Париж иска тестове за сигурността на АЕЦ в цял свят

Френският енергиен министър настоява за изпитания не само в ЕС
Обновена: 29 авг 2011 14:58 | 29 авг 2011 14:52,
20
Париж иска тестове за сигурността на АЕЦ в цял свят
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Френският енергиен министър Ерик Бесон заяви, че ще поиска от Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) да направи тестове за устойчивост на ядрените централи в целия свят, съобщи Франс прес.

"Ще поискам на общата конференция на МААЕ на 19 септември във Виена това, което направихме във Франция и в Европа, да бъде разширено на световно равнище", заяви Бесон, като уточни пред телевизия "Франс 2", че става дума за тестовете за сигурност на ядрените централи в Европа.

През март френският премиер Франсоа Фийон възложи проверка на инсталациите в страната след ядрената катастрофа в японската АЕЦ "Фукушима".

Очаква се първите заключения да бъдат оповестени до края на годината.

Европейският съюз също започна тестове за сигурност на ядрените централи, за да установи тяхната устойчивост при природни бедствия като земетресения и наводнения, както и последиците от всякакви видове инциденти, предизвикани от човека или природата, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България - съсипано земеделие, съсипана индустрия, съсипана енергетика, съсипано образование - ами това беше целта - беден, *** народ, без перспектива - неоколониализъм
19
0
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Франция е страна с най- много атомни централи в Европа. Аз искам резултатите от тестовете на техните централи първо! Явно много се страхуват от конкуренция , защото от електроенергия са основните им постъпления. Продават ток не само в Европа...
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България няма АЕЦ, АЕЦ Козлодуй само се води Българска, а печалбата отива другаде.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е,много важни.и аз искам готина французойка,но нема.
16
1
 
1
 
! Отговори
EU-citizen преди 12 години
Целта -да изгоним вашите и да дойдат нашите----------------- Нищо лошо няма в това, аз предпочитам да си построим европейска централа.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споко, джуруляци, нема да има Белене - не разбрахте ли? И Козлодуй нема да има, щото е комунистически - ше го затворат и него до 5-6 години!После сички демократи, американофили, франкофони, антикомунисти и русофоби ще си отдъхнат! Ток от ветър и мъгла, ако нема - внос от Турция и Румъния!Не бойте се, стига сте се драли! Уорлик стъпи на шията на руските проекти, сега мое си ходи да си земе ордените и премиите, а вашите деца по-добре да бегат с него у Америка, че там нема да затварят реактори...
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С новите изисквания за сигурност БелеНЕ, след Фукушима от безмислена става опасна за българската държава - безбожно скъп ток ,който ще се ползва от *** ...познайте кой ще плаща
13
1
 
6
 
! Отговори
Petko преди 12 години
Навремето имаше едно предаване КУ Ку което реализира майтап със Авария в АЕЦ Козлодуй което даде чудесен повод на французина Жак Ив Кусто да облети централата в Козлодуй с хеликопер / незнайно кой беше разрешил това облитане , а и какво ли се разбрало от въдуха за качеството на Централата / . След това Беров взе заем от ЕБВР 25 милиона Екю за подобряване сигурноста в 4 Блока в Козлодуй , с обещанието да затвори по-рано 4 Блока ???? От там нататък знаем за предателството на Костов , Надежда Михайлова , Меглена Кунева и други знайни и незнайни ... Целта -да изгоним вашите и да дойдат нашите -Французите построиха АЕЦ Черна Вода която не може да работи с ниско ниво на река Дунав за охлаждане на Реакторите , а и е на загуба поне с 3 милиарда $ досега които трябва да се избиват ! Как -като се затвори конкуренцията в България -Козлодуй ... Което налага заместващи мощности в АЕЦ Белене / като цена 6,3 милиарда $ , ново хранилище за Ядрени отпадъщи , трансформатори , подстанция , далекопроводи до възлова Подстанция Леденик със отчуждаване на имоти за далекопровода -или някъде общо към 10-11 милиарда , платени от бедния Български народ .../ !Във Филма за Петко Войвода когато го убиват със знамето има един интересен надпис -те погребаха България / може да се чете и продадоха / -нищо ново за политиката в България за повече от 130г ...Тока от Козлодуй излизаше на 1,4321 стотинки без ДДС -а със Белене ??? -Поне 7 пъти повече , за сега . Ако Левски , Ботев и много други Българи които проляха кръвта си за нашета мила Родина знаят какво става в България -сега ще се обърнат в гробовете / до ден днешен на Левски не се знае къде е гроба / ((( Вземат интервю от Общински съветник - Въпрос :Общо взето как са нещата ? Отговор : Общо взето всичко което е общо вече е взето -без думи ...
12
6
 
4
 
! Отговори
Е, КАК БЕ.... преди 12 години
...В АЕЦ-БЕЛЕНЕ...СА ПАРИТЕ НА ПАРТИЯТА БКП/БСП.....И ГАРАНЦИИТЕ ОТ РУСИЯ --ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ БЪДАТ НА ВЛАСТ!ТЕГЛЕНЕТО НА "ЗАРОБВАЩ ЗАЕМ" ОТ РУСИЯ....Е ГВОЗДЕЯ НА "ИКОНОМИЧЕСКОТО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ" НА СТРАНАТА НИ --КАТО "ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ, КЪМ РУСКАТА ОБЩНОСТ!ТОЯ ПЛАН , ...НЕ Е ОТ ВЧЕРА И ДНЕС!!!!!ТОЙ Е РАЗРАБОТВАН С ГОДИНИ ОТ КГБ И РУСКАТА ОЛИГАРХИЧНА ВЛАСТ!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На България не и и трябват.До 2020, може и да не съществува вече, а и *** ток не плащат.
10
1
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
не просто 8 говори истината, която толкова години никой не казва. 2020 оставаме без значителна част от енергийните си мощности и тогава..... абе хора стига с тия политически глупости, прочете има си публикувани документи по въпроса.
9
3
 
4
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 8: По-скоро няма папане за енергийната мафия, член на която си или ти, или някой твой роднина.
8
5
 
6
 
! Отговори
serg преди 12 години
Стига вече гаври с народа!АЕЦ ,,Белене"е животоспасяващ нацията! Часовникът отмерва последните години до 2019г.!Няма ли АЕЦ,няма и БЪЛГАРИЯ!
7
0
 
2
 
! Отговори
НЯМА СПАСЕНИЕ ! преди 12 години
Каквото и да се прави, няма спасение !!!
6
6
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Така е. Никакви тестове. Каквото било - било. Малко ли си патиха?Германия си затваря всички АЕЦ, а ние тепърва ще строим и то руска допотопна електроцентрала ......................... Плюс, че Белене е земетръсна зона.
5
1
 
20
 
! Отговори
Не съгласен преди 12 години
Чернобил гръмна по време на тест
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Париж иска..."Толкова прочетох - стига ми. Сега и франсетата с претенции. Да си ги сложат там дето слънце не огрява - това им препоръчвам. Нация от *** и ***, а вече и с претенции.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще се тестват с ХААРП ли ?
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аха, ако може и фирмата на брат му на френския енергиен министър да ги тества ... а ако не във всички сучай френска фирма да я свърши тая работа!
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо, за съжаление, такива проверки започват едва след като настъпи авария с някоя централа ? Същото важи не само за АЕЦ-те а за почти всичко ...