САЩ и Румъния подписват договора за ПРО

Парафирането на договора ще се състои във Вашингтон
Обновена: 13 сеп 2011 10:55 | 13 сеп 2011 07:39, Красимир Ангелов
134
САЩ и Румъния подписват договора за ПРО
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън и външният министър на Румъния Теодор Баконски ще подпишат споразумение за разполагането на румънска територия на елементи от американската система за противоракетна отбрана (ПРО), съобщава РИА Новости.

"Това юридическо споразумение ще позволи разполагането в Румъния на наземна система за прехващане SM-3", се посочва в съобщение на Държавния департамент.

Подписването на договора ще се състои във Вашингтон, като след това Клинтън и Баконски ще дадат пресконференция.

В началото на май румънският президент Траян Бъсеску заяви, че Вашингтон и Букурещ са се споразумяли  за разполагането на румънска територия на американска система за противоракетна отбрана, припомня РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Логично е румънците да имат два пъти по-високи заплати и пенсии от нас.То нещата са навързани..
31
6
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
Донякъде си прав, защото ние не се подготвяме за война всеки ден както твоите мили и скъпи западняци. Но донякъде не си прав, защото и наполеон и хитлер си шиха гъзовете!
30
3
 
7
 
! Отговори
ТТ преди 12 години
Затягат обръча около Иран. Ще става нещо скоро ама да видим
29
11
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 26На Наполеон му "разпорихте" ***@, като панически бягахте към полярния кръг и палихте селата след себе си... - а след това зимата свърши своето... - не изпитваш ли малко неудобство... - а и за Хитлер нещата бяха аналогични...
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдам писачите лудо влюбени в Америка изобщо не предполагат, че държавите/така наречените световни сили/ си имат разни договори какво може и какво не може да се прави....
27
9
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 8Да, правилно е и е важно за световната сигурност да се следи какви ги вършат на териториите зад Урал...
26
5
 
8
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
Преди 2 години Русия обяви и започна да изгражда т.нар. космическа войска. Ако някой от наследниците на наполеон и хитлер все още не е с разпорен *** - ще се намери начин за това.
25
1
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 12 години
Не - има си договори и дипломация за тия неща.
24
9
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Какво бе! русия ще изтреля ракета по радара в турция ли? Това би означавало 3-та световна. Ще търпи ми какъв изход има. Изтърваха коня преди 20г сега ще си мълчат и ще си държат главата дълбоко свряна в ***!
23
3
 
5
 
! Отговори
Осман преди 12 години
Айде по скоро да дойдат и в *** дано!!!
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе малко се поинтересувайте преди да пишете. Погледайте Дискавъри, това, онова,... Нема такова животно като боен лазер все още....има разни опитни установки.... Лазера изисква огромна мощност....Тоя свръхлюбим Боинг над руска територия около ракетита ли ще се върти че да я прехване ? За разстояние и мощности чувАл ли си ?
21
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
# 1Какво мисли Русия е без значение... - а всички бяхме свидетели колко бързо СПЕЦНАЗ разреши проблема в Беслан... - като изтрепа собствените си деца...
20
4
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Не е кой знае какво оръжие от "междузвездни войни" дрън дрън.Руснаците имат танк с лазерно оръдие от 60-те години.Изоставили са модела заради високата енергийна консумация на лазера както и заради факта че лазера се разсейва и губи моща си в запрашена или влажна атмосфера.Виж в нета въпросния танк отдавна не е секретен даже кисне в некъв музей.Странен звяр е- вместо оръдие има нещо като огромни лещи- "нет аналог" - всичко е цифрово ;)
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
8-ми ти мислиш ли че някой ще търпи да му се облъчва територията с чужди радари ? Съвсем си се шашнал от любов по Америка.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реалното ПРО са тези лазерни оръжия монтирани на самолетите Бойнг. Ракетите прехващачи СМ 3 служат само за лъжлива мишена за русия!
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аре земи са спри....Все едно сега някой друг да копи-пейст пък на руските програми. Ала бала. Те там си се плашат хората с такива публикации, анимационни филмчета и други подобни...
16
0
 
3
 
! Отговори
do 8 преди 12 години
Не мисля че е зарди това.Мисля че отдавна за извеждане на стратегически оръжия в орбита се използват самолети.По-сигурно, безопасно и евтино е.
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В рамките на на програмата Medium Extended Air Defense System (MEADS) за създаване на тактическа противовъздушна отбрана, програма изпълнявана от Германия, Италия и САЩ, беше произведена първата серия от 5000 приемно-предавателни модули / т.н. T/R- модули/ във фирмата EADS Defence & Security (DS). Т/R- модулите са ключови елементи на радарните системи от ново поколение на основа на технологията AESA. Вместо механично управление на антената AES-радарите използват електронно преместване на лъча с помощта на хиляди Т/R-модули. Тази концепция разкрива напълно нови възможности за приложение и затова ще се използва в бъдеще при повечето от радарните съоръжения. Defence Electronics ще произведе около 40 000 модула / за 120 млн евро/, включително и необходимата електроника, което ще направи MEADS- радарите най-мощните от този вид в света. Програмата MEADS се финансира 58% - от САЩ, 25% - от Германия и 17% - от Италия. През 2009 г. САЩ са планирали провеждането на комплексен тест на Лазарен комплекс с въздушно базиране ABL (Airborne Laser), чийто монтаж бе завършен през 2008 г. Въвеждането му на въоръжение се планира за след 2015 г. В състава на комплекса влизат самолет-носител /Боинг 747-400/, мощен лазер, система оборудване, система за насочване на излъчването, система за управление и др. Поразяващият ктомпонент на ABL е йодно-кислородния химически лазер, с дължина на излъчването 1,315 мкм. Лазерът е на модулен принцип. Общата мощност на излъчването на 14 обхванати в една система модули е няколко мегавата. Американските специалисти считат, че възможностите на ABL за предаване на енергия позволява прехващане на балистична ракета от всякакъв вид на разстояние до няколкостотин километра. Една бъдеща групировка с лазарни комплекси с въздушно базиране може съществено да измени баланса на стратегическите сили между САЩ и Русия.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сте писали за тоя лазер. Не работи системата.
13
2
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Земи се разрови из нет-а понеже копи-пейст на некви хвалби не вурши работа. Легендата за супероръжието използвано срещу Китай се поддържаше само у България понеже сме невежи и си говорим небивалици. Просто са използвали така наречените "Град" в малък конфликт за един остров Дамански. Може да го прочетете навсякъде.