Русия няма никакво намерение да влиза в Евросъюза

Москва обаче приоритетно ще се бори за безвизов режим
Обновена: 26 окт 2011 09:54 | 25 окт 2011 22:00,
253
Русия няма никакво намерение да влиза в Евросъюза
Снимка: Reuters

"Москва няма никакви намерения да влиза в Европейския съюз. Изглежда самият ЕС също няма такова желание", обяви в Москва Анвар Азимов, посланик за специални поръчения към руското МВнР, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Дипломатът каза, че диалогът с ЕС е необходим и той трябва да бъде взаимно изгоден. По думите му "засега се виждат положителни тенденции" в този диалог.

Азимов подчерта, че преминаването към безвизов режим е приоритет за Русия в контактите с Евросъюза, на засега неговите страни членки не са готови да подпишат с Москва съответното споразумение.

Пречки за сключването на споразумението, според него са възраженията на 10 държави от ЕС, главно балтийските страни, но и държави от Източна Европа, но отказа да назове имената им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: МоскваРусияЕСвизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И тук мирише на руска пръдня :) кой се е засилил да кани русията ви в ЕС....ще им купуват ресурсите с инфлационни долари и толкова
227
21
 
3
 
! Отговори
nomer2 преди 12 години
Като всяка империя и "Империята на злото" ще изчезне. Дано да сме живи да видим как тази държава ще изчезне от картата на Земята.
226
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спрете кранчето на газта на Европа за една седмица, и да се наакат ++++Русия ак оспре газта, какво ще яде бре :) ? Газ може би ?
225
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спрете кранчето на газта на Европа за една седмица, и да се наакат, скапаните европейски ***, който подпомогнаха агресора САЩ във войната в Либия!------------------ Ама защо? Достатъчно беше Русия да гласува "против" в Съвета за сигурност и война в Либия нямаше да има? Руснаците дадоха карт бланш за Либия, после се отрекоха от Кадафи и признаха Преходния национален съвет! Айде да не си кривим душата, моля ви се...
224
2
 
25
 
! Отговори
Дебора преди 12 години
За съжаление "ГЕРБ е ***" на САЩ и ЕС. Жалко за обикновенните българи. Участието на страната ни в щатския противоракетен щит в Европа ще ни струва 8 млн. евро за първия етап от изграждането му. ?8 млн. вноската ни за ПРО-то над Европа: Сега САЩ разполага ракети против Русия и ние ще им плащаме даже !!! ГЕРБ плащат от нашите данъци, за война с Русия!!! Ако ще ни пазят трябва да е от турците! Ние от Русия не се боим, те са наши хора! Искат да ни ползват за жив щит, и на всичкото отгоре, ни карат да си плащаме за това!!! Хем мишена, хем си плащаш. Благодаря ви *** политици за спокойния живот!!! Системата не спира ракетите, не ги унищожва, не ги поврежда, а само ги принуждава да паднат преди да стигнат до целта!!! Това е максимумът на възможностите и. Дори не поврежда бойните глави! Ракетите и бойните им глави, задължително ще падат ТУК! Tака работи ПРО-то. Целта е да падат ТУК а не в САЩ!!! Не, руснаците обкръжават САЩ с бази, така че можем сами да си отговорим на въпроса, кой разпалва нова студена война?!И къде се вписваме ние българите в картинката после, незнам......дано да ни има вписани някъде в Тефтерите на Свети Петър.......!!!
223
1
 
22
 
! Отговори
Петко Славейков преди 12 години
Кат Русия няма втора тъй могъща на света, тя е нашата подпора, тя е нашта висота! Руска сила, руска воля, руска кръв и руский пот ще избавят от неволя наший падналий народ. Долу всички спекуланти, да сломи се техний рог, да смирят ся интриганти, да живее руский бог!Петко Славейков
222
3
 
12
 
! Отговори
Августин преди 12 години
"Москва няма никакви намерения да влиза в Европейския съюз. Изглежда самият ЕС също няма такова желание", обяви в Москва Анвар Азимов......Точно така добре казано! Спрете кранчето на газта на Европа за една седмица, и да се наакат, скапаните европейски ***, който подпомогнаха агресора САЩ във войната в Либия!Лицемерни Американски и Европедерасти! Скапани агресори златолюбци! Изсипват бомби над мирното население и говорят за хуманитарна помощ! ООН показа с това си дело ,че не е легитимна. Това организация на ощетяващите нации. Съвета за сигурност гласува каквото каже Вашингтон и Тел Авив. Първо насъсквате хората, а после зовете за цивилизованост!?ООН (Организацията на Осраните Нации )- долни *** на дивашкия американски империализъм! Някой ден всичко ще й се върне на Европата, за всичките злини, които е предизвикала по света в продължение на векове. Хуните отново ще опожарят Рим.
221
2
 
19
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Дреме им на Русия за измисленият евросъюз! Не са рекли не са влезли! Но трябва ли им?Противно на пренебрежителното схващане, споделяно от мнозина на Запад, Русия е Велика сила и се гордее с факта, че останалите играчи на световната сцена трябва да се съобразяват с нея. От гледна точка на това, което китайците наричат всеобхватна национална мощ, а именно съчетанието от икономическа, военна и дипломатически сила, Русия днес заема едно от челните места в света. Русия не просто е по-богата. Тя разполага с нещо, от което други отчаяно се нуждаят. За енергийните си доставки Европа зависи повече от Русия, отколкото от Близкия изток. На практика руснаците вярват, че те карат влака, а европейците, изглежда са съгласни с това. Европейските правителства се боят, че Москва може да манипулира енергийните доставки, а руските лидери знаят, че това им позволява да заставят Европа, да се съгласи мълчаливо с поведение, което не би толерирала в миналото, когато Русия бе слаба. Русия сега може да разиграва европейските страни една срещу друга, разделяйки и следователно отслабвайки един Европейски съюз, който не е така сплотен и силен дори по търговските и икономическите въпроси, колкото защитниците му биха желали. Русия се изправя много силно и гордо, на световната арена! Днес почти две трети от хората, смятат Русия за Велика Държава. Преди десет години го мислеха само 14%. Този показател се заздрави за десетилетието на Путин. Русия е голяма, въоръжена и мощна държава, която всички уважават и от която всички се страхуват! Русия е най-великата и такава ще си и остане! Велика в армия, политика и дипломация! А Сащ могат, само да завиждат!!! Едгар Кейси: '...От Русия идва надеждата на света...'!!!
220
9
 
7
 
! Отговори
Томеров преди 12 години
За Русия, Турция и Украйна до последно трябва да ИМА визи...поне 30-40 години напред! Че ще ни залеят със ***!
219
0
 
5
 
! Отговори
до 221 преди 12 години
И Китай най-вероятно, ще стават големи работи ще поживеем ще видим.
218
0
 
14
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
РУСИЯ, разбира се, че няма да влиза в Евросъюза. Тя самата прави подобен Съюз -- ЕВРАЗЕС.Работата по него е доста напреднала, и ще се ускори още повече от следващата година, когато изберат Путин за Президент на Русия. Това е негова идея и негова голяма цел заради която той, най-вече се кандидатира отново за Президент.ЕВРАЗЕС се изгражда на основана на сега действащия Митнически Съюз, по подобие на Общия пазар в Зап. Европа през 50-те години. Използва се най-рационално световния опит в това отношение. ЕВРАЗЕС ще обхване повечето от страните от бившия СССР, а вероятно и страни извън него, като Монголия и Северна Корея.
217
0
 
17
 
! Отговори
до 214 преди 12 години
Кога са ти били съюзници на теб американците пък, на 10 хил. км. знаеш ли колко му пука на някой за БГ? Особено пък нация съставена като начало от изселници, каторжници и затворници изхвърлени от стария континент.
216
4
 
1
 
! Отговори
KLINGON преди 12 години
to pyk Baltika ia pita niakoi za neshto :)))
215
0
 
16
 
! Отговори
до 215 преди 12 години
Ама какви намерения да имат бе, то се свършиха глупаците, за какво им е на Ресия ЕС, че първо цяла Европа е в пъти по-малка от Русия, по-бедна на ресурси и държавната задлъжнялост е по-голяма, дори на скоро Путин обяви, че може да финансира страни от еврозоната заради дълговете им. Как Русия ще си позволи да налива в пари в огромен балон под формата на членски внос, за какво? За да й точат ресурсите ли - никога няма да стане.
214
0
 
17
 
! Отговори
69 преди 12 години
Защо да влизат в нещо което е на път да се разпадне! ЕС ще се срине и ще повлече членките в още по-голяма социално-икономическа и геополитическа криза! Това е естествения финал на една Американска инвазия в Европа, която в онова време успя и срина СИВ, с което постигна целта си да измести пазарите от изтока към запада.Най-лошия сценарии е ако ЕС фалира, а ние сме обърнали гръб на Русия, което е равносилно на изолация, защото хитрите държави като Германия и Англия водят хитро дипломацията си!
213
2
 
3
 
! Отговори
SJ преди 12 години
Балтика се пише с главна буква,умни политолого !
212
10
 
1
 
! Отговори
gogo преди 12 години
Те Русия и да имат намерение няма как да стане,1- Германия няма да позволи,2- Англия няма да позволи и 3- прибалтийските страни няма да позволят .Превод на български език,гръбнака на ЕС ,евопейските евреи и балтика никога няма да позволят на Русия да влезне .
211
22
 
1
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Руснаците са готини пияндурници!Стават за майтапи, но не и за съюзници!Виж американците са сериозни пичове!
210
0
 
21
 
! Отговори
чекист преди 12 години
Не знам случайно ли е, то в който съюз влезнем той катастрофира. Ние ли сме с лоша карма, неправилно ли си подбираме партньорите не знам. Фактът обаче е налице. В Османската империя сме-разпада се. Два пъти сме съюзтицина Германия-два пъти тя губи. След това влизаме в СИВ и Варшавския договор-няма ги. Сега сме в ЕС и НАТО. ЕС е на командно дишане...НАТО се забърка във войни които не може да спечели...
209
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като не могат да подържат стандарта и пенсионната система, значи край, така ли? Ами ще падне стандарта, ще паднат пенсиите, с 5, 10, 20%... и какво? Американския и европейския стандарт има накъде да падат, руския и китайския ако тръгнат да падат, тогава отиват на гладна смърт... Гръцкия стандарт като пада, какво? Вместо 1000 евро, ще получават по 800. В Китай и Русия това е пенсията на 5 човека.