Сафия и три от децата на Кадафи са влезли в Алжир

Новината е потвърдена от алжирското външно министерство
Обновена: 31 авг 2011 10:32 | 29 авг 2011 20:23,
53
Сафия и три от децата на Кадафи са влезли в Алжир
Сафия Кадафи, съпруга на Муамар Кадафи, с едно от децата им в бедуинска палатка през 1986 г. Снимка: Ройтерс

Съпругата на полковник Муамар Кадафи и три от децата на либийския диктатор са пристигнали днес в Алжир, съобщи алжирското министерство на външните работи, цитирано от АФП.

Според съобщението тази сутрин съпругата на Кадафи – Сафия, дъщеря им Айша, синовете Ханибал и Мохамед, придружени от децата си, са прекосили либийско-алжирската граница.

Още по темата

Веднага след този акт либийските бунтовници окачествиха даването на подслон като акт на агресия и подчертаха, че ще поискат екстрадирането на членовете на семейството на Кадафи.

"Обещахме справедлив съд за всички тези престъпници и следователно смятаме това за акт на агресия", заяви за Ройтерс говорителят на Преходния национален съвет Махмуд Шаман.

"Предупреждаваме никой да не подслонява Кадафи и неговите синове. Ние ще ги преследваме навсякъде и ще ги арестуваме", добави той.

Втората съпруга на либийския диктатор Муамар Кадафи е по произход хърватка – Сафия Фаркаш, е внучка на бившия шеф на образованието в град Мостар Иван Фаркаш.

Двамата се запознали в края на 60-те години, когато Кадафи бил в бивша Югославия. Тогава той е учил в местната въздухоплавателна академия.

Междувременно либийски дипломатически източник, цитиран от италианската агенция АНСА съобщи, че Муамар Кадафи и синовете му Саади и Сейф ал Ислам се намират в град Бани Уалид южно от Триполи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: КадафиАлжирЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не е бедуинка, сръбкиня е
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да беше дошла в София. А може и Кадафето вече да се крие тук.
24
8
 
15
 
! Отговори
58 преди 12 години
защо само с глупости ни занимаватеда се оправят в Либияние сме по зле от тяхКостов разпродаде всичко с тая приватизация не остана нито едно преприятиеостанаха само тия на демократитесамо за Либия пишетете имат петрол и ще се оправяттук няма оправиявсички мислят само за Софиякой ще помисли и за нас от дълбоката провинция
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече в руските сайтове има петиция до Бан ки Мун срещу НАТО, САЩ, Англия и Франция където се подписват хора от различни народности. От интернет информация - съобщението, че жената и децата на Кадафи са в Алжир не отговаря на истината. Сирт - родното място на Кадафи е жестоко бомбардиран, в Триполи животът е станал ужасно тежък. Дано Кадафи издържи до другото лято - тогава никой не може да го спре
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питайте либийците дали им е гот да страдат, за да се запише Кадафи като морален победител.
21
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Морален победител, дрън-дрън...Имаха късмет да поживеят добре, защото бяха между двете съперничещи системи и никой не ги закачаше и камилара си поверва, че е велик.Както се видя обаче, е кръгла нула като политик. Заради тъпотията му, страната ще бъде разрушена.
20
29
 
16
 
! Отговори
НАСА преди 12 години
До 12Най-лошия социялизъм бил по-добър от най-добрия капитализъм. Хе-хе, нещастен *** си ти и още по-нещастен ще ставаш, тъй като останаха малко които да вярват в тези глупости. А Кадафито не го свалиха нито САЩ, нито ЕС, свали си го собствения му народ, на който му омръзна да го тъпчат. Самоче роби по душа като тебе, никога няма да разберат стремежа на човек към свобода. Щом смяташ, че Кадафито е "пич" значи си достоен за съжаление, нищо повече не мога да ти кажа :Д
19
7
 
7
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
obesete gi na parvata palma s krakata nadolu .
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тя ли е бедоинка с червени нокти и червило ?
17
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха ! Познавам я тази, продава слънчоглед на сливенската автогара
16
7
 
8
 
! Отговори
? преди 12 години
Какви деца ??!!! На кадафи децата са вече на възраст голями и зрели мафиоти
15
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Личи си от всякъде че е *** ,женета за *** и насрала *** ! а от последното гъзъ и е станал като шатра .
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Булшит
13
2
 
14
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Не ми се вярва - такива новини се пазят в тайна, но както и да е. Важно е да са добре, доколкото това е възможно на чуждо място....
12
23
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото и да си говорим Кадафи е моралният победител, но какво струва тази победа в един свят без морал е вече друг въпрос!? Какъвто и да е бил Кадафи , народът му и хиляди чужденци живееха там богато и спокойно! ЕС и САЩ са терористични *** и винаги са били!!! Кадафи е пич и истински лидер. Не е плъх като повечето Евро лидери-Плондери, които ако това се случу в техните столици и държави ще се разбягат като плъхове.Тактиката на ЕС и САЩ е същата като тактиката на хиените. Това, което направи за народа си Кадафи през годините, днешните наши управляващи не за 42, за 102 години не могат да постигнат. И най-лошият социализъм си е по-добър, от най-добрия и прехвален капитализъм. До вчера Либия беше Швейцария'та на Африка - утре ще бъде България'та на Африка!
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София Фаркаш е унгарка с хърватско гражданство, а не хърватка!
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до Киро пораа ти, не се славиш с никаква грамотност! :-)))
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Палатката е с екстри- маслен радиатор
8
7
 
11
 
! Отговори
Киро пора преди 12 години
-5- ком. много си пав ама в тоя сайт орицата не се славят с кой знае кво убразувание и знания по история та така
7
4
 
22
 
! Отговори
Кадаиф преди 12 години
Много ме кефи телевизора. Еех, Соц времена!