"Амнести интернешънъл" иска разследване за Кадафи

Предполага се, че бившият либийски лидер е бил убит без съд
Обновена: 21 окт 2011 09:00 | 21 окт 2011 08:14,
138
"Амнести интернешънъл" иска разследване за Кадафи
Снимка: Reuters

Правозащитната организация "Амнести интернешънъл" заяви, че Преходният национален съвет на Либия (ПНС) е длъжен да проведе независимо разследване на обстоятелствата по смъртта на Муамар Кадафи, съобщи ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Обстоятелствата около смъртта на Кадафи събудиха предположения, че бившият либийски лидер е бил убит без съд, намирайки се в арест, въпреки че ръководството на ПНС обеща да проведе съдебен процес срещу него, съобщава още агенция "Фокус".

"Амнести интернешънъл" призовава ПНС да обнародва информация за това как е починал полковник Кадафи, за да направи тези факти известни на народа на Либия, се казва в изявлението на организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
12
 
! Отговори
Пълни глупости преди 12 години
Как така "се предполага"? Тия дето "предполагат" или са пълни ***, или сериозно им хлопат дъските. Пребит и разстрелян в челото от 18 годишен "бунтовник". За какъв съд и присъда изобщо се говори.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
разследване на амнести*********************Ако действително искат разследване да започнат с бабичката Клинтьн...
35
1
 
16
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Не се предполага - сигурно е. Щото иначе на джибрито и останалите от временния съвет щяха да им лъснат задниците при процес.И стига ревали за тея сестри, щото точно джибрито беше тоя, дето им скалъпи всичко. А днес е шеф на Либия.
34
1
 
7
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Не вярвам да станат правова държава.По-скоро виждам нов Афганистан,Ирак.Други ще сложат ръка на петрола и либииците ще са гости в страната си.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да го изпишат като разход за част от консумативите
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Линчуването може да е много популярно, но точно това е пътят към новата диктатура..Ако либийците искат да станат правова държава трябва да го осъдят това момче!
31
1
 
0
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
разследване на амнести за тероризъм:)) колко му е,м?
30
7
 
5
 
! Отговори
до габи, 20 преди 12 години
явно си твърде зелена да мислиш по политически въпроси. в този свят е така както се случва пред очите ти. да се правиш на измислено ангелче може да е роля, но тя си е твоя. без авиоударите на НЕЛИБИЙСКИТЕ СИЛИ, този изкопаем диктатор-*** нямаше да бъде отстранен от ПЪТЯ НА ЛИБИЯ още много години.ЗАЩО ЛИ ТИ,КОМУНИСТЧЕ ДЯДОВО,ПЛАЧЕШ ЗА КАДАФИ? докога, вие, комунистите ще сте ХРАНАТА ЗА ВСЯКО СВЕТОВНО ЗЛО?
29
5
 
17
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Какво ми придъвквате тази поговорка от снощи когато една от сестрите си позволи да я каже. Евала на д-р Здравков, че се изказа както би трябвало да се изкаже всеки нормален човек, а не като сестрата която забележете се радва, че е умрял човек, каква медицинска сестра е тази, която се радва на човешката смърт било то и на Кадафи.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само се предполага - то е ясно на всички.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Amnesti niama li koi da gi raztrelia ? Ot takiva muhliovci sveta na tova deredje
26
12
 
18
 
! Отговори
6001 преди 12 години
Престанете вече с тия Български сестри,никой не ги е хванал за ръцете и да ги закара в Либия.Всички знаят много добре как се отиваше навремето в Либия,какво се печелеше там и като се върнеха как се ежеха с валутата си като нещо повече от другите хора.Но има едно но...А колкото до искането за разледване е правилно за всяко престъпление трябва да има съд и присъда,защото иначе си е чисто убийство.Убит от 22 годишен,какво е видял тоя от Кадафито.Чиста анархия-после хамериканска демокрация...
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в Белене с присъди ли убивахте хората и ги давахте на прасетата бе,*** долни?
24
4
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
така говориш, защото ти лично не си засегнатата страна. ако се отнасяше за теб или близките ти, щеше да пееш друга песен. всеки има право на защите от адвокат, дори най големите престъпници. като се докаже, че е престъпник, да го осъдят подобаващо, никой няма нищо против присъда над Кадафи. дори Садам беше съден..
23
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"За кучето-кучешка смърт!"Стара китайска народна мъдрост
22
15
 
6
 
! Отговори
US ARMY преди 12 години
Голяма работа като е убит без съд. Няма да хабим пари за процеси срещу тоя ***.
21
0
 
2
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Умен отговор....уникат направо...чудесен си....
20
4
 
22
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Правозащитната организация "Амнести интернешънъл" заяви, че Преходният национален съвет на Либия (ПНС) е длъжен да проведе независимо разследване на обстоятелствата по смъртта на Муамар Кадафи. А няма ли да поискат разследване на г-жа Хилъри Клинтън, която преди няколко дни нареди : Искам Кадафи до дни убит или пленен! И Кадафито беше пленен, сетне се оказа влачен по земята и "малко" убит! Работа ли е на държ.секретар на САЩ да нарежда какво трябва да се направи с ексшефа на Либия!
19
5
 
9
 
! Отговори
дан преди 12 години
не ги знам какво за тези *** от тази агенция, но в либия дълги години бяха нарушавани правата на всички граждани - и либийци и пребиваващи, къде бляха тогава
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
""Амнести интернешънъл" заяви, че Преходният национален съвет на Либия (ПНС) е длъжен да проведе независимо разследване ..." - Много ме кефят тия хора. Все едно играят на някаква уеб игра. Правят си някакви работи. Това трябвало, онова трябвало ...В очите ми, тези хора са някакви балъци. Сякаш не знаят за какви орди от *** става на въпрос. Какви разследвания мраследвания ги гонят тези хора. По-добре да си пият кафето, да си разцъкват уеб игрите и да не се занимават повече с помията ...