Десетки загинали и ранени при взрив в Сомалия

Камион, пълен с експлозив, се е взривил в столицата Могадишо
4 окт 2011 13:22, Елка Василева
4
Десетки загинали и ранени при взрив в Сомалия
Снимка: Reuters

Най-малко 65 души са убити, а над 50 са ранени при експлозия, станала в столицата на Сомалия Могадишо, съобщи Ройтерс, като се позова на медици.

Камион, напълнен с експлозиви и управляван от терорист самоубиец, се е врязал в комплекс от правителствени сгради и се е взривил, предаде Би Би Си.

В зданията, които са почти напълно разрушени, са се намирали няколко сомалийски министерства.

По данни на Ройтерс сред убитите има както цивилни, така и военни.

Говорител на ислямистката група Ал Шабаб каза за Би Би Си, че те са извършили нападението.

Гражданската война в Сомалия не престава от началото на 90-те години на 20 век, в резултат на което държавата фактически престана да съществува. В момента на територията на страната има няколко враждуващи самостоятелни образувания.

Международно признатото правителство контролира само няколко района на страната, като дори столицата не е изцяло под негова власт.

Значителна територия от Сомалия в момента се заема от „ислямска държава“, изградена от движението Ал Шабаб, което близко до Ал Кайда. Точно те стоят зад повечето терористични актове, каквито редовно се извършват в Сомалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Сомалияексплозия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
zaka преди 12 години
много малко убити,очаквах повечко.
3
0
 
9
 
! Отговори
BlackHawkDawn преди 12 години
Гледах наскоро 1 документален филм за могадишу , сутрин там улиците са просто осеяни с трупове.Всяка нощ се избиват по всевъзможни начини а на сутринта минават фадромите и нариват всичко в камиони които карат до некви екарисажи каквото е наринато.Мисюлманска им работа , те просто са свикнали да живеят по такъв начин.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BADESHETO NA EVROPA SA TEZI XORA NE GI PLUITE TE SHE VLADEAT EVROPA S TIXNITE JENI GERMANKI,XOLANDKI,FRANZUUZOIKI I TIAXNITE DEZA TIP HAMILTON
1
2
 
5
 
! Отговори
ЦИГАНИН преди 12 години
И ЗАЩО САМО ТОЛКОВА!!!