Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?

Точните обстоятелства около смъртта му все още са неясни
Обновена: 21 окт 2011 14:53 | 21 окт 2011 07:07,
265
Кадафи убит със златен пистолет от 18-годишен?
Снимка: Reuters

18-годишния либиец Ахмед аш Шайбани твърди, че лично е застрелял Муамар Кадафи, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според агенцията по арабски телевизии са показали кадри, на които младежът държи позлатен 9-милиметров пистолет, който той бил отнел от Кадафи, преди да го убие.

Точните обстоятелства около смъртта на Муамар Кадафи са все още неясни поради противоречивите сведения за това, но видеокадрите на последните хаотични мигове от живота му дават известна представа за това, какво се е случило, коментира агенция Ройтерс.

По информация на Ройтерс Кадафи е бил все още жив, когато е бил заловен край Сирт. На видеоклипа, направен от човек от тълпата и впоследствие показан по телевизиите, Кадафи изглежда замаян и ранен.

"Оставете го жив, оставате го жив!", вика някой. После Кадафи излиза от кадър и се чуват изстрели.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375
20 окт 2011 14:37
142
"Те го хванаха жив и докато го отвеждаха, го биеха, а после го убиха", казал за агенцията високопоставен източник от
Преходния национален съвет (ПНС). По думите му бившият либийски лидер може би се е съпротивлявал.

Във видимо противоречие с видеоклипа, ПНС обяви, че Кадафи е бил убит след залавянето му при престрелка между негови поддръжници и правителствени войници. Либийският премиер Махмуд Джибрил каза, че той е починал от огнестрелна рана в главата.

ПНС заяви, че не е била издавана заповед Кадафи да бъде убит.

Телевизия "Ал Арабия" информира, че либийските власти ще погребат Муамар Кадафи на тайно място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: Муамар Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
10
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Хилъри Люинска сега ще му даде платинен.
132
1
 
12
 
! Отговори
chicago преди 12 години
Дунанмата свърши,идва по трудното,трябва да се работи в мир.Тежка и неосъществима цел за сахарските племена.Скоро пак ще има друга революция.
131
1
 
10
 
! Отговори
до 129 преди 12 години
Ами руско оръжие има навсякъде по света, включително и в нашата армия, така че какъв ти е проблема, а американците като се бият в Афганистан срещу собствените си оръжия за това какво ще кажеш? Русия не прати части, не взе участие в тези действия, дори Путин призова за мирно решение на проблема.
130
1
 
13
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
1 Учат там заради доброто образование 2Ти си някакъв *** когото с удоволствие бих пребил 3 Глада идва именно от любимите ти ЗАПАДНИ страни 4Не си живял да чужбина да работиш, ако беше щеше да имаш друго отношение към тяхната нация, едвали ти харесва да ти викат балкански *** Живял съм в Либия,Австрия,Германия и към 4 месеца в САЩ, в Либия имаше най-много ред и човещина, Германия и Австрия са много хубави обаче само ако са ти Vaterland, САЩ е пълна мизерия и простотия.Филмите не са истина !
129
1
 
9
 
! Отговори
Пеше преди 12 години
Помежду другото,като са тръгнали да разследват,защо не вземат да се спрат и на забележете ИЗТРЕБВАНЕТО на 300 000 000 индианци на територията на днешните даващи пример за демокрация "САЩ"..ако това не е демокрация и хуманност,здраве му кажи...на всеки до ден днешен е потърсена отговорност за ГЕНОЦИД срещу човечеството...или пък не точно на всеки ми се струва...
128
1
 
8
 
! Отговори
гуньо преди 12 години
Никога не съм долюбвал Кадафи, ела па като хвърли нашите мед.сестри в тъмницата, но ме човърка един въпрос. Защо американците винаги налагат военно присъствие, правят преврати , обявяват национални интереси , в богати на природни ресурси държави.
127
0
 
9
 
! Отговори
Fox преди 12 години
И ти големия познавач дето не се влияе от пропаганда, откъде разбра как се чувстват ВСИЧКИ либийци? Не ти ли минава през акъла, че ти пускат да гледаш тези, които искат да гледаш, за да си изградиш *** мнение? И като пишеш с големи букви, дали мислиш че казаното става по-вярно?
126
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жалко, че не постъпихме така с живков и фамилията му
125
1
 
8
 
! Отговори
118 преди 12 години
Прав си, особено ще им се стъжни когато петролеца започне да изтича на запад без да видят нито цент от това... Ама на *** *** обяснявай, че не всеки който те вади от калта ти мисли доброто.
124
2
 
2
 
! Отговори
до 121 преди 12 години
я стига глупости си говорил. половин година гледаме на екраните си камари руско оръжие се разхожда и стреля и от двете страни в либия - това ли е НЕНАМЕСАТА на РУСИЯ в ЛИБИЯ, която ми даваш за пример?
123
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 12 години
Радват му се шепа маймуни като стрелят във въздуха и реват като зверове, нищо създадено с насилие не води до мир, световната история го е доказала многократно или ти си по-велик от световното историческо наследство може би?
122
0
 
11
 
! Отговори
117, ? преди 12 години
"Насатанаха"? Ти български учил ли си? А що се отнася до Кадафи, екзекутираха т.нар. от Буш "наше куче" по заповед на Хилари. Мен лично ме смущава факта, че ден или два след нейният призив той да бъде заловен и убит, това насистина се случва. Смущава ме, защото по този начин най-развитата демокрация се принизява до отвратителните тоталитарни режими, срещу които е.
121
4
 
15
 
! Отговори
121 преди 12 години
Първо САЩ не са толкова голяма сила, второ да така трябва да се прави като Русия - всеки да си гледа в паницата, а не непрекъснато да заграбва чуждите богатства и ресурси. И САЩ са единствената държава в света която за да бъде създадена е унищожила почти напълно коренното население или го е навряла в резервати, нито Римската империя, нито византийците, нито османската и много други не са прилагали това в завладяните територии. Просто затова са ми противни американците - те са консуматори.
120
2
 
5
 
! Отговори
sf преди 12 години
Това доказва теорията, че ислям и демокрация са две разнородни неща. В Либия сега идва ислямски тероризъм с камикадзета, като в Афганистан и Ирак. Това показва статистиката. Дано не стане ама друга логика няма. Хората строят и изграждат а ислямските терористи рушат. Исляма е религия на насилието и НИКЪДЕ не се споменава дума за МИР. КЗ ислямистите!
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ ДИКТАТОР НЕ БЕШЕ ЛИ НАГРАДЕН ОТ НАШИТЕ КОМУНИСТИ С ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА?================Да, те затова сега плачат за него и за провала на ислямо-комунизма по света.
118
13
 
4
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
ПОЗНАВАЧО НА ЛИБИЙСКАТА ПРОПАГАНДА, ПРИ ТОЗИ РАЙ В ЛИБИЯ ЗАЩО ЛИ ТОЛКОВА МУ СЕ РАДВАТ НА СМЪРТТА ЛИБИЙЦИТЕ ДНЕС? при този рай ПРЕЗ СОЦА у нас, защо ли за него плачат само бабичките дето две думи на кръст не могат да вържат като говорят? я върви в пхенян да си щастлив, обещавам сам да те издържам и храня там, само си стой там и не ни замърсявай въздуха тук, *** агитатор на комунизма...
117
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички аборигени, които се радват че е убит без съд и присъда.Тъй като Кадафи не е бил в конфликт с друга държава, а други държави са застанали на страната на бунтовниците и са ги подпомогнали, и ако тези "други" са убили Кадафи, това означава инвазия. Не може някой друг да дойде в страната ти и да убие президента, премиера или царя ти - това как се нарича? Затова трябваше да има международен съд, защото иначе има превземане на властта в чужда страна.
116
7
 
1
 
! Отговори
До 102 преди 12 години
Защото всички фанатици-диктатори като направят бомбие ще атакуват САЩ като най-голяма сила- затова.И ако си мислиш, че няма да минат през нас в името на Аллах или в името на комунизма и великата им *** идея, много грешиш.Така че, никой не им е дал тази роля- тя се извоюва.А тъпите руснаци като са толкова силни защо гледат само себе си???Или да оставим навсякъде п освета да си правят каквото искат.
115
0
 
5
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
не им върви на завалиите, и природата, и целият свят сякаш против тях - всеки път аха да дръпнат напред в новините и някое събитие ги измести към края на вестникавчера Ламбо се обади и таман тръгнаха коментарите, Кадафи взе, че умря. намериха и те кога да го гръмнат!
114
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до MURDOC:Ако това, което казваш е вярно, то кой ще ги взема сега тези благинки, извинявам се ако въпроса ми е леко риторичен