Сафия и три от децата на Кадафи са влезли в Алжир

Новината е потвърдена от алжирското външно министерство
Обновена: 31 авг 2011 10:32 | 29 авг 2011 20:23,
53
Сафия и три от децата на Кадафи са влезли в Алжир
Сафия Кадафи, съпруга на Муамар Кадафи, с едно от децата им в бедуинска палатка през 1986 г. Снимка: Ройтерс

Съпругата на полковник Муамар Кадафи и три от децата на либийския диктатор са пристигнали днес в Алжир, съобщи алжирското министерство на външните работи, цитирано от АФП.

Според съобщението тази сутрин съпругата на Кадафи – Сафия, дъщеря им Айша, синовете Ханибал и Мохамед, придружени от децата си, са прекосили либийско-алжирската граница.

Още по темата

Веднага след този акт либийските бунтовници окачествиха даването на подслон като акт на агресия и подчертаха, че ще поискат екстрадирането на членовете на семейството на Кадафи.

"Обещахме справедлив съд за всички тези престъпници и следователно смятаме това за акт на агресия", заяви за Ройтерс говорителят на Преходния национален съвет Махмуд Шаман.

"Предупреждаваме никой да не подслонява Кадафи и неговите синове. Ние ще ги преследваме навсякъде и ще ги арестуваме", добави той.

Втората съпруга на либийския диктатор Муамар Кадафи е по произход хърватка – Сафия Фаркаш, е внучка на бившия шеф на образованието в град Мостар Иван Фаркаш.

Двамата се запознали в края на 60-те години, когато Кадафи бил в бивша Югославия. Тогава той е учил в местната въздухоплавателна академия.

Междувременно либийски дипломатически източник, цитиран от италианската агенция АНСА съобщи, че Муамар Кадафи и синовете му Саади и Сейф ал Ислам се намират в град Бани Уалид южно от Триполи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: КадафиАлжирЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Parthena преди 12 години
Shoot, so that's that one supspoes.
45
1
 
3
 
! Отговори
Гладиатор преди 12 години
Съд заслужават не тези които превърнаха Либия в цветуща държава с висок жизнен стандарт, а тези които превърнаха Либия в руини и избиха хиляди невинни деца, жени и безащитни старци!!! Уж бяха бунтовници, пък сега са професионално въоръжени от НАТО и ЕС....?! Така и не разбрахме срещу кого и за какво се бунтуват тези ,,бунтовници'' ? Колкото пък до тяхното въоръжение, то това не са класически, спонтанни бунтовници излезли с тояги, ножове и ловджийски пушки или камъни , както са палестинските деца и младежи!Тези бунтовници са с пикапи-натоварени със зенитни установки, оръдия и супер модерни картечници и танкове !!! Кланетата ги правят бунтовниците на терористичните ***, наричащи се Демократите от НАТО! САЩ и ЕС трябва да се накажат най-жестоко!
44
1
 
3
 
! Отговори
tuzarya преди 12 години
Ха ха ха!! На снимката виждам български смядовски електрически радиатор!! Голям майтап!!
43
1
 
0
 
! Отговори
Магдалена преди 12 години
Новина: Преходният национален съвет (натовските ***) на Либия вече е решил ако диктаторът Кадафи бъде заловен, той ще бъде съден на открит процес за извършените престъпления срещу човечеството, след което ще бъде разстрелян...!?Така наречените Демократи, слушайте ги само: Щял да бъде съден и след това разстрелян. Че откъде знаят каква ще е присъдата още преди да е бил съден и ако предварително е ясно, че ще бъде разстрелян тогава защо е необходимо да бъде съден...?!
42
0
 
4
 
! Отговори
Арх.Михаил преди 12 години
Съд заслужават не тези които превърнаха Либия в цветуща държава с висок жизнен стандарт, а тези които превърнаха Либия в руини и избиха хиляди деца, жени и безащитни старци!!! В Алжир е пресен спомена от колониалното иго. Французите също помнят как напуснаха Алжир против волята си. И е нормално Алжир да подаде ръка на оцелелите от западните кланета в Либия. Кланетата на терористичните ***, наричащи се Демократите от САЩ, ЕС-НАТО трябва да се накажат най-жестоко!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сбогом, Кадафи, здравей бедност, мизерия, проституция!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички които плюят по полковника, ще ми се да им припомня че е не е най-лесно да си с победителя... макар че все още не е ясно кой - какво. Дано ви не среща на улицата някой бунтовник, гарантирам ви безсънни нощи и яки кошмари, вижте ги по снимките само - това е една от най долната ***, сатанизирани инвидиди (освободени насилствено наскоро от затвора престъпници)
39
2
 
4
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Кадафи ще стане легенда, а за Сарко и Берлускони след 20 години никой няма да си спомня. Те сигурно затова го нападнаха, белким останат в историята покрай Кадафа.
38
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Цялата тази престъпна фамилия трябва да се унищожи. Днес го гледаш дете, но след 10 години - звяр. Тези са генетични социопати.
37
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 12 години
казва се САфия, а не СОфия.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фаркаш , мнооого хърватско име няма що , по-скоро унгарско , нали Хърватско беше в Австро -Унгария .
35
1
 
2
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ КОЛКО БЪРЗО ВЪЗСТАНОВИХА АСФАЛТА ХЪРВАТИТЕ СЛЕД ВОЙНАТА.ЯВНО ЗЕТА ИМ Е ПОМОГНАЛ.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
" либийските бунтовници окачествиха даването на подслон като акт на агресия и подчертаха, че ще поискат екстрадирането на членовете на семейството на Кадафи. " Доколкото разбирам става въпрос за малките деца на Кадафи, и тях ли ще съдят? Или пък жена му, все едно някой арабин дава на жена си да се меси в работата му...
33
3
 
8
 
! Отговори
безследно изчезнал преди 12 години
Стига с тези партенки! Хората няма какво да ядат, а вие ни занимавате със слухове, интриги, празни приказки, лъжливи обещания, клюки, предразсъдъци, грешки в мисленето, заблуди и откровени лъжи! И не се казва София, а САфия!
32
3
 
2
 
! Отговори
коча преди 12 години
Не е ли българка ?
31
2
 
9
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Не е сръбкиня, а е хърватаска ***!!!
30
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След някоя и друга седмица, тия маймуни които НАТО ги въоръжи ще има сериозен проблем да ги обезоръжи. Единственото, което може да стане е "бунтовниците" да се превърнат в "пирати" по сомалийски образец защото е повече от ясно, че оттук нататък либийците ги чака глад и мизерия, каквито по времето на Кадафи не им са се случвали. Ирак-2 ... историята се повтаря.
29
1
 
25
 
! Отговори
Предсказател преди 12 години
И като го няма Кадафи ... какво ще се случи? Тълпи "бунтовници" ще мародерстват няколко седмици, милиони либийци ще мизерстват години наред, а Либийската демокрация ще се състои точно толкова колкото се състоя Иракската демокрация. Мултимилионните нефтени компании на "освободителите" от САЩ, Англия и Франция ще сложат окончателно ръка на нефта и газа, за малките съюзници от НАТО е предвиден както винаги средния пръст, а ако все пак Кадафи бъде заловен ще осигури само медиен шум.
28
4
 
4
 
! Отговори
nato преди 12 години
skoro ste go besim toja
27
4
 
11
 
! Отговори
Любопитен преди 12 години
Какви са тия *** на снимката?