Американци убиха бебето си, лекували го с молитва

Сега семейството очаква присъдата си за непредумишлено убийство
Обновена: 3 окт 2011 11:39 | 3 окт 2011 11:39,
105
Американци убиха бебето си, лекували го с молитва
Снимка: Reuters

Мъж и жена от щата Орегон бяха признати за виновни в непредумишлено убийство на новороденото си дете, съобщи АФП. Родителите са последователи на местния клон на „Църквата на последователите на Христос“ (Followers of Christ Church), които не признават официалната медицина и практикуват изцеление с молитва.

Шанън Хикман родила сина си в домашни условия. Девет часа по-късно бебето починало. Оказало се, че детето е имало бактериална инфекция и се появило на бял свят с недоразвити бели дробове. Според лекарите, ако е била оказана своевременна медицинска помощ, детето е имало 100% шанс да оцелее.

Следователите се опитвали да изяснят защо родителите не са се обадили на "Бърза помощ". Бащата заявил, че се молил за оздравяването на детето. Шанън отбелязала, че според религиозните й разбирания тя трябва да се съобрази с мнението на мъжа си.

По законите на щата Орегон минималното наказание за непредумишлено убийство е шест години лишаване от свобода. Предвидени са по-леки мерки за вярващи – не повече от 18 месеца затвор и 250 хил. долара глоба.

По-рано петима членове на сектата бяха осъдени за престъпления, свързани с отказ от лечение на деца. Във връзка с това през 2011 г. щатските власти отмениха изключенията за вярващите. В момента на инцидента с новороденото бебе обаче поправките още не са били влезли в сила.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20, най-голямото лицемерие на католическата църква е да направи от Папа Йоан Павел 2 светец, въпреки че той е основен виновник за пропагандирането сред вярващите да не ползват презервативи! Този човек е убил стотици милиони хора и сега за няколко уж направени "чудеса" ще го обявят за светец!
19
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодарение на малоумната католическа църква, която забранява ползването на презервативи стотици милиони африканци са заразени от спин и ги очаква сигурна смърт!Такъв геноцид не е правил нито Хитлер, Сталин или който и да е било друг диктатор!
18
31
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Имам чудесно семейство, карам луксозен автомобил, живея в двуетажна къща с басейн и барбекю, и ходя поне по два пъти на почивка в чужбина всяка година...Как науката и форумните "умници" ще обяснят факта, че подчинените ми във фирмата са по-умни от мен, не вярват в Господ, но същевременно работят за 500 лева и не се оплакват?!?! Аз пък вярвам в Господ и той явно ми се отплаща подобаващо...
17
5
 
14
 
! Отговори
. преди 12 години
Помогни си сам,за да ти помогне и Господ....това ще кажа на тези,които казват,че вярващите чакат само Господ да им реши житейските проблеми...Истината приятели е една : на много малко хора им идва на ум да търсят Господ,да се молят и да вярват истински докато всичко в живота им е долу горе наред,сполети ли ги обаче нещастие,лош късмет,болест или друг проблем,който не може да бъде решен от съвременната наука и от всички "интелектуалци",тогава и най-големите скептици почват да вярват(повечето)....
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ум ора са тва амиканците....даже под нивото на нашите циганви
15
12
 
28
 
! Отговори
kir преди 12 години
Това са болни мозъци. Религията е за слабо интелигентни и неинтересуващи се от наука хора. Най-старите оправдания на света за нещо което не разбират са "това е божията воля" и "това е дело на дявола"-глупости на търкалета.Това са хора отказващи да мислят.
14
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярата е патерица за лузерите! Така и те имат някаква надежда, че някой ще им реши житейските проблеми вместо тях!
13
7
 
10
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
Zashtoto sa edna i syshta prostotia, kak mojete oshte da viarvate v bojestva????
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са си чисти убийци, а не вярващи! Да има елементарен медицински способ да спасят детото им и да го оставят да умре си е убийство!
11
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
xaxaxaxa basi *** :)))) e sega veche znaete che bog niama :D
10
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка вяра има своите фанатици и е много грешно да обобщаваме! Това, че някои мюсулмански фанатици се взривяват, не означава, че повечето мюсулмани са фанатици! Същото важи и за християните!
9
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички дълбоко вярващи са фанатици! Тези кото не са дълбоко вярващи а просто ходят на църква и от време на време не спазват божиите заповеди са лицемери...
8
5
 
44
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Тези че са *** - *** са. Имам подобни роднини - всяка втора дума в устата им е "бог"... Обаче не мога да разбера що за дискриминация е да има по-леки присъди за вярващите???
7
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фанатиците няма значение какви са - религиозни или не. В случая горе се виждат религиозните, а от долу под статията се виждат нерелигиозните. И в двата случая става въпрос за едно и също нещо.
6
26
 
35
 
! Отговори
eва преди 12 години
Eто до това води религиозния фанатизъм. В 21 век да има хора, които вярват в съществуването на богове е много, много тъжно
5
27
 
26
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 12 години
Благодарение на боко и герберастите, скоро целокупния Български народ ще се лекува по този начин.
4
22
 
53
 
! Отговори
. преди 12 години
защо бъркате религията с някакви скапани секти???
3
16
 
24
 
! Отговори
дядо Вичо преди 12 години
Религията е опиум!
2
16
 
38
 
! Отговори
mia_san_mia преди 12 години
Религиозни ***
1
24
 
55
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Религията е чума за разума.