено ВТЪЛПЕНАТА "близост" с руснаци и сърби е не само идиотска, но и пагубна за българите. И КЪДЕ в тази абсурдна картина НАМЕСВАТЕ СЛОВАЦИТЕ, (поляци, чехи и сливаци) НИКОГА НЯМА да влязат в подобна карикатура, наречен "славянски" съюз! Още повече темата с прословутите "руски ресурси" е изтъркана плоча от доста време, ресурсите които света познава в момента ще ги има още 20- 30 години, след това русия се връща в средновековието, няма никакъв потенциал, това е реалността!
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пък и мястото на шеф на МВФ все нещо се случва първо Строс Кан сега Кристин Лагард дорде не седне масон там някой евреин американец света съвсем ще се оправи
64
1
 
5
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Историята никога не е била точна наука и винаги се е пишела от победителите. Нима последните 20-години не са доказателство за това. 45 години имаше една история сега се пише друга. От турско робство сега вече е владичество скоро ще е присъствие и после ще се окаже че всъщнос Русия ние поробила и е завалдяла изкони Турски територии. Не ме интересува произходът ни или историята ни . За да имаме икономика на нас ни трябват евтини ресурси .ОТ КЪДЕ ИДВАТ ТЕ РУСИЯ ТОВА Е.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО-ИСТОРИКАЗНАМ ЧЕ ИСТИНАТА БОЛИ НО ТАКЪВ Е ЖИВОТА КАКТО СЕ КАЗВА АЙДЕ ДЕ НЕГО ВЗИМАЙ ТОЛКОВА НАВЪТРЕ.
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ни закопаят,както каза една жена преди времето:Тези които останат ще ядат с златни лъжици!!!!!!
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отпуснете още стотина трилиона заеми на САЩ и ще се оправи света
60
0
 
18
 
! Отговори
Стамо преди 12 години
Бачкам в кооперацията като тракторист и искам да попитам без да разбирам от световна икономика тази статия отново ли казва че БГ като най стабилна и първенец ще е още 20 години с 400 лева заплати докато рухналите от криза държави в западна Европа ще са на заплати като сега 2000-4000 евро?Моля това да ми обясните.
59
0
 
2
 
! Отговори
до 57 преди 12 години
С този правопис се питам как са те приели в парелека "История"? Ако и познанията ти по история са като тези, които демонстрираш като правопис ...
58
1
 
7
 
! Отговори
Любомирчо преди 12 години
Ами само ще кажа че един славянски съюз е много по-добър за България или най-малко различията ще са много по-малки. Близоста между нас и Руснаци, Сърби, Словаци е много по голяма отколкото с Германци, Англичани, Испанци и другите западни народи. А най-голямата далвера са руските ресурси. Хубави лоши Руснаците са тези които имат ресурсите без тях няма икономика. Това е шансът ни.
57
4
 
3
 
! Отговори
историка преди 12 години
до 51до 51бих могъл да ти кажа и аз някои някои истини, само че мисля, че ще ме баннат..***, като теб няма векуват в Бг. защото истината новото поколение историци, аз завършвам тази специалност, НЯМА да оставят лъжите на руснаците в нашата историография.
56
0
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Скоро ще има големи промени и те са неизбежни - ще се възцари МАКЕДОНСКО царство по цялата земя(и в някоя съседни галактики де) на длъж и шир и дори сили като Русия и Китай вече усещат какво ги грози. Бог да ни е на помощ!
55
4
 
3
 
! Отговори
историка преди 12 години
до 48Е как мислиш им е ВТЪЛПЕНО, честно казано сравнително лесно, УЧЕБНИЦИТЕ в средното училище, вестниците, книгите, всичко е провеждало РУСКАТА политика и гледна точка относно "произхода" на славяните. Истината РАЗБИРА се е точно на 180 градуса, НЯМА славяни на етнически принцип. НЯМА В СВЕТА (изключая Русия по разбираеми причини!), специялист, който да твърди наличието на славянски етнос или нещо подобно. Дори археологията даказа, че славяни (в смисъла на руската пропаганда никога не е имал
54
1
 
8
 
! Отговори
Дордата преди 12 години
Множество фрапантни грешки ,до кога ще влачите фалиралата Гърция с милиарди,които никога няма да върне? Не разбрахте ли че от най-мърззеливата нация в Европа и един евро цент няма да видите
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мечтая за обединена Европа - от Лисабон до Урал" Шарл де Гол
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иде Брауново движение:) Гордън,ако знаеш откога сме така,няма страшно,преживява се.Ела да живееш тук,психодиспансерът Бългерия е с промооция:)
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОИСТОРИКАСЕГА ЩЕ РАЗБЕРЕШ ИСТИНАТА ЗА СЕБЕ СИ : ТИ СИ КОМПЛЕКСИРАН ЧОВЕК ,НЕОЦЕНЕН В ОБЩЕСТВОТО И НЕУДАЧНИК В ЖИВОТА Т.Е. ЧИКИБОЕЦ АЙДЕ БЕГАЙ.....
50
1
 
3
 
! Отговори
историка преди 12 години
Изобщо Бъдещето е една много широка абстракция, и тука само си чешете езиците, сами се четете и псувате за глупостите изписани от няколкото човека съставляващи "форума" на днес. бг.За бъдещето на ЕС много може да се иговори, НО определено може да се каже, че единна Европа има много по- голямо бъдеще отъ самостоятелните държавици!
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те и Жълтите Китайци са *** но САЩ са им длъжници. САЩ са нация от *** те създадоха Китай като икономическа сила. Само и само да не дадът водещата роля на Русия или ЕС. Подкрепиха другата Раса. САЩ размножиха ***. Ако не Баха те *** щеше да има само Африка и щеха да *** от мизерия и болести. САЩ СА ВРАГОВЕ НА БЯЛАТА РАСА.
48
4
 
2
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Много точен коментар за славянството. Не знам как е втълпено на хората, че това са група близки по произход народи. Ако има нещо верно в това, МОЖЕ БИ е че произлизат от разселени в античността траки, смесили се с местни племена. Но МОЖЕ БИ.Прав си - няма славянски етнос.