Багери "ръфат" резиденцията на Кадафи в Триполи

"Това е отплата за кръвта на мъчениците", скандираха наоколо
16 окт 2011 18:53,
53
Багери "ръфат" резиденцията на Кадафи в Триполи
Снимка: Reuters

Два багера, охранявани от въоръжени мъже, започнаха днес да разрушават стените около бившата резиденция на сваления либийски лидер Муамар Кадафи в столицата Триполи, предаде Ройтерс.

Докато тежките машини "ръфаха" Баб ал Азизия, мъжете наоколо скандираха: "Аллах е велик! Това е отплата за кръвта на мъчениците".

Някои от тях стреляха във въздуха с леки картечници. Хората, преминаващи с автомобилите си край резиденцията, спираха и се присъединяваха към събралата се тълпа, развяваща нови либийски знамена.

"Ще продължим, докато не разрушим всичко, което принадлежи на Кадафи. Ще поискаме на това място да бъде построена сграда на организация за мир," каза мъж, представил се като командир на охраняващите бойци.

Обширната, приличаща на крепост резиденция бе една от главните мишени на натовските въздушни удари през месеците преди свалянето на Кадафи в края на август.

Силите на Преходния национален съвет превзеха Баб ал Азизия след неколкодневни ожесточени сражения в столицата, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
14
 
! Отговори
аха преди 12 години
*** работа... един работи, другите се перчат, като стрелят във въздуха и скандират ...
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да пресеят пясъка в Либийската пустиня за да намерят Кадафито. Ха-ха....
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога багери ще започнат да ръфат вилата на Плевенлиев която е на 20м. от морския бряг?Тоя *** над закона ли е господин Велчев?
36
0
 
8
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Човекът трябва да създава, да гради и да твори! /иначе се превръща в ***/
35
0
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
по Живково време, помощ под формата на чесън получавахме от АНДОРА :)
34
8
 
5
 
! Отговори
до № 44 преди 12 години
Не прави всичките българи слепи.. ОТ КОГО СЕ ОБРАБОТВАШЕ? - от децата от началните класове, нали така. И от чиновничките бригадирки. И от мъжете бригадири - само, че се напиваха. И реколтата си оставаше да е затрупа снега. Нали така? А председателите на ТКЗС-та лъжеха с декарите и доходите и получаваха знаме с парична премия, нали така. И на магазина беше почти невъзможно да си купиш бял хляб (да не говориме пък за провинцията)
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време пътувайки из страната човек виждаше земя която се обработва, а сега е един пустош. Селата се обезлюдяват и всичкия народ се ръга и бута по градовете, което е безумно тъпо.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много удобна бе тезата, че заводите ни не струват нищо, а ТКЗС са фалирали. Тя не я вярна. Сега носим чесън от Китай ----------------------- Аз мога да се разровя в стари броеве на в-к Стършел от преди 1989 г., където се шегуваха точно с това, че внасяме чесън от Китай. Внасянето на чесън от Китай започна още преди да дойде демокрацията. И не само на чесън, а и на други неща. И режим на тока имаше, пак преди демокрацията.
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти си *** ! Защо трябва да се разрушава всичко което е построено от човешка ръка ? За да се строи наново ? И да ни дават заеми които да връщаме ? Ти разбираш от ТКЗС , колкото ББ от държавно управление ....------------------ Не, ти си ***. Как ще спасиш едно фалирало предприятие, като нямаш пари да го модернизираш? Обясни?
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И при нас Бакърджиев три дни бори мавзолея да го срути и какво стана?? Цъфнахме и вързахме. Народа гладен, болен, без зъби, без препитание,без парно и много без. Какво ни помогна това, че срутиха мавзолея, не се вижда от никъде да тече мед и масло както обещаваха. Много лъжи, много заблуди. Деца, пенсионери и работоспособни българи подложени на тотален геноцид за сметка на един малък процент от властта и свързани с нея живеещи охолно. След 22 г. българина не живее по-добре.
29
2
 
0
 
! Отговори
правда о ливии преди 12 години
youtube/watch?v=jyuuhyZ1m98
28
3
 
15
 
! Отговори
Наивен преди 12 години
Направо си представям такива багери пред банките на Цветелина...Към момента любимата на вожда има 5! Това се казва герберска лакомия.
27
6
 
20
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
До 19:Да се руши е варварство - изключение е разбиването на Берлинската стена. В България разбиха всичко - завода в Девня и Балканкар бяха втори в света производители в своята област. Много удобна бе тезата, че заводите ни не струват нищо, а ТКЗС са фалирали. Тя не я вярна. Сега носим чесън от Китай - ако това го намираш за нормално продължавай да пишеш глупости. Имаше работа, заплати и всичко останало. Имаше и слабости. Линвидационните съвети извършиха престъпление - ликвидираха България.
26
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, почеркът на западните им повелители е познат... Тези същите ни бяха съветници и на нас - затова до ден днешен само рушим и им прислужваме. Съсипахме си родината и тя прилича на изсъхнало цвете - уж е същото, но е хербаризиран труп, който само прилича на онова, което цъфтеше някога.Това прекрасно бъдеще ги чака и либийците, но те още не знаят какво точно им готвят "миротворците" от НАТО.
25
0
 
2
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
*** си ти май защото не четеш какво пиша.За да те улесня коментирам символа ,а не кой какво, къде, кога!
24
3
 
15
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
До 28 ! Анонимни приятелю, този който мъчеше медиците ни сега е на чело на ПНС и е върл радетел за свобода. Това е наглост и лицемерие. А, че Кадафи държеше вълните от имигранти е повече от очебийно ако не вярваш питай онези на Лампедуза.
23
3
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
до 27 - Багерите са си били там от много време. Кадафи притежава дял във ФИАТ:) Недей да говориш глупости. Аман от форумни ***!
22
4
 
13
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Много показателен е надписа на багера "Фиат-хитачи" До вчера първи приятелчета с Берлускони ,днес летят бомбички върху Кадафито! Жалка история в един лицемерен свят!
21
3
 
11
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Ти си *** ! Защо трябва да се разрушава всичко което е построено от човешка ръка ? За да се строи наново ? И да ни дават заеми които да връщаме ? Ти разбираш от ТКЗС , колкото ББ от държавно управление .... Да сте живи и здрави!
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
....19... явно и ти или членове на семейството ти са участвъвали в това "мероприятие". Каквото направихте,рано или късно ще ви се върне тъпкано...Ликвидационните съвети бяха най голямата глупост,извършена в края на ХХ век! Нали говорехте тогава че след това ще построите нещо по-хубаво...Е, сега се"радваме"на построеното до момента...