Американци убиха бебето си, лекували го с молитва

Сега семейството очаква присъдата си за непредумишлено убийство
Обновена: 3 окт 2011 11:39 | 3 окт 2011 11:39,
105
Американци убиха бебето си, лекували го с молитва
Снимка: Reuters

Мъж и жена от щата Орегон бяха признати за виновни в непредумишлено убийство на новороденото си дете, съобщи АФП. Родителите са последователи на местния клон на „Църквата на последователите на Христос“ (Followers of Christ Church), които не признават официалната медицина и практикуват изцеление с молитва.

Шанън Хикман родила сина си в домашни условия. Девет часа по-късно бебето починало. Оказало се, че детето е имало бактериална инфекция и се появило на бял свят с недоразвити бели дробове. Според лекарите, ако е била оказана своевременна медицинска помощ, детето е имало 100% шанс да оцелее.

Следователите се опитвали да изяснят защо родителите не са се обадили на "Бърза помощ". Бащата заявил, че се молил за оздравяването на детето. Шанън отбелязала, че според религиозните й разбирания тя трябва да се съобрази с мнението на мъжа си.

По законите на щата Орегон минималното наказание за непредумишлено убийство е шест години лишаване от свобода. Предвидени са по-леки мерки за вярващи – не повече от 18 месеца затвор и 250 хил. долара глоба.

По-рано петима членове на сектата бяха осъдени за престъпления, свързани с отказ от лечение на деца. Във връзка с това през 2011 г. щатските власти отмениха изключенията за вярващите. В момента на инцидента с новороденото бебе обаче поправките още не са били влезли в сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като не е искал да го възкресява, защо изобщо го е оставил да го гътнат. Нали греховете уж се изкупват пред него, колко му е да ги отпише без всимките тия кървища?Садо-мазо история си е, колкото и да я тачиш и оправдаваш. Върви се самобичувай, да видим дали бог ще ти се усмихне.
79
5
 
7
 
! Отговори
DO TOMAS ПРЪЧА преди 12 години
KADE E SEGA ONIQ TOMAS DETO RAZVIVA TUKA TEMI ZA BOG,KADE E BOG A GALFON,ZA6TO NE E SPASIL DETETO,NAIVNICIIIIIIIIII VERVAITE SI NA ONAZ MI RABOTA
78
7
 
4
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
леле колко си лековат!!!Нима това не е жертва ???Ти изкривяваш нещата,понеже видиш ли той възкръснал и едва ли не не е имало смисъл смъртта му на кръста,мъченията,болката и самата мисъл на Господ да прати сина си на земята и да проповядва....как е имал наглостта да го възкреси...ц ц ц ????Хора,моля ви,мислете,преди да пишете безумни неща!!!!
77
4
 
4
 
! Отговори
:) :) преди 12 години
Тука някои хора говорят за Бог като за Боб... те даже не си дават сметка, че са с *** ***, а какво остава за по-различни неша...
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какъв точно живот е дал, след като ден по-късно възкръсва? То така и баба знае. Лесно е да проповядваш себераздаване, като си наясно, че сам нищо не губиш.
75
10
 
4
 
! Отговори
77 преди 12 години
нали точно за това е дошъл на земята-имено за да даде живота си за греховете на хората!Именно това е била мисията му!!!!Не сте ли чели??? И защо тогава коментирате ???
74
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама се обзалагам, че ваксините са и спасили МИЛИОНИ пъти повече хора, отколкото молитвите.А щом ролята на боговете не е да помагат, тогава да хващат пътя. Човешките отношения са си човешки въпрос; не са ни необходими самопровъзгласили се божи синове, които само да говорят, без всъщност да правят нищо.Поне философи като Сидхарта Гаутама, Лао Дзъ и Конфуций са имали мъдростта да дълги години да практикуват собствените си учения, да дават личен пример. А христоса какво е направил? Ами умрял е.
73
3
 
3
 
! Отговори
Ристо преди 12 години
я, цели трима говорители на дяволасмирете се, камилчета мои, доде е време!
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
".Предвидени са по-леки мерки за вярващи.."На мен ми се струва, че тия набързо са станали сектанти след като бебето е умряло!
71
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Със сигурност молитвите са убили в пъти по-малко хора, отколкото ваксините...
70
6
 
7
 
! Отговори
До 67 преди 12 години
И още милиони години да минат,докато има слепи да вярват и да ПЛАЩАТ за това,църквата ще я има.
69
9
 
2
 
! Отговори
hm преди 12 години
До 67 в грешка си. Много хора са ги виждали, ама колко са ги познали е друг въпрос. До 68. Ролята на Боговете не е такава. Има си йерархия на боговете - преди са били закрилници - тотемите. Ама тогава и човек е имал нужда от такъв закрилник. Един Христос не можеш да го сравняваш с един Аполон например, да не говорим със тотем. Христос вече говори за съвсем друго отношение на човек към човека. А ако нямаш място в съзнанието си за Бог освен да се плюете един друг друго няма да направиш.
68
4
 
2
 
! Отговори
шестият елемент преди 12 години
Радостна вест за илюминатите.
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците са най- големите и психари на този свят.
66
4
 
15
 
! Отговори
раждане вкъщи преди 12 години
Амо това да го прочетат и всички *** дето призовават по форумите за раждане вкъщи и призовават за това, че не било нужно да са ходи в болница
65
6
 
3
 
! Отговори
до преди 12 години
И защо да не означава? Богове на този свят има много, само питай индийците. Когато един бог не ти помага, защо да го следваш?
64
8
 
8
 
! Отговори
az преди 12 години
Хиляди години са минали, никой не ги е виждал, ама още има *** дето вярват в тях и си живеят в миналото..... Няма да се научат вярващите, те и комунистите са безгрешни. Писна ми от промити мозъци.
63
3
 
4
 
! Отговори
Handel преди 12 години
А когато Траволта уби сина си защото и него го лекуваха с молитви от епилепсия тръгнаха да съдят служителя от Бърза Помощ.
62
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От коментарите, които чета тук се вижда, че повечето хора бъркат Бог със някакъв благодетел, включително и хората от статията. Нашия народ си казва лозето не ще молитва, а мотика. Това не значи обаче, че като не получаваш благоволение - като посочените в статията хора, че трябва да се отрича Бога. Иначе казано липсата на мислене най-често се изразява в сляпо отричане на Бог.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярата в Бойко преди всичко :)