Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?

Точните обстоятелства около смъртта му все още са неясни
Обновена: 21 окт 2011 14:53 | 21 окт 2011 07:07,
265
Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?
Снимка: Reuters

18-годишния либиец Ахмед аш Шайбани твърди, че лично е застрелял Муамар Кадафи, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според агенцията по арабски телевизии са показали кадри, на които младежът държи позлатен 9-милиметров пистолет, който той бил отнел от Кадафи, преди да го убие.

Точните обстоятелства около смъртта на Муамар Кадафи са все още неясни поради противоречивите сведения за това, но видеокадрите на последните хаотични мигове от живота му дават известна представа за това, какво се е случило, коментира агенция Ройтерс.

По информация на Ройтерс Кадафи е бил все още жив, когато е бил заловен край Сирт. На видеоклипа, направен от човек от тълпата и впоследствие показан по телевизиите, Кадафи изглежда замаян и ранен.

"Оставете го жив, оставате го жив!", вика някой. После Кадафи излиза от кадър и се чуват изстрели.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375
20 окт 2011 14:37
142
"Те го хванаха жив и докато го отвеждаха, го биеха, а после го убиха", казал за агенцията високопоставен източник от
Преходния национален съвет (ПНС). По думите му бившият либийски лидер може би се е съпротивлявал.

Във видимо противоречие с видеоклипа, ПНС обяви, че Кадафи е бил убит след залавянето му при престрелка между негови поддръжници и правителствени войници. Либийският премиер Махмуд Джибрил каза, че той е починал от огнестрелна рана в главата.

ПНС заяви, че не е била издавана заповед Кадафи да бъде убит.

Телевизия "Ал Арабия" информира, че либийските власти ще погребат Муамар Кадафи на тайно място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Муамар Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da be zlatel oshte malko i platinen ............
252
0
 
3
 
! Отговори
. преди 12 години
DO 259 TE TRAGNAHA I NASAM SHTE GI POSRESHTNESH LI DA IM DUHASH
251
2
 
8
 
! Отговори
мхмммм преди 12 години
А защо руснаците стоят и гледат безучастно с/у всичките тея своеволия на лепиларите от САЩ !?
250
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко им беше Локърби...
249
5
 
7
 
! Отговори
Трибунал ли.... преди 12 години
...когато , кучето-Кадафи гръмна самолета над Локърби.....кого задействаха тогава ??!Духовата музика ,ли....??!!!Колко са жертвите , само от тоя атентат?Ами , нашите сестри ...??!!!Тия скапаняци-комунистически....що не поседят в панделата 8-г, па тогава да си отварят плювалниците...!НЯМА ТРИБУНАЛ , ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ ,ТЕРОРИСТИ И ЧЕРВЕНАТА ***!СМЪРТ...НА МЯСТО, БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ!ПОЛ-ПОТ ,..ЗАВЪРШИЛ МАРКСИЗЪМ В ПАРИЖ-ИЗБИВАШЕ С КИРКИ ЗА ДА НЕ ХАБИ ПАТРОНИТЕ ОТ ВНОС!ТРИБУНАЛ....ГЛУПОСТИ
248
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оххх мамо ,Махмуд Джибрил кьв демократ е само .....
247
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея в Хага кога ще се задеистват---трибунал за военни престьпления ? Гавра сьс сьдбата нее да те грьмнат сьс собствения ти пистолет---гавра с християнската добродетиел и с морала е да си нискочел и злорад ,такива нискочели и злоради сьщества се радват на всякакьв вид нещастие ,то ги зарежда .....
246
5
 
7
 
! Отговори
Пешо тарабата... преди 12 години
...и това ако не е гавра на съдбата ---да те гръмнат , със собствения ти златен пистолет...ха,ха,хааа!Направо си е "ДОСТОЙНА СМЪРТ "...ЗА ЕДИН ПЛЪХ от каналите на Либия!
245
5
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА... преди 12 години
КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ , РОНЯТ СЪЛЗИ ЗА КАДАФИ...И С ПРАВО:ЛИБИЯ ПО ВРЕМЕТО НА КАДАФИ , БЕШЕ "МЕКАТА" НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ***---ПРОДАВАХА ОРЪЖИЕ И ВСЯКАКВИ СОЦ-*** НА ЛУДИЯ ДИКТАТОР!ПРОДАВАЛИ СА ОРЪЖИЕ И ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА....НО , ТОВА ЧОРАПЧЕ ЩЕ СЕ РАЗПЛИТА СЛЕД ИЗБОРИТЕ.....ЯКО!!!!!!!МАСА КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ...СА СЕ НАПЪЛНИЛИ С ПАРИ ОТ КАСАПНИЦАТА В ЛИБИЯ
244
5
 
4
 
! Отговори
abe Patilane преди 12 години
И защо тогава се бунтуват и го линчуват???! Безплатни обяди няма,нали го знаеш това!...Не К(Г)адафи им е осигурявал всичко това,а нефта! Но това не е безкрайно! Просто либийците са стойностен народ и вземат нещата в ръцете си! Да не са като нас, дето се прехласваме по една мутра и бъхтим за жълти стотинки като ***!!...
243
5
 
13
 
! Отговори
Оле мале преди 12 години
ЛЪВЪТ е мъртъв!Идва времето на ЛЕШОЯДИТЕ!Сценарият се повтаря.Сега и либийците ще разберат що е то американска демокрация,глад и несправедливост.Ще усетят как се чувстваме и ние,вече над 20 години...поамериканчените насила Българи.
242
5
 
24
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
При Кадафи либийците имаха безплатно здравеопазване и образование, безплатен ток и вода, безлихвени кредити, незадлъжнялоста, липсата на престъпност!!! Имало едно време една приказна страна. Там лампите никога не се гасели, а токът бил безплатен. Там можело да си потърсиш работа като началник и да живееш добре без да си мръднеш пръста. Там за пет динара се пълнел резервоар догоре и всеки гражданин получавал всеки месец дивиденти от петрола. Там... Който е бил там знае... Това бе Либията на Кадафи. Той създаде една утопия, която нямаше място в този Вълчи свят. Либия при Кадафи:В Либия се дава по 7000$ на новородено, 64000$ на младоженци, 730$ за безработен, безплатно електричество и вода, най-евтиното гориво в света (около 0.12$ за литър), образование и здравеопазване без пари, учение и специализация в чужбина без пари, покупка на нова кола-50% се поема от държавата, гориво, безлихвени кредити за покупка на жилище, наем на държавно жилище без пари, никакви данъци, нулева престъпност и др. Какво точно е окрал от народа си? Направил грешка че не сложил парите в западни банки а ги раздавал на либийците!?За 1998 г. 38,2% от националния бюджет е разпределен за образование. Това е един от най-високите проценти отделян за образование в света. До вчера Либия беше Швейцария'та на Африка - утре ще бъде България'та на Африка!
241
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a zlaten pistolet ne beshe li platinen hahaha tapanari
240
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе, а Елвис е жив :))) Много са ми смешни тия които чакат още възкръсването на Бен Ладен, Садам, Майкъл Джексън, Ивайло Бърдоквата, Нерон и Лъженерон, Цар Дмитрий и Лъжедмитрий :))
239
6
 
10
 
! Отговори
Марио преди 12 години
НЕ ВЯРВАМ ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНО ДА ГО ХВАНАТ... МНОГО ПО ВЕРОЯТНО Е ДА Е ЕДИН ОТ МНОГОТО МУ ДВОЙНИЦИ! ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ, ПРЕДИ ГОДИНИ ОЩЕ КАЗВАХА, ЧЕ ИМАЛ 8 ДВОЙНИЦИ!!! ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ. НО ПЪК И СИНОВЕТЕ МУ ТАМ....?!?! ШАНТАВА РАБОТА... А ЛИБИЙЦИТЕ ТЕПЪРВА, ЩЕ ВИДЯТ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ...:)))
238
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
243:Значи в твоята глава, когато един човек изнесе от страната си 200 тона злато натрупано на гърба на народа, това е евакуиране на златни резерви...?! 229:Тия молумности дето ги преписвате от руските форуми са направо смешни, ако всичко това беше вярно нали всички щяхме да сме се пренесли да живеем в Либия...
237
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги прости либийците , сега ще видят , какво озночава изневиделица да те сполети ДЕМОКРАЦИЯТА !
236
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ха голяма новина интервю на Селф ал Ислам с Ал джазира "Благодаря на Бога баща ми е жив и в безопадност в съседна страна,за съжаление нямаме потвърждение за разрешение за оставане" "Убития е един от двойниците на баща ми,Аллах да успокои душата му" Гледайте Ал Джазира,сега и другите агенции ще обърнат палачинката
235
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убили са двойника,както стана и при Осама.
234
6
 
18
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Голямата патардия в момента е за златото на Кадафи, около 200 тона, които обаче натовските *** не могат да докопат защото Кадафи може и да е издухан арабин ама не е ***, сега ще го отнесат обикновените либийци. Забележете, че евакуирането на златните резерви на страна, срещу която се води война, е охарактеризирано като "ограбване". Впрочем, това не бива да ни учудва след като мародерстването и произволните арести и екзекуции в Триполи и другаде се наричат "въвеждане на законов ред", а бомбардирането на зърнохранилища, помпени станции и електроцентрали - "хуманитарна мисия".