Папата се срещна с германски жертви на свещеници педофили

Според изчисления 2000 души са малтретирани от католически духовници
24 сеп 2011 08:00,
18
Папата се срещна с германски жертви на свещеници педофили
Снимка: Reuters

Папа Бенедикт Шестнайсети проведе снощи необявена предварително среща с германски жертви на католически свещеници педофили, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Ватикана.

Той изрази дълбоко съжаление за страданията, преживени от тях и семействата им. Папата, който е на посещение в родна Германия, уверил жертвите на свещениците педофили, че Католическата църква е ангажирана с приемането на ефективни мерки за защита на децата.

Срещата се състоя в семинария в Ерфурт, Източна Германия. Папата проведе подобни частни виждания с жертви на свещеници педофили и при други свои неотдавнашни посещения в чужбина, включително във Великобритания през септември миналата година.

Католическата църква в Германия е получила близо 600 иска за компенсации във връзка с извършени от нейни представители злоупотреби.

Според изчисления на асоциация на жертви над 2 хиляди души са били малтретирани от католически свещеници в страната през последните десетилетия.

Рекордни 181 хиляди германци напуснаха Католическата църква миналата година, много от тях в знак на протест срещу скандалите, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"папата е самозванец "Също като Исус.
17
0
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
папата е самозванец
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това не е папата, това е злия император от междузвездни войнитоя човек пази педофилите, четох за някакъв поп дето насилил над 300 глухи деца, и бенедиктчо даже не го "изключил" от католическата църква... сигурно тайно са му дали и медал даже...
15
0
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 12 години
Всеки духовник,който е доказано виновен трябва да бъде наказан.
14
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 12 години
сектантите и педерестатиите около хелзенския комитет мнения да изказват само при сбирките си, помежду си.
13
1
 
3
 
! Отговори
Адолф преди 12 години
По мое време нямаше такива изверги!Освиенцим решава и този проблем
12
4
 
0
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 12 години
И педофилите са хора!
11
0
 
6
 
! Отговори
яро преди 12 години
Посредник между хората и Бог е самия Исус Христос,папата е просто един човек и не е по-горен от останалите..друга грешка в католицизма са статуите-писано е да не се кланяш на неща направени от човешки ръце,Библията го нарича идолопоклонство.но същото нещо-идоли-са иконите в православието...затова най-изчистено е служението в протестантските църкви,където няма такива символи...
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tia milioni za papskia kamion i ohranata mu trjabva6e na bednite da gi dadat, a toi da si sedi vav vatikana i misli za poraziite, koito e nanesla tjahnata zarkva na horata.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Евала. Ето това се казва църква. Техните свещенници (не само папата) лично господ ги е изпратил. Но да не се заблудите - техния господ и нашия са 2 различни. И няма как да бъде друго - в папския дворец има статуя (огромна) на седнал мъж с венец. Там дори папата му целувал краката. (По древногръцки описания така са изобразявали Зевс, а римляните - Кронос). Жената с бокала в ръце пък била първата блудница (Богородица държи винаги младенеца, значи не е тя).Страхотна религия!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
няма какво бог да се смилява над душите им, директно в ада да се пекат.
7
2
 
13
 
! Отговори
Ананас преди 12 години
От хорската либофф го пази не *** бог, а 5 сантиметрово блиндирано стъкло...Сакън, да не се срещне с шефа по-рано!
6
1
 
5
 
! Отговори
по скоро преди 12 години
по скоро са антихристияни такива типове, Бог да се смили над душите им
5
0
 
13
 
! Отговори
от вярващ българин преди 12 години
Няма наместник на Бога на земята. Това е измислена титла от католиците. Да вземат да се покаят и да се върнат в православието. Толкова ереси са наизмислили, че незнам, начело по ереси са йезуитите, и тези ми се пишат християни! Християнин е този който следва Исус Христос без изменение на думите му и върши дела чисти като Неговите, това е християнин.А тези в бронираните коли и настояващи почит и целуване на пръстени , облечени в злата и управляващи милиарди, те тези незнам как са християни!!! П
4
0
 
7
 
! Отговори
галактика преди 12 години
В стила на Жо добавям - Какъв е изобщо този Ватикан ?!
3
0
 
13
 
! Отговори
Жо преди 12 години
КАКЪВ Е ТОЗИ Божий наместник на Земята, който се крие от хората в брониран автомобил? Папа или патриарх означава духовен баща. Според мен, нашия Духовен баща е Господ и никой не може да се представя пред човеците от Негово име.
2
0
 
11
 
! Отговори
БТК преди 12 години
До 1 Малко си краен,не мислиш ли?!В Германия не е нужно да даряваш,там ти ги вземат всеки месец от заплатата!И Папата какво им е отговорим? "Трябва да търпите,деца мои ... всички сме минали по този път!"
1
3
 
16
 
! Отговори
jo преди 12 години
Дарявайте пари на църквата ,така стимулирате педофилията ...