Знатна особа заряза богатството, за да се омъжи на 85 г.

Херцогиня Алба предпочете любовта на 24 години по-млад мъж
Обновена: 8 авг 2011 15:48 | 8 авг 2011 15:48, Елка Василева
111
Знатна особа заряза богатството, за да се омъжи на 85 г.
Херцогиня Алба и Алфонсо Диес. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Главата на испанския благороднически род Алба е раздала цялото си богатство на синовете си, за да й позволят да сключи брак. За любовта херцогиня Алба е пожертвала цялото си състояние. 85-годишната благородничка беше собственик на над 10 древни двореца и огромна колекция от произведения на изкуството.

Херцогиня Алба има право да влиза в Севилската катедрала на кон и да не коленичи пред папата, но без разрешението на роднините си тя няма право да сключва неравностоен брак, пише „Гардиън“.

Херцогиня Алба предварително е раздала на децата си наследството, което те са щели да получат едва след смъртта й, казвайки, че няма да отнесе в гроба си това, което притежава.

Избраникът на херцогиня Алба е служителят в правителствения департамент по социално осигуряване Алфонсо Диес, който е с 24 години по-млад от нея.

За да не бъде заподозрян в користни намерения, той е подписал декларация, че се отказва от парите на херцогинята. Самият Диес между другото едва ли е беден. Той е не само държавен служител, но има и собствена компания за връзки с обществеността.

„Алфонсо няма нужда дори от частица от моето богатство. Всичко, от което има нужда, съм аз“, коментира решението му херцогиня Алба.

Според Книгата на рекордите Гинес знатната дама притежава най-много благороднически титли в света. Алба има седем херцогски титли, 22 графски и 24 титли на маркиза.

Освен това, както се шегуват поданиците на херцогинята, тя може би има едно от най-дългите имена в света. Пълното й име е Мария дел Росарио Каетана Алфонса Виктория Еухения Франциска Фитц-Джеймс Стюарт и Силва.

Родът Алба, глава на който е тя, е на 539 години.
 
Херцогинята има шест деца и всички те, подчертава майка им, са разведени. Родени са от първия брак на херцогинята със сина на херцог Сотомайор Педро Луи Мартинес, който е починал през 1972 г.

Херцогинята има осем внуци. Всеки от наследниците й ще получи по един дворец и много земя. По различни оценки стойността на нейните активи е от 60 милиона до 3,5 милиарда евро.

Самата херцогиня обаче не се е смятала за богата, казвайки, че произведенията на изкуството например не могат да се ядат.

Колекцията на Алба включва между другото първото издание на „Дон Кихот“, както и карта на Америка, съставена лично от Христофор Колумб.

През 1978 г. херцогиня Алба се омъжва за бившия свещеник йезуит Хесус Агире и Ортис де Сарате. Нарушаването на традициите на испанското общество предизвика огромен скандал, но съпрузите живяха щастливо до смъртта на Хесус де Сарате през 2001 г.

Херцогиня Алба е искала да се омъжи за Диес още през 2008 г., но тогава цялото й семейство остро се е противопоставило на това и херцогинята направила официално изявление, че отношенията й с Диес са само приятелски. Казват, че тя е трябвало да направи това, след като й се обадил лично кралят на Испания Хуан Карлос. Но три години по-късно любовта на херцогинята преодолява дори волята на монарха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: Испанияхерцогиня Алба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
do Tomas преди 12 години
Освен това Томас,Дукеса де Алба не се е срещал на официално посещение с Английската кралица поради множеството титли които притежава и които я нареждат по-високо в аристиократичната йерархия , според която ,кралицата трябва да й се поклони при такава среща.Не плюй като нямаш ни най-малка представа коя е Дукеса де Алба и кой е рода Алба в Европа.Първо се осведоми,тука не става въпрос за Гошо Свинаря от твоето село
108
1
 
2
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Петя, а ти май имаш филъри предимно в мозъка
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Филърите не са проблем,проблем е че са в повече!:)
106
1
 
4
 
! Отговори
Петя преди 12 години
А Вие като сте без филъри в устата, какво?
105
0
 
3
 
! Отговори
БРАВО! преди 12 години
Браво!
104
0
 
2
 
! Отговори
Жан преди 12 години
Просто сделка...Той ще се ползва от парите и докато е жива (после ще я наследят децата и),тя ще доказва,че още е "желана" жена. Всеки задоволява своето его.
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на жената.Дано да се радват на оставащото им време заедно.
102
2
 
2
 
! Отговори
Галя преди 12 години
Лелееее бабето е със филъри в устата ха ха ха
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
леле малееее
100
4
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Поредните глупости, с които заливат хората - и покрай тях създават заблуди. Имала право да не коленичи пред папата - всеки човек има право да неколеничи пред папата.
99
1
 
1
 
! Отговори
nqkoi преди 12 години
to sega po filmite nali e moderno da spish s vampir: D
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И русо гладно нема, разбира се
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щастие с пари не се купуувааа, карат те сърцето да робууваа
96
1
 
9
 
! Отговори
хммм преди 12 години
баси шита, тоя папагал дето стои от лявата и страна по-добре да не разбира че тая си е раздала богатствата, защото утре ще четем как са се разделили защото чувствата им вече не са така силни :D
95
3
 
1
 
! Отговори
Скалата преди 12 години
абе на 85 години -за каква любов ми разправят ?! а иначе по вестниците писаха че им е ДАРИЛА по 110 млн.? на калпак за джоб парасъ и а голямата част от състоянието и ще го наследи първородния и син чрез една фондация за да не му го успорват останалите
94
1
 
3
 
! Отговори
до 90 преди 12 години
Аха за това всички са разведени заради семейството и традициите има логика синя кръв какво да се прави :)
93
3
 
9
 
! Отговори
мъШка куЛва преди 12 години
Кой каза ,че само жените си продават *** за пари.
92
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извратеняшка история-----
91
1
 
17
 
! Отговори
тя преди 12 години
тази баба кърти мивки :-) ако не беше прекалила с пластичните операции щеше да е екстра
90
8
 
21
 
! Отговори
Коректор преди 12 години
Днес.Бг, да не сте объркали снимката - таз ми мяза на Баба Лили без микрофон?